ناشناس

چگونه ذهن کودکم را از تنبیه و آزار جسمی ناخواسته پاک کنم؟

سلام و عرض ادب، بنده دختر چهار ساله ای دارم که گاهی لجبازی می‌کند، و پدرش اصلا صبر و تحمل ندارد. یکبار که دخترم حرف گوش نمی‌کرد، پدرش دست دخترم را نزدیک بخاری برد، قصد داغ گذاشتن نداشت و قصد ترساندن داشت، ولی دست دخترم به بخاری خورد و سوخت، حالا دخترم که کوچک هست هر چندگاهی می‌پرسد چرا بابا اونکار با من کرد؟! و اینکه به چند نفر که در مسجد بودیم گفت که دستم را پدرم زده به بخاری، راستش هم آبروی من رفته هم آبروی شوهرم، همش با خودم فکر می‌کنم الان می‌گویند اینها صلاحیت ندارند، واز چشم بقیه افتادیم. هر دفعه جای سوختگی دست بچه ام را می‌بینم دلم ریش می‌شود، همه ازش می‌پرسند دستت چی شده، و دخترم می‌گه بابام زده بخاری، منم می‌مونم چی بگم، دروغ بگم بگم یا نه، که باور نمی‌کنن می‌گویند حرف راست از بچه بشنو، و من هر دفعه به مسجد که می‌روم همه حس ترحم به دخترم دارند. حالا چکار کنم بچه ام ذره ای فراموش کنه این موضوع را؟ آبروی ما که رفت، برا روحیه دخترم چکار کنم؟
Sunday, May 11, 2025
الوقت المقدر للدراسة:
مؤلف: سیدامیرحسین موسوی‌‌ تبار
موارد بیشتر برای شما

ناشناس

چگونه ذهن کودکم را از تنبیه و آزار جسمی ناخواسته پاک کنم؟

ناشناس ( تحصیلات : لیسانس ، 28 ساله )

سلام و عرض ادب، بنده دختر چهار ساله ای دارم که گاهی لجبازی می‌کند، و پدرش اصلا صبر و تحمل ندارد. یکبار که دخترم حرف گوش نمی‌کرد، پدرش دست دخترم را نزدیک بخاری برد، قصد داغ گذاشتن نداشت و قصد ترساندن داشت، ولی دست دخترم به بخاری خورد و سوخت، حالا دخترم که کوچک هست هر چندگاهی می‌پرسد چرا بابا اونکار با من کرد؟!
و اینکه به چند نفر که در مسجد بودیم گفت که دستم را پدرم زده به بخاری، راستش هم آبروی من رفته هم آبروی شوهرم، همش با خودم فکر می‌کنم الان می‌گویند اینها صلاحیت ندارند، واز چشم بقیه افتادیم.
هر دفعه جای سوختگی دست بچه ام را می‌بینم دلم ریش می‌شود، همه ازش می‌پرسند دستت چی شده، و دخترم می‌گه بابام زده بخاری، منم می‌مونم چی بگم، دروغ بگم بگم یا نه، که باور نمی‌کنن می‌گویند حرف راست از بچه بشنو، و من هر دفعه به مسجد که می‌روم همه حس ترحم به دخترم دارند. حالا چکار کنم بچه ام ذره ای فراموش کنه این موضوع را؟ آبروی ما که رفت، برا روحیه دخترم چکار کنم؟


مشاور: سیدامیرحسین موسوی‌‌ تبار

سلام. با تشکر از مراجعه شما به بخش مشاوره سایت راسخون 

کاربر گرامی، درک می کنم که این موضوع پس از گذشت مدتی، همچنان باعث ناراحتی شما می‌شود. عذاب وجدان نشان از ضمیر آگاه و قلب بیدار شما دارد و این خود، نکته مثبتی است. در ادامه راهکارهایی برای بهبود این مسأله بیان می‌نمایم.
 

بخش اول: مدیریت وضعیت فعلی و التیام زخم‌های روحی

برای دخترتان:

- ایجاد فضایی امن و آرام: دخترتان نیاز به عشق و حمایت بی‌قید و شرط دارد. محیطی آرام و پر از محبت برایش بسازید. او را در آغوش بگیرید، به او بگویید که چقدر دوستش دارید و همیشه کنارش خواهید بود.

