ناشناس
آیا آراسته بودن در اجتماع دارای اشکال است؟
با سلام یه حدیثی خودم که آراستن برای نامحرم جنگ با خدا است حالا من خیلی دوست ندارم خودمو آراسته کنم برای نامحرم ولی این میل به جنس مخالف دارم که صورتم تمیز باشه حالا بعضی مواقع ممکنه صورتم تمیز کنم این استرس برای من میاد آگه صورتو تمیز کردی جلو دختری در حال جنگ با خدا هستی احساس میکنم با خدا میجنگم استرس میگیریم اولا میخواستم بفهمم آیا حدیث صحیح است یا جعلی بعد منظور از جنگ با خدا چیه یعنی من در حال مبارزه با خدا هستم یا تعبیر و تفسیر دیگری داره آگه ممکنه منو راهنمایی کنید شاید استرسم بی اساس باشه.با تشکر
مشاور: محمد علی رضایی
با سلام و احترام
پرسشگر گرامی: روایات اسلامی نسبت به رعایت حرمت معاشرت با نا محرمان خصوصا حجاب برای بانوان و عدم آرایش در مقابل نامحرم تاکیدات فراوانی دارند، اما اراستگی مردان اگر به نیت تاثیر گذاشتن بر نامحرمان نباشد و صرف اراستگی معقول اجتماعی باشد نه تنها اشکال ندارد بلکه امری پسندیده نیز هست، زیرا شلختگی در محیط های اجتماعی اصلا مورد قوبل اسلام نیست و رعایت نظافت و پاکیزگی در همه جا و براى همه افراد اعم از زن و مرد، لازم و ضروری است. انسان باید بدن و لباسش را همیشه تمیز نگه دارد. دست کم هفته اى یک مرتبه به حمام برود. هر روز صبح دست و صورتش را بشوید. دندان هایش را مسواک کند. موهایش را شانه بزند. موهاى سر و صورتش را اصلاح کند. هر روز پاهایش را بشوید تا بوى بد ندهد. جوراب هایش همیشه تمیز باشد. لباس هایش شسته و پاکیزه باشد. به مقدار توانایى و در حدود استطاعت مالى اش لباس هاى خوب و زیبا بپوشد.
اسلام درباره نظافت و پوشیدن لباس زیبا فراوان سفارش کرده است، به گونه ای که پیامبر اکرم (ص) در این باره مى فرماید: "نظافت جزو ایمان است.[بحار الأنوار، ج 59، ص 291]
امام على (ع) در مورد نظافت و زیبایی فرمود: «قَالَ أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ ع إِنَّ اللَّهَ جَمِیلٌ یُحِبُّ الْجَمَالَ وَ یُحِبُّ أَنْ یَرَى أَثَرَ نِعَمِهِ عَلَى عَبْدِهِ [وسائل الشیعة، ج 5، ص 5] خداوند زیبا است و زیبایى را دوست دارد، و دوست دارد که آثار نعمت هایش را بر بندگانش ببیند.»
یکی از چیزهایی که در این مسئله شایان دقت است، این است که پاکیزگى و زیبایى اختصاص به زنان ندارد، بلکه مردان هم باید به ظاهر و سر و وضع خویش برسند و تمیز و شیک باشند. عده ای از مردها اساساً مقیّد به نظافت و زیبایی نیستند. به اصلاح سر و صورت چندان توجه ندارند. با لباس هاى کثیف و موهاى ژولیده در منزل و در حضور مردم ظاهر مى شوند و... .
البته، شاید بیش تر مردها به زینت کردن و نظافت و شیک پوشى مقیّد باشند، ولى آن را براى خارج از منزل انجام مى دهند. وقتى مى خواهند به اداره، بازار، خیابان و یا مجلس مهمانى بروند، سر و صورتشان را اصلاح مى کنند، موهاى خود را شانه مى زنند، بهترین لباس ها را مى پوشند و از منزل خارج مى شوند، اما وقتى به منزل باز مى گردند، لباس هاى اتو کرده و زیبا را از تن در آورده، لباس هاى مندرس و کثیف را مى پوشند. کم تر اتفاق مى افتد که در منزل موهاى شان را شانه بزنند و به آرایش و زیبایى مقیّد باشند. نظافت، آرایش و شیک پوشى را تنها براى خارج منزل و براى مردم بی گانه مى گذارند، اما به فکر خانواده شان نیستند.
توجه به این نکته ضروری است که همان گونه که مرد نمى پسندد همسرش خانم ژولیده اى باشد، بلکه انتظار دارد خانم در منزل به سر و وضع خود برسد، و تمیز و زیبا باشد، باید مطمئن باشد که همسرش نیز از او چنین انتظاری را دارد. او نیز از شوهر ژولیده و بدقیافه بدش مى آید، و دوست دارد همیشه شوهرش را زیبا و مرتب ببیند.
در روایتی از امام صادق (ع) نقل شده است: مرد باید قیافه و ظاهر آراسته داشته باشد که موجب تمایل بیشتر همسرش گردد.
همچنین راوی مى گوید: امام علی (ع) را دیدم که موهای خود را با حنا رنگین کرده بود. گفتم. خضاب کرده اید؟ فرمود: آرى. مرتب و مهیا بودن باعث عفت زنان مى شود. به واسطه نامرتبى و مهیا نبودن مردان است که زنان، عفت خویش را از دست مى دهند.حضرت در ادامه همین روایت می فرماید: از اخلاق پیامبران نظافت، پاکی و تمیزی، اصلاح سرو صورت... است.
موفق و پیروز باشید.