ناشناس

ابراز احساسات زن به شوهرش چقدر باید باشه؟

با سلام .میخاستم بدونم که ابراز احساسات از طرف زن به شوهرش چقد باید باشه در صورتی که شوهر با وجود علاقه ای که داره ولی خیلی ابراز نمیکنه ..این مسیله من رو آزار میده و احساس میکنم که به عمد این کار رو میکنن و این که من مدام ابراز احساسات میکنم و جوابی نمیگیرم خودم رو کوچیک میکنم و فکر میکنم که ابراز علاقه ی من باعث میشه ایشون کمتر علاقشو نشون بده .از طرفی هم میترسم اگر من هم مثل ایشون رفتار کنم رابطه سرد میشه و اینطور هم باز برام عذاب اوره. بهشم همیشه میگم و راجبش صحبت کردم ولی باز هم چیزی که اون ابراز میکنه از نظر من کم هست .خیلی هم بلد نیست که چجور باید ابراز کنه و برای من هم سخت هست که مدام این نکات ریز رو بهش یاد بدم . لطفا راهنماییم کنین چکار باید بکنم.!!
Thursday, June 7, 2018
الوقت المقدر للدراسة:
مؤلف: سیده نرجس رضایی
موارد بیشتر برای شما

ناشناس

ابراز احساسات زن به شوهرش چقدر باید باشه؟

ناشناس ( تحصیلات : لیسانس ، 23 ساله )

با سلام .میخاستم بدونم که ابراز احساسات از طرف زن به شوهرش چقد باید باشه در صورتی که شوهر با وجود علاقه ای که داره ولی خیلی ابراز نمیکنه ..این مسیله من رو آزار میده و احساس میکنم که به عمد این کار رو میکنن و این که من مدام ابراز احساسات میکنم و جوابی نمیگیرم خودم رو کوچیک میکنم و فکر میکنم که ابراز علاقه ی من باعث میشه ایشون کمتر علاقشو نشون بده .از طرفی هم میترسم اگر من هم مثل ایشون رفتار کنم رابطه سرد میشه و اینطور هم باز برام عذاب اوره. بهشم همیشه میگم و راجبش صحبت کردم ولی باز هم چیزی که اون ابراز میکنه از نظر من کم هست .خیلی هم بلد نیست که چجور باید ابراز کنه و برای من هم سخت هست که مدام این نکات ریز رو بهش یاد بدم . لطفا راهنماییم کنین چکار باید بکنم.!!