- صحبت صریح و صادقانه (با توجه به سنش): به جای پنهان کردن موضوع، با زبانی ساده و کودکانه، اتفاق افتاده را توضیح دهید. مثلاً: “بابا خیلی عصبانی بود و نمی‌دانست چکار کند، دستت را نزدیک بخاری برد تا کمی بترسی، اما متاسفانه دستت سوخت. بابا خیلی پشیمان است و خیلی دوستت دارد.” از کلمات خشونت‌آمیز پرهیز کنید. حرف‌هایتان را با ابراز پشیمانی و ابراز عشق و محبت همراه کنید.

- استفاده از تکنیک‌های بازی درمانی: از طریق بازی، نقاشی و داستان‌گویی، به دخترتان کمک کنید تا احساساتش را ابراز کند و ترس و اضطرابش را کاهش دهد. می‌توانید با او بازی کنید و به او اجازه دهید خشم و عصبانیتش را از طریق بازی تخلیه کند.

- توجه و مراقبت ویژه: به سوختگی دستش به خوبی رسیدگی کنید. به او نشان دهید که به او اهمیت می‌دهید و سلامت او برایتان بسیار با اهمیت است.

- اجتناب از سرزنش: دخترتان را به خاطر اتفاق پیش آمده سرزنش نکنید. او کودک است و درک کافی از عواقب رفتارها را ندارد.

- مشاوره کودک: در صورت لزوم، از یک مشاور کودک متخصص به صورت حضوری کمک بگیرید. مشاور می‌تواند با تکنیک‌های تخصصی، به دخترتان در پردازش این تجربه و کاهش آسیب‌های روانی کمک کند.
 

برای خودتان و همسرتان:

- پذیرفتن اشتباه: همسرتان باید اشتباه خود را بپذیرد و از شما و دخترتان عذرخواهی کند.

- مدیریت خشم: همسرتان نیاز به یادگیری تکنیک‌های مدیریت خشم دارد. می‌توانید در کلاس‌ها یا کارگاه‌های مدیریت خشم شرکت کنید یا از منابع آنلاین معتبر استفاده کنید.

- ارتباط موثر: به جای سرزنش، با همسرتان به طور موثر و با آرامش صحبت کنید و به دنبال راه حل‌های مشترک باشید.

- مدیریت شرم و گناه: به خاطر آبروی از دست رفته خود را سرزنش نکنید. اتفاق پیش آمده، یک اتفاق تلخ بوده است، اما نشان دهنده شخصیت شما و همسرتان نیست.

- تمرکز بر بهبود روابط: روی ترمیم روابط خانوادگی و افزایش صمیمیت بین خودتان، همسرتان و دخترتان تمرکز کنید.

- پذیرش اجتماعی: نگرش دیگران را به خودتان مرتبط نکنید. مطمئناً افرادی هستند که شما و همسرتان را درک می‌کنند. به جای تمرکز بر قضاوت دیگران، روی بهبود روابط خود و خانواده‌تان تمرکز کنید.
 

بخش دوم: راهکارهای دینی برای کسب آرامش

- استغفار و توبه: همسرتان باید از خداوند طلب آمرزش کند. دعای استغفار و توبه می‌تواند به آرامش او و کاهش حس گناه کمک کند.
 

- دعای طلب صبر: از خداوند بخواهید به شما صبر و شکیبایی بدهد و شما را از این عذاب وجدان نجات دهد.
 

- صدقه: دادن صدقه می‌تواند به برطرف شدن مشکلات و کاهش اضطراب کمک کند.
 

- خواندن قرآن و دعا: گوش دادن به قرآن و خواندن دعاهای آرامش‌بخش می‌تواند به شما آرامش و صبر دهد.
 

سخن پایانی:

بسیار مهم است که به دخترتان عشق و حمایت بی‌قید و شرط بدهید و تلاش کنید به او احساس امنیت و آرامش دهید. با صبر و حوصله، این مشکل قابل حل است. به یاد داشته باشید، همه ما اشتباه می‌کنیم و مهم‌ترین چیز، تلاش برای بهبود روابط و التیام زخم‌های روحی است.



ارسل تعليقاتك
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.