ناشناس
تربیت نوجوان باید چگونه باشد؟
با سلام. من دو تا کودک ۶ و ۸ ساله دارم. در مورد تربیت اونها خیلی نگرانم. مخصوصا که می بینم بچه های نوجوان چقدر چموش و فراری از خانواده هستند، خیلی نگران میشم. اصلا دوست ندارم بچه های من هم مثل بچه های دیگه بشه. واقعا غیرقابل تصور. وقتی بهش فکر میکنم حالم بد میشه. کمکم کنید.
مشاور: خانم قربانی
با سلام و احترام خدمت شما همراه گرامی سایت راسخون.
مطالعه مشکلات تربیتی در خانواده های نوجوانان شما را نگران تربیت فرزندان کرده است. از اینده هراس دارید و اضطراب بر شما غلبه کرده است.
مادر جوان، من نیز مانند شما با سخت بودن امر تربیت موافق هستم و سعی میکنم نگرانی شما را درک کنم. بزرگی گفته سخت ترین کار دنیا دو چیز هست، یکی کشور داری و دیگری تربیت فرزند، اما به گمانم تربیت سخت تر باشد. علت شامخص بودن مقام زن و جایگاه ویژه او در نزد خداوند نیز، نقش موثر او تربیت و انسان سازی در جامعه ست. اگاهی از اهمیت جایگاه یک مادر در خانواده و نقش مربی گری او، طبیعتا سنگینی کار او را بیشتر میکند.
مادر ارجمند، این جایگاه شناسی زمانی اثر مثبت دارد که راه و روش تربیت صحیح را بیاموزید و اجازه ندهید با غلبه اضطراب و تشویش، امور از کنترل و مدیریت تان خارج شود. پیشنهادات بنده برای ارامش شما و موفقیت در امر تربیت فرزندتان این است :
بر خداوند توکل کنید و از او مدد بخواهید. اصول تربیتی را مطالعه کنید و با شیوه های فرزند پروری صحیح اشنا باشید. مختصات و ویژگی های هر دوره رشدی که فرزندان تان در حال طی کردن ان هستند، را قبل از ورود ایشان به ان دوره، مطالعه نمایید. در واقع اکنون شما باید به مطالعه دوران کودکی دوم و همچنین به مرور به مطالعه نوجوانی بپردازید. از هم اکنون تلاش کنید روابط خوب و دوستانه ای با فرزندان خود برقرار کنید. از پدرشان نیز بخواهید که ایشان نیز برای این روابط سرمایه گذاری کند و با صرف وقت در کنار فرزندان، انس با ایشان را پررنگتر سازد. خودتان نیز تلاش کنید با همسرتان روابط مثبت و صمیمی داشته باشید تا هماهنگی تان در برخورد با فرزندان، زمینه ساز تربیت شایسته ایشان گردد. کار کنید که دوستی شما با فرزنداتان کاملا حقیقی باشد تا انها به شما اعتماد و تکیه کنند. برای فرزندان تان وقت صرف کرده و با انها بازی کنید. شنونده حرف هایشان باشید و اجازه دهید احساسات و عواطف خود را برای شما بازگو کنند. بیاد داشته باشید که هر چقدر که شما شنونده حرف های ایشان باشید آنها در نوجوانی، شنونده و پذیرنده حرف های شما خواهند بود. انگاه در این بستر ایجاد شده، شما خواهید توانست بهترین تربیت و هدایت را برای فرزندان خود رقم بزنید و انچه اکنون در خانواده های گسسته شاهد هستید، را تجربه نخواهید کرد. برای آرامش بیشتر خود نیز، نمونه های مثبت تربیت کودک و نوجوان را هم مطالعه کنید تا بدانید تربیت در عینسخت بودن، شگردهای آسانی دارد و ناممکن نیست.
در پناه حق و عاقبت بخیر باشید.