همه چیز دربارۀ رژیم گوشت خواری (بخش اول)

این روزها به هر سایت و مجله ای که سر می زنیم، صحبت از یک نوع رژیم غذایی جدید است. یکی از این رژیم های غذایی، گوشت خواری یا کارنیور است. در این مقاله می کوشیم تا اطلاعاتی جامع از مزایا، معایت و نحوۀ پیروی از این رژیم غذایی را خدمت شما خوانندۀ عزیز راسخون بیان کنیم.
Tuesday, August 27, 2019
الوقت المقدر للدراسة:
مؤلف: سید مصطفی سید آقامیری
موارد بیشتر برای شما
همه چیز دربارۀ رژیم گوشت خواری (بخش اول)

مقدمه

رژیم کارنیور یا همان رژیم گوشت خواری شامل مصرف تمام انواع گوشت ها و محصولات حیوانی است و این در حالی است که در این نوع رژیم غذایی خوردن هر نوع مادۀ غذایی دیگر ممنوع است. 
برخی ها ادعا می کنند این رژیم غذایی می تواند به کاهش وزن، مشکلات خلقی، تنظیم قند خون و دیگر مشکلات جسمی و روانی کمک کند.

با این وجود به نظر می رسد این رژیم غذایی به شدت محدود کننده بوده و ممکن است در دراز مدت مشکلات زیادی را به همراه داشته باشد. علاوه بر این هیچ پژوهشی مزایای این رژیم غذایی را تأیید نمی کند. 

در این مقاله به بررسی رژیم غذایی گوشت خواری، تأثیر آن بر کاهش وزن، مزایا، معایب و شیوۀ پیروی از آن می پردازیم. تا انتها با ما همراه باشید. 
 

رژیم گوشت خواری چیست؟

رژیم گوشت خواری یک رژیم بسیار محدود کننده است که تنها شامل گوشت، ماهی و دیگر محصولات حیوانی مانند تخم مرغ و برخی لبنیات خاص می شود. 

در این رژیم غذایی از دیگر مواد غذایی از جمله میوه، سبزیجات، حبوبات، غلات، مغزها و بذرها، خبری نیست. 

همچنین طرفداران این رژیم غذایی پیشنهاد می کنند در میان لبنیات تنها از آن هایی استفاده کنید که دارای لاکتوز (قندی که در شیر و مواد لبنی یافت می شود) پایین باشند. کره و پنیر کم چرب (لیقوان) دارای چنین خصوصیتی هستند. 

رژیم گوشت خواری ریشه در این باور جنجالی دارد که اجداد بشر بیش از هر چیز گوشت مصرف می کردند و علت بسیاری از بیماری های مزمن این روزها، رژیم های غذایی سرشار از کربوهیدرات است. 

البته رژیم های دیگری همچون رژیم کتوژنیک و سرخ پوشان نیز سعی در کاهش مصرف کربوهیدرات دارند اما رژیم گوشت خواری معتقد است مصرف کربوهیدرات باید به صفر برسد. 

شان بیکر، یک پزشک ارتوپدِ طرفدار و از مشهورترین طرفداران رژیم گوشت درمانی محسوب می شود. او شواهدی را از رعایت کنندگان این رژیم غذایی نقل نموده و بر اساس چنین نقل قول هایی ادعا می کند رژیم گوشت درمان قادر است افسردگی، اضطراب، آرتروز، چاقی، دیابت و بسیاری از بیماری ها و مشکلات دیگر را درمان کند.

با این وجود تا کنون هیچ پژوهش رسمی و علمی، درستی چنین ادعایی را تأیید نکرده است.
 

چگونگی پیروی از رژیم گوشت خواری

برای پیروی از این رژیم غذایی باید هر نوع غذای گیاهی را از رژیم غذایی خود حذف نموده و تنها به مصرف انواع گوشت سفید و قرمز، ماهی، تخم مرغ و مقدار کمی لبنیات با لاکتوز کم، اکتفا کنید. 

در واقع غذاهایی که می توانید بخورید از این قرار است: گوشت گوساله، مرغ، گوسفند، بوقلمون، ماهی سالمون، ساردین، سفید و مقدار کمی خامۀ سبک و پنیر لیقوان کم چرب. همچنین در این رژیم غذایی مصرف کره و مغز استخوان نیز مجاز است. طرفداران این رژیم تأکید می کنند برای تأمین انرژی مورد نیاز بدن، چربی های گوشت را نیز باید مصرف کنید.

در رژیم گوشت خواری به مصرف آب و همچنین سوپ قلم، البته بدون سبزیجات، توصیه می شود، اما نوشیدن چای، قهوه و دیگر نوشیدنی های گیاهی ممنوع است. 