مشاور: احسان فدایی

 با عرض سلام و تقدیم احترام خدمت شما پرسشگر محترم! ارتباط شما با ما گویای این است که در صدد انتخاب مسیر صحیح هستید و امیدواریم ما نیز راهنمای خوبی برایتان باشیم.
مهمترین توصیه دین در برخورد با تمایلات غریزی، ازدواج است که ثمرة این ازدواج تشکیل یک خانواده و در نتیجه رشد و بالندگی جسمی، معنوی و روانی است. و البته باید توجه داشت که هر ازدواجی منجر به رشد و تکامل نمی شود بلکه پیوندی نتیجه اش رشد و بالندگی است که واقعاً از روی منطق و فکر انجام گیرد و طبق معیارهای شرع مقدس و عقلانیت بوجود آمده باشد. کسانی که صرفاً بخاطر آزادی، پول، مقام، احترام پدر و مادر یا به خاطر صرفاً ازدواج کردن به همسری شخصی در می آیند احتمال سعادتمند شدن آنان در زندگی زناشویی بسیار کم است. و در مقابل کسانی که همسر خود را به خاطر احساس احترامی که به او دارد، بخاطر اینکه شخص مسئولیت پذیر است، به دلیل مقام ثابت و حُسن اخلاق و تقوایش انتخاب کند. احتمال سعادتمند شدنش بیشتر است.  با توجه به این مقدمه به پاسخ شما می پردازیم.
خواهر محترم! واقعیت این است که حق باشماست و اینکه دوست داشته باشید همسرتان به شما ابراز علاقه کنند این طبیعی است و بالاخره ایشان باید این روش ها را یاد بگیرد، ولی فراموش نکنید هر انسانی اخلاق و خصوصیات خاصّ خود را دارد ولی مسائلی هست که در بین تمام انسان‌ها مشترک است و این مشترکات باعث نزدیکی و همدلی افراد مخصوصاً زن و شوهر می شود و لذا در محیط خانواده زن و مرد باید سعی کنند آن نیازهای مشترک تأمین گردد و در این مسأله خانم‌ها نقش بیشتری می توانند ایفا کنند. محبت و مهربانی به همسر یکی از راهکارهای اساسی در شیرینی و شادکامی زندگی زناشویی و یکی از آموزه‌های اخلاقی اسلام است. این شاه‌کلید خوشبختی گرچه دوجانبه بوده و هم زن و هم مرد موظف هستند تا به آن ملتزم باشند ولی همان‌طور که می دانید زن عاطفی‌تر و احساسی‌تر از مرد بوده و وجودش لطیف‌تر از مرد است و لذا نیاز زن به محبت و مهربانی، بیش از مرد می‌باشد. ترحم و مهربانی به همسر اکسیری کم‌نظیر است و تأثیری که در نزدیکی دل‌ها و در ایجاد صمیمیت دارد، کم‌بدیل است. این تأثیر شگرف به این دلیل است که انسان ذاتاً تشنة دوستی و محبت است و یکی از نیازهای روانی انسان تعلق و دوستی می‌باشد. محبت، انگیزه بسیاری از تلاش‌ها و زحمت‌های طاقت‌فرسای زندگی است. انسان همان‌طور که از محبت خویش به دیگران لذت می‌برد، پیوسته در تلاش است که محبت دیگران را نسبت به خود جلب کند. انسان می‌خواهد او را دوست داشته باشند و اگر احساس کند که هیچ کس به او علاقه ندارد، جهان با همة وسعتش برای او تنگ و تاریک خواهد بود. امام صادق (علیه السلام) می فرمایند: در ارتباط بین زن و شوهر، مرد سه وظیفه اصلی دارد: مدارا و خوشرفتاری با زن، تا محبت و علاقه زن را جلب نماید و خوش اخلاقی بازن، تا قلب او را خوشحال سازد، و گشاده دستی با زن.
و زن نیز در روابط خود با همسرش بی نیاز از سه ویژگی نیست: خود را از هر پلیدی دور دارد تا آنجایی که شوهرش در هر حالتی خوش یا ناخوش، به وی اطمینان کند و تعهد اخلاقی در مقابل شوهر تا او را محزون نکند و «اظهار عشق و علاقه به همسر»(1) (اظهار یعنی اینکه حتماً در کلام و بیان این مطلب را بگوید). همسر شما طبیعتاً روش های ابراز علاقه را نمی داند و لازم است این مهارت ها را از طریق مطالعه و آموزش به دست آورد. البته مردان در ابراز محبت کلامی غالبا موفق عمل نمی کنند و بیشتر علاق خود را به صورت عملی نشان می دهند. بنابراین گرچه این انتظار از همسرتان معقول است ولی برای ایشان نیاز به تمرین است.
در ادامه، چند راهکار در خصوص ابراز علاقه زن به شوهرش را ذکر می‌کنیم و امیدواریم با عمل به اینها شوهرتان نیز این موارد را از شما الگو بگیرد.
1. با شوهرتان سازگار باشید.
مرد هنگامی عاشق همسرش می‌شود که زن، تمام زندگی‌اش را وقف شوهرش کند و به او احترام بگذارد و دوستش بدارد و خود را آمادة خدمت‌گزاری او کند. در این وضعیت است که زن به راستی در چشم شوهرش زیبا می‌شود و به صورت گوهری گران‌بها در می‌آید که شوهرش حاضر نیست او را با هیچ ثروتی عوض کند.
2. به شوهرتان احترام بگذارید
