ناشناس

مشاوره ازدواج: مادرم در انتخابم برای ازدواج خیلی دخالت می کنه، باید چکار کنم؟

سوال داشتم ک من تو این سن خیلی خواستگار دارم متاسفانه اینجا من خودم هیچ کاره هستم اگر هم ی چیز بگم مامان میگه تو دخالت نکن خودم میدونم چی خوبه چی بد آخه منم باید بگم یا نه ؟من خودم دختری هستم ک تو این...
Thursday, June 14, 2018
الوقت المقدر للدراسة:
مؤلف: سیده نرجس رضایی
موارد بیشتر برای شما

ناشناس

مشاوره ازدواج: مادرم در انتخابم برای ازدواج خیلی دخالت می کنه، باید چکار کنم؟

ناشناس ( تحصیلات : راهنمایی ، 21 ساله )

سوال داشتم ک من تو این سن خیلی خواستگار دارم متاسفانه اینجا من خودم هیچ کاره هستم اگر هم ی چیز بگم مامان میگه تو دخالت نکن خودم میدونم چی خوبه چی بد آخه منم باید بگم یا نه ؟من خودم دختری هستم ک تو این...


مشاور: احسان فدایی

با سلام و سپاس از همراهی شما با مشاورین «راسخون»، از اینکه ما را به عنوان راهنمای خود انتخاب نمودید سپاسگزاریم.
خواهر گرامی! همانطور که می دانید ازدواج یکی از مهمترین حوادث و رویدادهای زندگی است و نقش مهمی در سرنوشت و سعادت و خوشبختی انسان دارد ، مضافاٌ بر اینکه اگر به نحو صحیح انجام پذیرد بسیاری از نیازهای انسان را اعم از نیازهای عاطفی و جنسی را تاْمین و باعث آرامش روحی انسان می شود بنابراین در عین حال که نباید در انتخاب همسر خیلی وسواس گونه عمل کرد اما دقت ،شناخت و اتخاذ تصمیم حساب شده و بالاخره انتخاب صحیح از شرایط ضروری یک ازدواج موفق است. مهمترین مسئله در ازدواج و انتخاب همسر رعایت ملاک‌های اصلی ازدواج است که در روایات نیز بر آن تأکید فراوان شده است. رعایت این معیارها ضامن اصلی سعادت و خوشبختی در ازدواج است و عدم رعایت آن عواقب سنگینی برای زوجین در پی خواهد داشت. از همین لحظه دقت کنید که عاقلانه بیندیشید که آیا او این معیارها را دارد یا خیر؟
این معیارها را می‌توان به دو بخش عمده تقسیم کرد: 
الف) معیارهای اساسی: ملاک‌هایی که حتماً آن‌ها را باید در نظر داشته باشیم تا زندگیمان توأم با سعادت باشد. در نظر نگرفتن این معیارها موجب بروز مشکلاتی در زندگی ما خواهد شد. مانند:‌ دین داری، اخلاق نیکو، شرافت خانوادگی (نجابت و پاکی)، عقل.
ب) معیارهایی که موجب کاملتر شدن زندگی ما می‌شود. این معیارها اگر رعایت شوند زندگی ما بهتر و کاملتر خواهد شد. البته این معیارها به سلیقه و موقعیت افراد بستگی دارد و در افراد مختلف، متفاوت می‌باشد. از جمله این ملاک‌ها می‌توان سلامت جسم و روح، زیبایی، علم و سواد و کفو همدیگر بودن را نام برد؛ در نتیجه معیارهای دینی اسلام فقط ایمان و اخلاق نیست و موارد دیگر را نیز شامل می‌شود. پس در گام اول لازم است همسر خود را طبق این معیارها انتخاب نمایید اما در مورد سؤالتان قطعا شما حق اظهار نظر دارید و حرف اول و آخر را شما در ازدواجتان می زنید و دیگران فقط نقش مشورت دهنده دارند.
 اساساً دختران و پسران در انتخاب همسر بر اساس اختیار و اراده‌ خدادادی که دارند کاملاً مستقل هستند. البته می‌توانند در تمام مراحل همسرگزینی از اندیشه، نظرات و تجربیات ارزشمند پدر و مادر و بستگانی که خیرخواه و دلسوزند بهره بجویند تا انتخاب مناسب و شایسته‌ای را داشته باشند. اما این مسئله، هرگز به معنای تسلیم انتخاب دیگران شدن و تبعیت محض از آنان نیست. پدر و مادر و دیگران هر چه قدر هم عزیز و قابل احترام باشند باز مُجاز به تحمیل نظرات خود بر دختر و پسر نیستند. در متون دینی توصیه شده است که جوانان با کسی که او را می‌پسندند و نه‌این که والدین‌شان او را می‌پسندند ازدواج کنند. پسند فرزند بر پسند والدین مقدم است. بنابراین سعی کنید اجازه ندهید دیگران شما را وادار به ازدواج با فردی خاص نمایند زیرا این کار پشیمانی زیادی را به دنبال دارد. بهتر است با حفظ احترام پدر و مادرتان نظر منفی یا مثبت خود را در مورد خواستگاران اعلام نمایید.
موفق باشید.

بیشتر بخوانید:

دختر خانم‌ها و حق انتخاب همسر



ارسل تعليقاتك
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.