در این رژیم غذایی در مورد میزان کالری دریافتی، مقدار مصرف مواد غذایی و یا تعداد وعده های غذایی در طول روز هیچ توصیۀ خاصی نشده است. بیشتر طرفداران این رژیم پیشنهاد می کنند هر وقت اشتها داشتید غذا بخورید. 
 

آیا با این رژیم غذایی می توان لاغر شد؟

برخی جنبه های رژیم گوش خواری ممکن است به کاهش وزن بیانجامد. خصوصاً برخی مطالعات نشان داده مصرف زیاد پروتئین و کاهش مصرف کربوهیدرات ها می تواند به فرآیند کاهش وزن کمک کند. 

این تأثیر بدین خاطر است که مصرف پروتئین موجب می شود انسان پس از صرف غذا احساس سیری کرده و در نتیجه مصرف کالری کاهش یافته و به دنبال آن وزن فرد نیز کم شود. همچنین پروتئین، میزان سوخت و ساز بدن را افزایش داده و به فرد کمک می کند تا کالری بیشتری بسوزاند. 

بنابراین، پیروی از رژیم غذایی گوشت خواری باعث می شود بیشتر احساس سیری کرده و حداقل در کوتاه مدت کالری کمتری دریافت کنید. 

مطالعه ای که در طول 3 ماه و بر روی 132 نفر فرد بزرگسالِ مبتلا به اضافه وزن و چاقی انجام شد، به مقایسۀ تأثیر 4 رژیم غذایی محدود کنندۀ مصرف کربوهیدرات ها و پروتئین پرداخت. نتیجۀ این پژوهش نشان داد رژیم هایی که در آن ها به مصرف پروتئین بیشتر توصیه شده، نسبت به دیگر رژیم ها، تأثیر بیشتری در کاهش وزن و توده های چربی داشتند. 

مطالعه ای دیگر نتایجی مشابه را داشت و نشان داد افزایش مصرف پروتئین و کاهش مصرف کربوهیدرات می تواند کاهش وزن پایدارتری را در به دنبال داشته باشد. 

با این حال لازم نیست برای کاهش وزن مصرف کربوهیدرات را کاملاً قطع کنید، بلکه تنها باید جذب مجموع کالری دریافتی را کاهش دهید و این امر با مصرف بیشتر پروتئین ممکن خواهد بود.

در هر صورت رعایت رژیم گوشت خواری در دراز مدت بسیار دشوار خواهد بود. 
 

مزایای رژیم گوشت خواری

از آنجا که رژیم کارنیور یا همان رژیم گوشت خواری مصرف هر نوع کربوهیدرات را ممنوع کرده، اجازۀ مصرف انواع کلوچه ها، کیک ها، شیرینی ها، نوشابه ها و مواد غذایی مشابهی که سرشار از کربوهیدرات هستند را نمی دهد.

این مواد غذایی دارای مواد مغذی و مفید بسیار اندکی بوده و از طرفی معمولاً کالری آن ها به شدت بالاست. بنابراین از هر رژیم غذایی که پیروی می کنید، لازم است مصرف این مواد غذایی مضر را به حداقل برسانید و این نتیجه ای است که رعایت رژیم گوشت خواری برای شما به ارمغان خواهد آورد. 

مواد غذایی سرشار از قند نیز می توانند برای همۀ افراد و بویژه برای مبتلایان به دیابت نوع 1 و 2 مضر و مسأله ساز بوده و سطح قند خون را بالا ببرند. در واقع محدود نمودن مواد غذایی حاوی کربوهیدرات های تسویه شده و یا سرشار از قند برای کنترل دیابت توصیه می شود. بنابراین رعایت رژیم گوشت خواری می تواند در نهایت به کنترل دیابت کمک کند. 

با این حال حذف کامل کربوهیدرات ها که توصیۀ رژیم گوشت خواری است، برای کنترل و مدیریت دیابت ضرورت ندارد. از سویی مصرف کم کربوهیدرات های تصویه نشده و سرشار از فیبر می تواند برای کنترل دیابت مفید باشد. 

این ها برخی از مزایای این رژیم غذایی بود که به آن ها اشاره کردیم، در بخش دوم این مقاله به برخی معایب و مشکلات رژیم گوشت خواری و برخی نکات دیگر پبرامون آن خواهیم پرداخت.

ادامه دارد...

منبع: سایت هلث لاین


سبک زندگی مرتبط
نظرات کاربران
ارسل تعليقاتك
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی ذات صلة