امین درویش جواد

محبت به کودکان

سلام و خسته نباشید ببخشید من یک مسئول جلسه قران هستم میخواستم راهنماییم کنید که چگونه به بچه های جلسه محبت کنم که منو دوست داشته باشن چه طورمحبت کنم که به حرفم گوش بدن ممنون میشم که مفصل و کامل کمکم کنید سپاس
Monday, December 4, 2017
الوقت المقدر للدراسة:
مؤلف: محمد دهقان
موارد بیشتر برای شما

امین درویش جواد

محبت به کودکان

امین درویش جواد ( تحصیلات : فوق لیسانس ، 23 ساله )

سلام و خسته نباشید
ببخشید من یک مسئول جلسه قران هستم میخواستم راهنماییم کنید که چگونه به بچه های جلسه محبت کنم که منو دوست داشته باشن
چه طورمحبت کنم که به حرفم گوش بدن
ممنون میشم که مفصل و کامل کمکم کنید
سپاس


مشاور: احسان فدایی

با سلام خدمت شما پرسشگر گرامی!
پرسشگر محترم؛ احساس مسئولیت و دغدغه خاطر شما برای تریبت اسلامی کودکان و تقویت ایمان آنها کاری بس ارزشمند است . چنانچه در روایتی رسول خدا(ص) فرمود: هر کس بتواند یک نفر را هدایت کند و به طرف دین جذب نماید، ارزش آن برتر از تمام چیزهایی است که خورشید بر آنها می تابد.
برای ما بین نفرمودید که شاگردان شما در چه مقطعی هستند زیرا طبیعتا نوع برخوردها با هر مقطعی متفاوت خواهد بود لذا ما نیز به صورت کلی ویژگی های یک مربی را خدمت شما بیان می نماییم.
برای یک مربی قرآن، دو گونه ویژگی عمومی و اختصاصی وجود دارد. منظور از عمومی، یعنی ویژگی هایی که هر مربی کودک باید داشته باشد و به رشته ی آموزشی خاصی مرتبط نیست. اختصاصی، یعنی ویژگی هایی که در مربی قرآن مورد نیاز است.
ویژگی‌های عمومی برای مربی کودک:
مربی، مهم‌ترین فرد در تعلیم و تربیت کودک است و مسئولیت بزرگی را به عهده دارد. کیفیت رفتار مربی با کودکان ممکن است موجب افزایش علاقه یا بی اعتنایی و حتی تنفر کودکان از علم و دانش می شود.
تأثیر نفوذ مربی بر رشد همه جانبه کودک کاملاً روشن و آشکار است. مثلا اگر کودکستانی حتی دارای وسایل و امکانات کافی نباشد، ممکن است یک مربی دلسوز و توانا بتواند این کمبود را با شیوه‌های مختلف جبران کند. اما اگر یک کودکستان مربیانی متخصص، ماهر، دلسوز و کاردان نداشته باشد، این مشکل و کمبود را نمی‌تواند به روش دیگری جبران کند. درباره صفات و خصوصیات مطلوب یک مربی نظرات گوناگونی مطرح شده است، ولی روی هم رفته یک مربی به خصوص یک مربی قرآنی باید دارای صفات و خصوصیات زیر باشد:
1- باید دارای روحیه‌ای شاداب و جوان و از سلامت جسمی و روانی کافی برخوردار باشد.
2- صبور و حوصله‌اش زیاد باشد. اما منظور این نیست که حتی از رفتار بد کودکان احساس ناراحتی و نارضایتی نکند.
3- مربی باید از شرایط خانوادگی کودکان و خصوصیات رشد و تکامل آنها آگاه باشد تا کار تربیت کودکان آسان‌تر صورت گیرد.
4- سعی کنید همه غلط های قرآنی آنها را نبینید و محاسبه نکنید بلکه از برخی از آنها بگذرید.
5- مربی باید اطلاعات نسبتاً وسیع و جامعی در زمینه روانشناسی تربیتی و کودک داشته باشد، با روش‌های مختلف تعلیم و تربیت آشنا و اطلاعات عمومی و اجتماعی خوبی داشته باشد.
6- مربی باید از مهارت کافی در اداره کلاس و تعلیم و تربیت کودکان برخوردار باشد و توان جذب با محبت و آرامش داشته باشد.
7- از تشویق استفاده نمایید ولو تشویق های معنوی. برای تشویق های مادی نیز از لوازم التحریر بیشتر مدد بگیرید.
8. سعی کنید دوستانه با آنها قرآن کار کنید و رابطه را بیشتر به این سمت با صمیمیت سوق دهید.
10- مربی باید تمامی کودکان را به یک اندازه دوست داشته باشد و با آنها عادلانه رفتار کند. زیرا تبعیض قایل شدن بین کودکان، رفتار ناعادلانه و بی انصافی در قضاوت درباره آنها، کینه توزی، عداوت و خشم و نفرت را درکودکان بر می‌ا‌نگیزد و باعث مشکلات رفتاری از جمله خشونت و پرخاشگری در زندگی آنها می‌شود.
11- مربی باید با ظاهری مناسب و با گشاد رویی در کلاس حاضر شود، با کودکان رفتاری دوستانه داشته باشد و آنها را درک کند. زیرا این کار امنیت روانی و آسایش خاطر کودکان را فراهم می‌آورد. تجربه و تحقیقات نشان می‌دهد بسیاری از مشکلات رفتاری کودکان، ناشی از این است که فکر می‌کنند مربی آنها را دوست ندارد.
ویژگی های اختصاصی برای مربیان قرآن:
آشنایی دقیق با قواعد قرآن کریم
آشنایی با قاریان معروف قرآن کریم و دستگاه های قرائت
موفق باشید.



ارسل تعليقاتك
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.