Friday, April 10, 2020
الوقت المقدر للدراسة:
موارد بیشتر برای شما

احکام خانواده | ازدواج: سوال یکصد و چهل و چهار

پرسش :

آیا اگر ازدواج موقتى بین دو نفر صورت گرفته و الآن متوجه شده‌اند مرجع تقلید آنها اذن پدر را بالفتوى شرط مى‌داند و یا با احتیاط واجب؟ الف) آیا عقد سابق باطل بوده؟ به عبارت دیگر اذن پدر شرط صحت عقد است یا نه؟ ب) اگر از این ازدواج فرزندى حاصل شده باشد حلال زاده است یا نه؟ ج) آیا در صورت بطلان عقد سابق و اینکه این دختر از بکارت خارج شده، خواندن عقد موقت دیگر نیاز به اجازۀ پدر دارد؟ د) اگر بکارت دختر به طریق غیر از شوهر کردن از بین برود، مثلا: ارتباط نامشروع یا پریدن‌ها و جهش‌ها و جست و خیز یا خودش بکارت خود را از بین ببرد، این دختر در حکم باکره حساب مى‌شود یا غیر باکره؟


پاسخ :
باسمه تعالى؛ 
الف) بنابر احتیاط واجب اذن پدر یا جدّ پدرى شرط صحت ازدواج دختر باکره است و عقدى که بدون آن اجراء شده بنابر احتیاط باطل مى‌باشد و باید تجدید شود، و اللّه العالم.
ب) چنانچه نمى‌دانستند و خیال مى‌کردند ازدواج آنها بدون اذن پدر یا جدّ پدرى صحیح است فرزندى که از آنها متولد شده ولد شبهه و حلال زاده حساب مى‌شود و لکن باید عقد را تجدید کنند، و اللّه العالم.
ج) اگر دختر باکره نیست و بکارت او بواسطۀ نزدیکى از بین رفته، تجدید عقد احتیاج به اذن پدر یا جد پدرى ندارد، و اللّه العالم.
د) چنانچه بکارت از طریق نزدیکى از بین رفته-هرچند به صورت نامشروع-باکره حساب نمى‌شود و با از بین رفتن بکارت از طریق پریدن و مثل آن دختر از باکره بودن خارج نمى‌شود و حکم ثیّبه را ندارد، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.


ارسل تعليقاتك
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
پرسش و پاسخ ذات صلة