ناشناس
مشاوره تربیت فرزند: برای بهتر تربیت کردن نوجوانم؛ ازتون راهنمایی می خوام"
با سلام.من مادر دو فرزند نوجوان هستم.پسرم ۱۴ ساله ودخترم ۱۱ سال.چگونه آنهارا با شرایط بلوغ واطلاعات وخطرات این دوران آشنا کنم..آیا اگر مطالبی در این زمینه از سایت های معتبر دانلود کنم و ب پسر نوجوانم...
مشاور: خانم ضیایی
سلام و احترام خدمت شما مادر گرامی. از حسن اعتماد شما به سایت راسخون سپاسگزارم. امیدوارم صحبت هایم مفید واقع شود. بیان کردین "دختر و پسر نوجوانی دارید، چگونه آن ها را با شرایط بلوغ آشناکنم؟" درباره ی مدیریت دوران بلوغ، نکاتی را خدمتتان عرض می کنم:
- زمان مناسب برای طرح مسأله بلوغ با نوجوان دو حالت وجوددارد: یکی اینکه فرزند قبل از بلوغ کنجکاوی و سوالی داشته باشد و دیگر اینکه به آستانه بلوغ رسیده باشد.
به طور کلی هر موقع که کودک یا نوجوان در مورد بلوغ و نوجوانی سوال پرسید، در همین موقع باید بلوغ را به زبان ساده وبه اندازه آمادگی ،فهم و درک و تجربه او پاسخ می دهیم .ولی اگر کودک تا سن بلوغ سؤالی نپرسید در اولین فرصت که علائم بلوغ آشکار شد، باید یک فضای خصوصی و با آرامش برای نوجوان ایجاد کنیم و با او در این مورد صحبت کنیم .
- توصیه اکید می کنیم که آموزش مسائل جنسی در زمان بلوغ حتما توسط والد همجنس انجام شود. یعنی مادر با دختر و پدر هم با پسر.
- شایسته است که مسأله بلوغ به صورتی شیرین و دلنشین برای دختران توضیح داده شود تا دختران نوجوان نسبت به این مسأله و جنسیت خودشان احساس منفی پیدا نکنند. در این زمان باید برخی اطلاعات لازم مثل نشانه های جسمانی بلوغ، بهداشت ناحیه تناسلی، احتلام یا پریود و برخی مسایل فشارگروهی یا وسوسه های که در دوره بلوغ به سراغ نوجوان می آید را در فرصت مناسب به نوجوان بگویید. اما اگر احساس می کنید توانایی این کار را ندارید، بهتر است با معرفی کتب معتبر، مشاور مدرسه یا پزشک معتمد خانواده اطلاعات لازم را به فرزندتان بدهید.
- مهارت جرأت مندی و توانایی نه گفتن را در فرزند خود پرورش دهید. جوانان و نوجوانانی که توانایی «نه گفتن» به پیشنهادهای غیراخلاقی را دارند، از آلوده شدن به انحرافات اجتماعی مصون می مانند.
- برقراری ارتباط کلامی و عاطفی با نوجوان او را از آسیب های زیادی مصون می کند. کودک و نوجوان نیاز دارد که دریچه قلبش را به روی کسی بگشاید، رازهای دل خود را مطرح کند درنتیجه چه کسی بهتر از پدر و مادر میتواند سنگ صبور آنها باشد. اگر پدر و مادر این نیاز کودک و نوجوان را ارضا نکنند، دوستان ناباب جایگزین آنها خواهند شد. بهتر است زمان هایی را در طول روز با او درباره مدرسه، درس، دوستان، نگرانیها و خواستههای او صحبت کنیم. در این صورت فرزندتان هم، راحت تر می تواند رازها، سوال ها و خواسته های خود را با شما در میان بگذارد.
- باید برای اوقات فراغت فرزندتان برنامه ریزی جدی داشته باشید. نوجوان در این سنین دارای انرژی فراوان جسمانی است. تشویق نوجوانان به انجام ورزشهای گوناگون، باعث می شود تا آن ها انرژی خود را به طریق منطقی تخلیه کنند.
- شرکت در مجالس معنوی و مراجعه به مکان های مذهبی را در برنامه فرزندتان لحاظ کنید پژوهش های بسیاری تاکید دارند که چنانچه کودکان با آداب مذهبی ارتباط خوبی برقرار سازند در نوجوانی و بزرگ سالی کمتر دچار آسیب های اجتماعی خواهند شد. و در نهایت، وقتی ما در دوران قبل از بلوغ مغز و ذهن کودک را از تخیل های مثبت، هیجان انگیز و ارزشمند پر کرده باشیم، در دوران بلوغ که بسیار حساس هست مغز کمتر به سمت تخیل های منفی و بیهوده گرایش پیدا می کند و اوقات فراغت خود را به بهترین شکل مدیریت می کند.
به امید روزهای شاد برای شما مادر ارجمند
بیشتر بخوانید:
راه کارهای تربیت نوجوانان