ناشناس

آیا تولد فرزند در خانواده فقیر با عدالت خداوند سازگار است؟

خدا قوت ۲ سوال و شبهه ذهن مرا بسیار آزار می دهد و در ایمان من تاثیر منفی گذاشته. ممنون می شم پاسخ واضح و قابل قبول بدهید. ۱- چرا باید در این دنیا کودکی در خانواده خوب و مرفه و با کمالاتی بزرگ شود و آینده خوبی داشته باشد ولی کودکی در خانواده بد و در آخر هم معتاد و دزد شود. نگید که نه اینطور نیست و بعضی بچه ها خوب می شن و فلان... اون بچه پاک به دنیا می آید و ولی مجبوره با دنیا مبارزه کنه که در آخرم امکان نجاتش خیلی کمه. مخصوصا پدر مادر خوبی نداشته باشه که راهنمایی و تربیتش کنه. آخرش هم باید بره جهنم! ۲- چرا باید در مقابل کسی که ما مثلا در این دنیا ظلمی بهش کردیم و در اون دنیا چند صد برابرشو جواب بدیم‌. مثلا به کسی سیلی زدی و اون دنیا نمی شه با یه سیلی جواب داد به جاش آتش جهنم و اینا باشه. علت این تفاوت ناعادلانه چیست. ما که همیشه می گیم خدا عادله. ممنون
Wednesday, April 16, 2025
الوقت المقدر للدراسة:
مؤلف: قربان منتظمی
موارد بیشتر برای شما

ناشناس

آیا تولد فرزند در خانواده فقیر با عدالت خداوند سازگار است؟

ناشناس ( تحصیلات : فوق لیسانس ، 37 ساله )

خدا قوت
۲ سوال و شبهه ذهن مرا بسیار آزار می دهد و در ایمان من تاثیر منفی گذاشته. ممنون می شم پاسخ واضح و قابل قبول بدهید.
۱- چرا باید در این دنیا کودکی در خانواده خوب و مرفه و با کمالاتی بزرگ شود و آینده خوبی داشته باشد ولی کودکی در خانواده بد و در آخر هم معتاد و دزد شود. نگید که نه اینطور نیست و بعضی بچه ها خوب می شن و فلان... اون بچه پاک به دنیا می آید و ولی مجبوره با دنیا مبارزه کنه که در آخرم امکان نجاتش خیلی کمه. مخصوصا پدر مادر خوبی نداشته باشه که راهنمایی و تربیتش کنه. آخرش هم باید بره جهنم!
۲- چرا باید در مقابل کسی که ما مثلا در این دنیا ظلمی بهش کردیم و در اون دنیا چند صد برابرشو جواب بدیم‌. مثلا به کسی سیلی زدی و اون دنیا نمی شه با یه سیلی جواب داد به جاش آتش جهنم و اینا باشه.
علت این تفاوت ناعادلانه چیست. ما که همیشه می گیم خدا عادله.
ممنون


مشاور: قربان منتظمی

سلام کاربر محترم، از حسن اعتمادتان به مشاوره راسخون، تشکر می‌کنیم.
 

پاسخ سوال اول:

دوست عزیز، این تفاوت‌ها در زندگی بچه‌ها، و حتی برگترها و زندگی روزمره به چند دلیل برمی‌گرده:
 

1- قانون علت و معلول

توی این دنیا هر چیزی یه علتی داره. اینکه یه بچه تو خانواده خوب به دنیا میاد، به خاطر یه سری عوامل مثبته؛ مثل اینکه پدر و مادرش آدم‌های خوبی هستن، وضع مالی خوبی دارن و به تربیت بچه‌شون اهمیت می‌دن. برعکس، اگه یه بچه تو خانواده بد به دنیا میاد، علتش یه سری عوامل منفیه؛ ممکنه پدر و مادرش مشکل داشته باشن، فقیر باشن یا به تربیت بچه اهمیت ندن. اینا مثل اینه که شما یه دونه سالم می‌کارید، یه درخت خوب درمیاد، اگه یه دونه خراب بکارید، یه گیاه ضعیف درمیاد.

2- امتحان زندگی

زندگی تو این دنیا مثل یه امتحان بزرگه. خدا می‌خواد ببینه هر کسی تو هر شرایطی چطوری رفتار می‌کنه. یکی تو شرایط آسون امتحان می‌شه که آیا شکرگزار هست و حق بقیه رو رعایت می‌کنه؟ یکی هم تو شرایط سخت امتحان می‌شه که آیا صبر می‌کنه، تلاش می‌کنه راه درست رو پیدا کنه و ایمانش رو از دست نمی‌ده؟ این تفاوت شرایط، بخشی از همین امتحانه.

