Saturday, August 15, 2020
الوقت المقدر للدراسة:
موارد بیشتر برای شما

بیشتر شدن درد ناشی از دررفتگی مادرزادی لگن پس از بارداری

پرسش :

خانمی ۳۱ ساله دچار دررفتگی لگن مادرزادی در پای سمت راست با حدود ۲ سانتیمتر جابجایی به سمت بالا هستم. بعد از بارداری دچار درد و خشکی و محدوده حرکت در این پا شده ام. آیا این درد برطرف می شود؟ آیا شنا ورزش مناسبی برای من است؟


پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر مهرداد منصوری، متخصص ارتوپدی:
دررفتگی مادرزادی لگن یا به عبارت درست تر دررفتگی مادرزادی مفصل ران در صورتیکه در زمان نوزادی و کودکی درمان نشود میتواند مشکلاتی را برای بیمار ایجاد کند که گاهی تا آخر عمر با وی باقی خواهد ماند. دررفتگی مادرزادی مفصل ران در سن سی سالگی قابل جااندازی نیست. بیمار در این سن ممکن است درد مفصل ران داشته باشد و یا ممکن است بدون درد باشد. در هر دو این موارد بخصوص در مواردی که درد وجود دارد رعایت نکاتی از طرف بیمار ضروری است.

هر گونه افزایش وزن میتواند مشکلات بیمار را بیشتر کند. بارداری بخصوص در ماه های آخر آن موجب افزایش وزن شده و این تغییر میتواند فشار بیشتری را به مفصل ران وارد کند.

در صورتیکه دررفتگی مفصل کامل نبوده و سر استخوان ران با قسمتی از حفره تغییر شکل داده استابولوم تماس داشته باشد این تماس میتواند منشا درد بوده و این درد با گذشت زمان بیشتر میشود. در این موارد بیمار باید از فعالیت هایی که موجب میشوند مفصل ران به دفعات خم و راست شود اجتناب کند. نشت و برخاست زیاد بر روی زمین، بالا و پایین رفتن از پله و استفاده از توالت های سنتی از دسته این کارها هستند.

اگر فرد بارداری که دچار دررفتگی مادرزادی مفصل ران است دچار درد لگن شد باید چه کند.

گرچه خود بارداری با مکانیسم افزایش وزن میتواند درد لگن را بیشتر کند ولی این بیماران معمولا سابقه یک فعالیت بدنی زیاد را میدهند که چند روز بعد از آن درد بیشتر شده است. در این موارد بهترین کار چند روز استراحت است. در صورتیکه بیمار چند روز راه نرود مفصل استراحت کرده و درد آن تا حد زیادی کم میشود.

اجتناب از هر فعالیتی که موجب میشود مفصل ران به دفعات خم و راست شود درد بیمار را کاهش میدهد. نشت و برخاست زیاد بر روی زمین، بالا و پایین رفتن از پله و استفاده از توالت های سنتی از دسته این کارها هستند.

استفاده از گرمای موضعی میتواند در کاهش درد بیمار مفید باشد. این کار را میتوان با قرار دادن یک کیسه آب گرم و یا استفاده از حوله الکتریکی بر روی محل درد انجام داد.

تقویت عضلات لگن هم میتواند در کاهش درد موثر باشد. شنا ورزش خوبی است و ممکن است بتواند درد را کم کند.

انجام اقدامات فوق ممکن است بتواند درد را کاهش دهد. در صورتیکه درد باز هم وجود داشت بیمار باید تا پایان دوران بارداری زیاد راه نرود. بعد از زایمان درد بیمار تا حد زیادی کاهش میابد. در صورت ادامه درد و ناراحتی حتی پس از زایمان بیمار ممکن است به عمل جراحی تعویض مفصل ران نیاز داشته باشد.
​​​​​​​
​​​​​​​منبع: ایران ارتوپد


ارسل تعليقاتك
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
پرسش و پاسخ ذات صلة