هر انسانی به شخصیت خویش علاقه‌مند است و از خدشه‌دار شدن آن می‌رنجد. رعایت نکردن این امر مهم، باعث بریدن رشته محبت و ایجاد فاصله میان افراد می‌شود. حفظ حرمت و شخصیت دیگران در گرو احترامی است که در برخوردها از انسان نمایان می‌شود. رعایت این مسأله به‌ ویژه از سوی کسانی که با هم انس و الفتی دارند، باعث استحکام دوستی و گرمی روابط آنان خواهد شد. زن و شوهر به دلیل ارتباط بسیار نزدیکی که با هم دارند، بیش از همه موظف به رعایت احترام متقابل و حراست از شأن و منزلت یکدیگر هستند.
3. به شوهرتان توجه کنید
مردها نیازمند آنند که از سوی همسرشان مورد توجه قرار گیرند. می‌خواهند همسرشان آنان را در مقایسه با دیگران، به‌خصوص فرزندان، در اولویت قرار دهند و آن‌ها را مهم‌ترین شخص زندگی خود بدانند. مردها می‌خواهند همسرشان به خواسته‌ها و نیازهای آنان توجه کنند؛ اگر خسته‌اند اسباب استراحت آنان را فراهم کنند، اگر گرسنه یا تشنه‌اند نیازشان را برطرف کنند و اگر بیمارند و نیاز به مراقبت دارند، از آنان مراقبت و پرستاری کنند.
یکی از مهم‌ترین کارهایی که زن می‌تواند برای شوهرش انجام دهد این است که به او فرصت دهد با او درد دل کند و مسائلی را که قادر نیست با کسی در میان بگذارد، به او بگوید. زن‌هایی که به این وظیفه عمل می‌کنند باعث موازنه و تقویت احساس تعادل روحی در مرد و خوشبختی و کامیابی در ازدواج هستند. گوش دادن به درد دل و حرف‌های شوهر، بدون آنکه اظهار نظر یا اندرزی به او داده شود، روشی است برای محبت کردن به مرد؛ که موجبات محبوبیت زن را نیز فراهم می‌آورد.
4. شوهرتان را همان‌گونه که هست بپذیرید
یک مرد نیاز دارد همان‌گونه که هست، پذیرفته شود؛ دقیقاً همان‌طوری که هست (با همة عادات خوب یا بدی که دارد). این نوع پذیرش کامل و همه جانبه، وی را متقاعد می‌کند که شما به راستی او را دوست دارید. همسر شما نیاز دارد که احساس کند از اهمیت برخوردار است، دوستش می‌دارند و وی را می‌پذیرند. اگر شما ویژگی‌های فردی او را نپذیرید پس چه کسی باید پذیرای آن‌ها شود؟
5. شوهرتان را تحسین کنید
به عنوان یک زن، شما آرزو دارید که مورد عشق و علاقه همسرتان باشید. در مقابل، شوهر شما هم به عنوان یک مرد آرزو دارد که شما وی را تحسین کنید. این نخستین نیاز او در خانه است. شما همان شخصی هستید که شوهرتان نیاز داردکه احساس کند در نظر شما فرد خاصی است و جایگاه ویژه‌ای دارد. او با شما ازدواج کرد زیرا فکر می‌کرد که شما بهترین همسر دنیا هستید. در مقابل، او به حمایت و تحسین شما نیاز دارد. او برای آنکه همیشه با شور و نشاط باشد به تحسین‌تان نیاز دارد وگرنه به خانواده‌اش بی‌رغبت می‌شود.
6. خود را برای شوهرتان بیارایید
یکی از نیازهای اساسی شوهر شما این است که از نظر جسمانی برای او جذاب باشید. او عاشق اندام شماست. سر و وضع آراسته، همان چیزی است که شوهرتان از شما می‌خواهد. او می‌خواهد وقتی به خانه می‌آید همسرش با تمام لطافت‌های زنانگی منتظر او باشد. اگر لباس شما بد و کهنه باشد و خسته به نظر برسید، او را از آمدن به خانه متأسف خواهید کرد.
7. به تمایلات جنسی شوهرتان با رغبت پاسخ دهید
یکی از راه‌های ابراز محبت به مردان از سوی همسرشان این است که نیازهای جنسی آنان را برآورده سازند. تحقیقات نشان می‌دهد که مردان، لذت‌بخش‌ترین زمان خود را زمانی بیان کرده‌اند که با همسرشان آمیزش داشته‌اند. آمیزش به مردان این اطمینان را می‌دهد که با همسرشان رابطه‌ای نزدیک دارند و خانمشان او را دوست دارد.
8. عاشقانه او را صدا بزنید و برای او پیامک های عاشقانه بفرستید.
9. از همسرتان بخواهید کتاب های زیر را مطالعه نماید.
  • افروز، غلامعلی، روان شناسی خانواده: همسران برتر، تهران: انجمن اولیاء و مربیان، 1389.
  • اکبری، محمود صمیمانه با عروس و داماد: آنچه همسران جوان باید بدانند، قم: نور الزهرا، 1387.
  • امینی، ابراهیم، آئین همسرداری، یا اخلاق خانواده، قم: اندیشه اسلامی، 1389.
  • بهار، علی‌رضا، مهارتهای زندگی در قرن 21: روابط همسران (حقوق متقابل زن و مرد)، اصفهان: نقش نگین، 1388.
  • حیدری، اسماعیل، حق همسر نسبت به همسر، تهران: وفا، 1389.
موفق باشید.
 
پی نوشت:
  1. مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار، بیروت، مؤسسه الوفاء، 1403 هـ ق، ج78، ص237.



ارسل تعليقاتك
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.