ناشناس
تنگناهای عاطفی: چگونه بهترین تصمیم را در رابطهتان بگیرید؟
با سلام خدمت شما مشاور گرامی
دختری 36 ساله هستم فوق لیسانس، زندگی پر ماجرایی داشتم بعد از یک شکست عاطفی بسیار تلخ و جدایی دردناک، بعد سالها منتظر ماندن برای کسی که عاشقانه دوستش داشتم 😢
الان به اصرار خانواده و اینکه دوباره به عشق سابقم برنگردم 5 ماه با مردی عقد کردم که از همون اول به دلم ننشست به طوری که روز عقدم با بغض بله گفتم 😢 و حتی دو روز قبل عقد میخواستم بهم بزنم ولی خانواده م نگذاشتند، هیچ علاقه ای به آقا ندارم حتی بعضی وقتا نمیتونم بهش نگاه کنم یا حتی کنارش غذا بخورم یا کنارش راه برم، خجالت میکشم، نمیدونم تحت تاثیر گذشته هستم یا خیر و همه اینها را تحمل میکنم و قسمتم را پذیرفتم و با خودم گفتم شاید حکمت خداست شاید امتحان الهی است.
آقا خانواده خیلی خوبی دارند خیلی هم برای بنده احترام قائل هستند خودم معاون مدرسه هستم و آقا در اداره راه آهن مشغول هستند. روز اول گفتند در قسمت تاسیسات اداره هستند بعد متوجه شدم در قسمت خدمات هستند، در رابطه با شغلشون پنهان کاری کردند و قبل عقد با پرس و جویی که خانواده کردند از محل کار ایشان گفتند مرد بسیار خوبی هستند و همین طور هم هست. از نظر اخلاقی خوب هست وقتی کنارم هست محبت میکنه، ابراز علاقه میکنه، ولی نمیدونم چرا باز هم هیچ جایی در قلبم ندارد و فقط در مقابل دیگران تظاهر میکنم، گفتند با خواندن خطبه عقد خوب میشی ولی نشدم، هیچ احساسی بهش ندارم از همنشینی باهاش هیچ لذتی نمیبرم و فقط دلم میخواد کنارم نباشه و احساس میکنم هیچ جوره هیچ احتیاجی بهش ندارم، برادرم که فهمید گفت اگر نمیخواهیش حداقل بخاطر حرف مردم فیلم بازی کن.
انگار دنبال بهانه میگردم برای جدایی، ولی وقتی محبت و احترام و توجه خانواده ش را به خودم می بینم، سعی می کنم بهش فکر نکنم، حتی یکبار دو هفته پیش توی گوشیش دیدم که به یک خانم پیام داده و احساس کردم خیانت کرده ولی اصلا برام مهم نبود، با خودم گفتم چرا وقتی برام اهمیتی ندارد اعصابم را خرد کنم، بگذار برود با صد نفر هم دیگه باشد.
درست خرج نمیکند، به سختی و این قدر خودم باید بگم تا یک چیزی بگیره و به شدت وابسته خانواده هست، نه خانه داره، نه ماشین و نه حقوق آن چنانی، فقط شاید به واسطه اخلاقش خانواده اش جذبش شدم، حتی امروز به من گفت خانه کرایه کنیم و نصف کرایه خانه را شما بده، واقعا شوکه شدم
تو رو خدا راهنماییم کنید، من نمی دونم چکار کنم، می ترسم تصمیم نادرستی بگیرم، خواهش می کنم کمکم کنید که با آقا چکار کنم؟ در ضمن نه سال از من بزرگتر هستند. ممنونم
مشاور: سیدامیرحسین موسوی تبار
سلام. با تشکر از مراجعه شما به بخش مشاوره سایت راسخون
شما در یک وضعیت پیچیده و چالشبرانگیز هستید و احساساتی که توصیف کردهاید، نشاندهنده فشارهای عاطفی و اجتماعی زیادی است. از آنجایی که این احساسات برای شما بسیار مهم و عمقی هستند، سعی میکنم با همدلی و ارائه راهکارهای عملی به شما کمک کنم.
با توجه به صحبت هاتون، چند نکته مهم وجود داره که باید بهش توجه کنیم:
1. عدم علاقه و احساس: شما از همون ابتدا به این آقا علاقه ای نداشتید و این حس همچنان ادامه داره. این موضوع بسیار مهمه و نباید نادیده گرفته بشه.
2. فشار خانواده: متاسفانه، شما به خاطر اصرار خانواده و فرار از گذشته، وارد این رابطه شدید. تصمیم گیری تحت فشار، معمولا نتایج خوبی به همراه نداره.
3. تفاوت ها و مشکلات: علاوه بر عدم علاقه، مشکلاتی مثل پنهان کاری در مورد شغل، وابستگی به خانواده، مسائل مالی و عدم استقلال هم وجود داره که باعث تشدید نارضایتی شما میشه.
4. بی تفاوتی: اینکه خیانت احتمالی همسرتون براتون مهم نبوده، نشون میده که چقدر از نظر عاطفی از این رابطه دور هستید.
5. ترس از قضاوت: نگرانی از حرف مردم و قضاوت دیگران، باعث شده که بخواید این وضعیت رو تحمل کنید.
حالا با در نظر گرفتن این نکات، راهکارهای زیر رو بهتون پیشنهاد می کنم:
1. خودشناسی و ارزیابی:
- با خودتون صادق باشید: آیا واقعا امیدی به تغییر این وضعیت وجود داره؟ آیا می تونید با این آقا خوشبخت باشید؟
- لیستی از مزایا و معایب این رابطه تهیه کنید: این کار بهتون کمک می کنه تا دید واقع بینانه تری نسبت به شرایط داشته باشید.
