روش حل بی خوابی در کودکان

اگر کودکان به طور جدی تحت تأثیر بی‌خوابی قرار داشته باشند، تمام شب را نمی‌خوابند. از جمله مشکلاتی که در اثر بی‌خوابی به وجود می‌آید. خستگی، اِشکال در تمرکز و بی‌قراری و تحریک‌پذیری‌اند.
Friday, February 16, 2018
الوقت المقدر للدراسة:
مؤلف: سیدروح الله حسین پور
موارد بیشتر برای شما
روش حل بی خوابی در کودکان
بی خوابی نوعی ناتوانی در کودکان است.
 
اگر کودکان به طور جدی تحت تأثیر بی‌خوابی قرار داشته باشند، تمام شب را نمی‌خوابند. از جمله مشکلاتی که در اثر بی‌خوابی به وجود می‌آید. خستگی، اِشکال در تمرکز و بی‌قراری و تحریک‌پذیری‌اند.

تعداد کلمات 545 / تخمین زمان مطالعه 3 دقیقه

بی خوابی کودکی

بی‌خوابی  

بی‌خوابی یعنی ناتوانی در به خواب رفتن. ساعت‌ها بیدار ماندن یا نداشتن خواب مفید باعث می‌شود کودکان احساس بی‌حالی و خستگی کنند. اگر کودکان به طور جدی تحت تأثیر بی‌خوابی قرار داشته باشند، تمام شب را نمی‌خوابند. از جمله مشکلاتی که در اثر بی‌خوابی به وجود می‌آید. خستگی، اِشکال در تمرکز و بی‌قراری و تحریک‌پذیری‌اند. بی‌خوابی که از مشکلات هیجانی، روان‌پزشکی و سبک زندگی ناشی می‌شود و بسیار نیز شایع است، شامل اضطراب، استرس، خشم فرونشانده، افسردگی (که غالباً منجر به بیدار شدن زودهنگام می‌شود)، برانگیختگی جنسی، ریختن مقدار زیادی کافئین در نوشیدنی‌ها، ساعت‌ها بی‌نظمی و از دست دادن نظم بدن، تکرر ادرار به علت نوشیدن در اواخر شب، ورزش نکردن، و بیماری‌های روان‌پریشی، نظیر مانیک یا افسردگی است. باید کودکان را آگاه کنیم که بی‌خوابی و خواب ناکافی در کوتاه‌مدت به آنان صدمه نمی‌زند، اما در طولانی مدت به علایم روان‌پریشی منجر می‌شود که باید توسط پزشک درمان شود. کودکان باید بر ایجاد و حفظ آرامش بدن خود توجه کنند. آنها می‌توانند از طریق تن‌آرامیدگی به این آرامش دست یابند. زمانی که دچار تنش ماهیچه‌ای می‌شوند، باید آگاهانه تنش را از طریق تصور کردن خود در حالت آرامش، رها کنند و هر زمان که نفسشان را رها می‌کنند، باید تصور کنند اندام‌هایشان بیشتر و بیشتر در رختخواب فرو می‌رود. آنها می‌توانند تن‌آرامیدگی را به صورت روزانه انجام دهند.

کاربرد
سؤال‌های زیر را مورد بحث قرار دهید:
 آیا شما تشک خواب دارید؟ به شما چه احساسی می‌دهد؟
 چه چیزی مانع داشتن خواب خوب شبانه می‌شود؟
 فکر می‌کنید برای به خواب رفتن شما، چه می‌توان کرد؟
سعی کنید همراه با کودکان فهرستی از بایدها و نبایدها برای کمک به بی‌خوابی گردآوری کنید.

بایدها    در نظر گرفتن زمانی خاص برای خوابیدن، دوش گرفتن، خوردن یک نوشیدنی داغ، خواندن داستان در زمان خواب یا خوردن چیزهایی که خیلی تحریک‌کننده نیستند.    
نبایدها           تماشا کردن ساعت. این کار شما را فقط در به خواب رفتن مضطرب می‌سازد.

بایدها    انجام دادن تن‌آرامیدگی.    
نبایدها    با نگرانی‌ها و ناراحتی‌ها به رختخواب رفتن. اگر می‌ترسید اتفاق‌های مهم روز را پیگیری نکنید یا مواردی شما را تحت فشار قرار داده است و باید در موردشان تصمیم‌گیری کنید، فراموششان کنید. این کار را به صبح بسپارید.
بایدها      اتاق خود را با پرده تاریک کنید و همه‌ی چراغ‌ها خاموش باشند.    
نباید ها     داشتن مکالمات تحریک‌کننده قبل از دفتن به رختخواب.

بایدها     اتاق به خوبی تهویه شود، نه خیلی سرد باشد و نه خیلی گرم.    
نبایدها        ورزش به هنگام عصر می‌تواند تحریک‌کننده باشد، اما اطمینان یابید که در روز به قدر کافی ورزش کرده‌اید.

بایدها     از افراد دیگر خانه بخواهید سروصدا و شلوغ نکنند.  
نبایدها       نوشیدن مایعات زیاد هنگام عصر تا شما نیازی به رفتن به توالت نداشته باشید.

با شمارش معکوس از 100، ذهنتان را خیلی آهسته از خواب پرت کنید. یا دوتا دوتا برعکس بشمارید، سپس سه‌تا سه‌تا و همین‌طور ادامه دهید. هر زمان که تنفس دیافراگمی دارید از بالا به پایین بشمارید (توجه کنید که چگونه شکم شما به سمت بالا می‌آید و قفسه‌ی سینه همین‌طور باقی می‌ماند.)    داشتن خواب نیمروزی باعث بی‌خوابی می‌شود و ساعت بیولوژیکی بدن شما را بیشتر آشفته می‌سازد.


منبع : برگرفته از کتاب رشد مهارت های اجتماعی و،رفتاری و هیجانی کودکان

نویسنده : ماریانا کتی
ترجمه :  دکتر مژگان حیاتی
 

بیشتر بخوانید :
مشکلات خواب در کودکان
7 باور غلط درباره خواب کودکان
کوچولوهای بدخواب



ارسل تعليقاتك
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی ذات صلة