3- مسئولیت هر کس

خدا هر کسی رو به اندازه توانایی و شرایطش مسئول می‌دونه. بچه‌ای که تو خانواده بد بزرگ می‌شه و راه درست رو پیدا نمی‌کنه، اگه واقعاً مقصر نباشه (مثلاً به خاطر نادونی یا اینکه کسی راهنماییش نکرده)، خدا باهاش مثل کسی که تو شرایط خوب گناه کرده، رفتار نمی‌کنه. عدالت خدا اینجوریه که همه چی رو در نظر می‌گیره.

4- عدالت تو آخرت:

ما نمی‌تونیم همه عدالت خدا رو تو این دنیا ببینیم. قرار اصلی برای عدالت، تو آخرته. اونجا خدا همه چی رو دقیق بررسی می‌کنه. بچه‌ای که تو سختی بزرگ شده و بی‌گناه رنج کشیده، حتماً پاداش می‌گیره و سختی‌هاش جبران می‌شه. اینکه آخرش باید بره جهنم، یه حکم قطعی نیست و بستگی به خیلی چیزا داره، از جمله اینکه چقدر فهمیده و چقدر اختیار داشته.

5- اختیار هم مهمه:

درسته که محیط خیلی تأثیر داره، ولی خود آدم هم بی‌اختیار نیست. خیلی از کسایی که تو شرایط سخت بودن، تونستن راه درست رو پیدا کنن و زندگی‌شون رو تغییر بدن. این نشون می‌ده تلاش و اراده خود فرد هم خیلی مهمه.

6- یه امتحان برای ما هم هست

اینکه یه بچه تو شرایط بد به دنیا میاد، فقط امتحان اون نیست، امتحان ما هم هست. ما که تو شرایط بهتری هستیم، چقدر به فکر اون بچه هستیم؟ چقدر کمکش می‌کنیم؟ این هم یه جور امتحانه برای ما.


پاسخ سوال دوم:

دوست عزیز، قضیه مجازات تو آخرت فرق داره با مجازات‌های این دنیا:
 

1- فقط درد فیزیکی نیست:

وقتی شما به کسی سیلی می‌زنید، فقط یه درد جسمی نیست. ممکنه غرورش بشکنه، ناراحت بشه، کینه به دل بگیره و حتی زندگی‌ش تحت تأثیر قرار بگیره. تو آخرت، فقط ظاهر کار رو نمی‌بینن، بلکه تأثیر واقعی اون کار رو روح و روان اون آدم و حتی جامعه در نظر می‌گیرن.

2- اندازه واقعی گناه:

یه گناه کوچیک تو این دنیا، ممکنه آثار خیلی بزرگی داشته باشه. مثلاً یه دروغ کوچک ممکنه باعث از بین رفتن اعتماد بین چند نفر بشه. تو آخرت، این آثار واقعی و گسترده گناه دیده می‌شه و مجازات هم بر اساس همین آثار تعیین می‌شه.

3- عدالت کامل:

عدالت تو این دنیا همیشه کامل نیست. ممکنه یه ظالم تو این دنیا مجازات نشه. ولی تو آخرت، عدالت خدا کاملاً اجرا می‌شه و هیچ ظلمی بی‌جواب نمی‌مونه. ممکنه مجازات ظاهراً بیشتر به نظر برسه، ولی در واقع به اندازه واقعی ظلمی هست که شده.

4- فرصت جبران:

خدا خیلی مهربونه و همیشه راه توبه و جبران رو باز گذاشته. اگه کسی بعد از ظلم کردن پشیمون بشه، عذرخواهی کنه و سعی کنه جبران کنه، خدا ممکنه مجازاتش رو کم کنه یا حتی ببخشه.

5- آتش جهنم یعنی چی؟

وقتی می‌گن آتش جهنم، فقط آتیش فیزیکی نیست. می‌تونه نشون‌دهنده عذاب روحی، حسرت، پشیمونی خیلی زیاد و دوری از رحمت خدا باشه. این عذاب‌ها هم با بزرگی گناه تناسب دارن.

6- لجاجت در گناه:

کسی که یه گناه رو می‌دونه بده ولی بازم اصرار می‌کنه و توبه نمی‌کنه، فرق داره با کسی که از روی نادونی یا اشتباه گناه می‌کنه. مجازات برای کسی که با علم و لجاجت گناه می‌کنه، می‌تونه سنگین‌تر باشه.
 

پس، مجازات تو آخرت فقط یه جور تلافی ساده نیست، بلکه بر اساس تأثیر واقعی گناه، عدالت کامل خدا و فرصت‌هایی که برای توبه و جبران وجود داره، تعیین می‌شه. خدا عادله و هیچ‌ وقت ظلم نمی‌کنه.



ارسل تعليقاتك
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.