داود حسینی

خدا چرا امتحان می کنه

با عرض سلام برام سوال شده که وقتی خدا همه چیز رو می دنه باز چرا ما رو امتحان می کنه چه چیزی رو می خواهد بدونه که ما رو امتحان می کنه اینکه ما به سختی و رنج بافتیم مگه چیزی به علم خدا اضافه می شه ممنون می شم جواب من رو بدید.
Wednesday, December 20, 2017
الوقت المقدر للدراسة:
مؤلف: حمید خیبری
موارد بیشتر برای شما

داود حسینی

خدا چرا امتحان می کنه

داود حسینی ( تحصیلات : لیسانس ، 49 ساله )

با عرض سلام برام سوال شده که وقتی خدا همه چیز رو می دنه باز چرا ما رو امتحان می کنه چه چیزی رو می خواهد بدونه که ما رو امتحان می کنه اینکه ما به سختی و رنج بافتیم مگه چیزی به علم خدا اضافه می شه ممنون می شم جواب من رو بدید.


مشاور: محمد علی رضایی

با سلام واحترام پرسشگر گرامی: امتحان الهی برای ماست که اهمیت و سبب پختگی ما می شود برای مثال امروزه داوطلبان ورود به دانشگاه با صرف وقت، هزینه و انرژی قابل توجه در کنکورهای آزمایشی شرکت می‌کنند در حالی که نتیجه کنکورهای آزمایشی هیچ کجا معتبر نیست، حکمت این جور امتحانات کاملا مشخص است، زیرا چنین کنکوری افراد ضعیف را از قوی را مشخص و جایگاه و رتبه اشخاص را نمایان می‌سازد و در سایه خودشناسی و پختگی حاصل از این امتحانات، افراد می توانند نقاط ضعف خود را اصلاح و نقاط قوت خود را تقویت کنند. امتحان الهى نیز بر مبناى تربیت عام الهی است، قرآن در این رابطه می‌فرماید: «و لیمحّصَ الله الذین آمنوا [آل عمران/140] تا این‌که خدا اهل ایمان را از هر نقص پاک و کامل کند.» امیرالمومنین(علیه‌السلام) نیز در این رابطه می‌فرماید: «در دگرگونی و سختی‌های احوال و روزگار است که جوهرهای مردان شناخته می‌شود».[نهج البلاغه، حکمت 217] امام رضا(علیه‌السلام) نیز فرمود: «مردم امتحان می‌شوند، چنان‌که طلا امتحان می‌شود و خالص و پاک می‌شوند چنان‌که طلا پاک می‌شود.»[کافی، ج 2، ص 196] فتنه یا همان امتحان الهی؛ در لغت به معنای پاک و خالص نمودن طلا است[مفردات راغب، ص 371] طلا را در معرض حرارت قرار می‌دهند، تا ناخالصی‌هایش بسوزد و خالص گردد، گوهر وجود انسان هم طلایى است که خداوند خواسته است آن‌را در پرتو امتحانات خالص و کامل گرداند، همچنان‌که سربازان را با کارهاى سنگین و خشن تمرین می‌دهند تا سطح کارایى آن‌ها بالا رود. امتحان الهى نیز تمرینى است در جهت تقویت قواى معنوی انسان. البته لازم به ذکر است که بحث سازندگی امتحان الهی بسته به جایگاه معنوی افراد متفاوت است و در قالب های تربیتی متفاوت ظهور و بروز پیدا می کند امیراامؤمنین(علیه‌السلام) فرمود: «همانا امتحان برای ظالم تادیب و برای مومن آزمون و برای برای انبیائ درجه و برای اولیاء الهی کرامت است.»[حار الانوار، ج 4، ص 235] یعنى انبیا هم مورد آزمایش قرار می‌گیرند تا بر درجات‌شان افزوده گردد. پس مهم‌تر از نتیجه امتحان، این است که انسان بتواند قابلیت‌هاى خود را به فعلیت رسانده و رتبه معنوی‌اش را براى خودش معلوم کند، تا بتواند نقاط ضعفش را اصلاح و نقاط قوتش را تقویت کند. با امید موفقیت و سربلندی حضرت عالی



ارسل تعليقاتك
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.