- به احساساتتون احترام بگذارید: انکار احساساتتون فقط باعث میشه که در طولانی مدت آسیب بیشتری ببینید.
2. گفتگوی جدی با همسر:
- در فضایی آرام و صمیمی با همسرتون صحبت کنید: احساساتتون رو بدون ترس و خجالت باهاش در میون بگذارید. بهش بگید که از این رابطه راضی نیستید و چه انتظاراتی ازش دارید.
- به حرف های همسرتون هم گوش کنید: شاید اون هم دغدغه ها و نگرانی هایی داشته باشه که شما ازش بی خبرید.
- در مورد مشکلات مالی و وابستگی به خانواده باهاش صحبت کنید: ببینید آیا آمادگی تغییر و تلاش برای استقلال رو داره یا خیر.
3. مشاوره تخصصی:
- به یک مشاور خانواده مراجعه کنید: مشاور حضوری به یک مشاور می تونه بهتون کمک کنه تا مسائل رو ریشهیابی کنید و بهترین تصمیم رو بگیرید.
- همسرتون رو هم به مشاوره دعوت کنید: شاید با کمک مشاور بتونید راه حلی برای مشکلاتتون پیدا کنید.
4. تصمیم گیری:
- بعد از بررسی دقیق و گفتگو با همسرتون و مشاور، تصمیم نهایی رو بگیرید: اگر هیچ امیدی به بهبود شرایط نیست، جدایی می تونه بهترین گزینه باشه.
- به یاد داشته باشید که خوشبختی شما در اولویت قرار داره: نباید به خاطر حرف مردم و قضاوت دیگران، زندگی خودتون رو تباه کنید.
- اگر تصمیم به جدایی گرفتید، با قاطعیت و احترام این کار رو انجام بدید: سعی کنید کمترین آسیب رو به خودتون و همسرتون وارد کنید.
5. حمایت خانواده:
- با خانواده تون در مورد احساساتتون صحبت کنید: بهشون توضیح بدید که این رابطه شما رو خوشحال نمی کنه و نیاز به حمایتشون دارید.
- ازشون بخواید که به تصمیم شما احترام بگذارند: حتی اگر باهاش مخالف باشند.
نکات پایانی:
- از سرزنش خودتون دست بردارید: شما اشتباهی نکردید. فقط تحت فشار شرایط، تصمیمی گرفتید که الان ازش پشیمون هستید.
- به خودتون فرصت بدید: بعد از جدایی، به خودتون زمان بدید تا التیام پیدا کنید و دوباره به زندگی برگردید.
- به یاد داشته باشید که شما شایسته خوشبختی هستید: نباید اجازه بدید که یک تجربه تلخ، تمام زندگی شما رو تحت تاثیر قرار بده.
جمعبندی و نتیجهگیری:
در پاسخ به مشکلاتی که مطرح نمودید، به بررسی چالشها و مشکلاتی پرداختیم که در روابط عاطفی شما و همسرتان به وجود آمده است. با پرداختن به مواردی مانند عدم علاقهمندی، فشار خانواده، بیتوجهی به احساسات، و مشکلات مالی، راهکارهای عملی برای ارزیابی و تصمیمگیری دقیقتر در خصوص ادامه یا پایان رابطه به شما ارائه نمودم.
در روابط عاطفی، گاهی اوقات ممکن است شرایطی پیش آید که احساس کنید در تنگنا هستید و نمیدانید بهترین تصمیم چیست. در پاسخ به شما، با در نظر گرفتن تحلیلی دقیق از احساسات و عوامل مختلفی که ممکن است بر روی زندگی عاطفی شما تأثیر بگذارد، سعی نمودم به شما کمک نمایم تا دیدگاهی روشن و مناسب برای تصمیمگیری پیدا کنید.
نخستین قدم در این مسیر، خودشناسی عمیق است. با پرسش از خود در مورد حقیقت احساساتتان و ایجاد لیستی از مزایا و معایب رابطهتان، میتوانید تصویر واضحتری از وضعیت جاریی خود به دست آورید. علاوه بر این، در فضایی صمیمی و بدون ترس، گفتگویی جدی با همسرتان خواهید داشت تا به شناخت بهتری از دغدغهها و انتظارات یکدیگر برسید.
مشاوره خانوادگی به صورت حضوری نیز ابزاری مؤثر در این مسیر است که میتواند به ریشهیابی مسائل کمک کند. در این راستا، با ارزیابی شرایط و گوش دادن به نیازهای یکدیگر، میتوانید تصمیمی آیندهنگر بگیرید.
فراموش نکنید که خوشبختی شما از هر چیزی مهمتر است و نباید به خاطر قضاوت دیگران، رضایت خود را نادیده بگیرید. اگر پس از بررسی دقیق و گفتگو با همسرتان به این نتیجه رسیدید که جدایی بهترین گزینه است، با احترام و بدون آسیب زدن به یکدیگر این کار را انجام دهید.
در نهایت، از خودتان ناامید نشوید و به یاد داشته باشید که زندگی پر از امکانهای نو و تجارب جدید است. موفقیت و خوشبختی شما در درجه اول اهمیت فرصتهای جدید است که در پیش رو دارید. شما شایسته خوشبختی هستید و وقت آن است که برای رسیدن به آن اقدام کنید.