روش هایی ساده برای غلبه بر پرخوری (بخش سوم)

پرخوری با ابتلا به بسیاری از بیماری ها ارتباطی مستقیم دارد. از آن جا که معمولاً پرخوری می تواند موجب افزایش وزن و چاقی شود، برای حفظ سلامتی و پیشگیری از بیماری لازم است هر چه سریعتر در مورد این عادت خود...
Wednesday, December 11, 2019
الوقت المقدر للدراسة:
مؤلف: سید مصطفی سید آقامیری
موارد بیشتر برای شما
روش هایی ساده برای غلبه بر پرخوری (بخش سوم)
افسردگی و کسالت دو علت رایج و مرتبط با پرخوری محسوب می شوند.
 

1. به جای مصرف نوشیدنی های حاوی قند، آب بنوشید

مصرف نوشیدنی های حاوی قند مانند نوشابه های گازدار و آبمیوه های حاوی قند می توانند منجر به افزایش وزن و همچنین افزایش خطر ابتلا به بیماری هایی همچون دیابت شوند.
 
مطالعات نشان داده که مصرف نوشیدنی های حاوی قند همراه با وعده های غذایی، ارتباط زیادی با پرخوری دارد.
 
بررسی 17 مطالعه نشان داده بزرگسالانی که همراه وعده های غذایی خود این نوشیدنی ها را میل می کنند، نسبت به افرادی که به جای نوشیدنی های حاوی قند، آب می نوشند، تا 7.8 درصد بیشتر غذا می خورند.
 

2. خودتان را چک کنید

اگر گرسنه نیستید و در عین حال پرخوری می کنید، بهتر است به ببرسی دقیق تر وضعیت خود بپردازید، چرا که این حالت می تواند علامتی از یک مشکل عمیق تر باشد.
 
افسردگی و کسالت دو علت رایج و مرتبط با پرخوری محسوب می شوند.
 
خوشبختانه انجام برخی اقدامات می تواند این مشکلات را رفع کند. مثلاً با انجام روزانه برخی فعالیت های لذت بخش می توانید تا حد زیادی بر افسردگی و کسالت خود غلبه کنید. در این صورت خواهید دید که مشکل پرخوری شما نیز تا چه اندازه حل خواهد شد.
 
همچنین می توانید اندکی وقت گذاشته و فکر کنید چه مواردی موجب می شود پرخوری تان افزایش یابد. اگر متوجه شدید افسردگی و اضطراب ممکن است با پرخوری شما مرتبط باشند و از سویی با راهکارهای عمومی و ساده نتواستید مشکل خود را رفع کنید، بهتر است به یک متخصص و روانشناس مراجعه نموده و مشکل خود را با او در میان بگذارید.
 
البته باید به این نکته توجه داشته باشید که افراد با یکدیگر متفاوتند و برای برخی افراد اولین و بهترین گزینه مراجعه به متخصص است.
 

3. رژیم های سخت را امتحان نکنید

رژیم های لاغری سریع (Fad diets)، احتمالاً در دراز مدت نمی توانند به حل مشکل پر خوری شما کمکی کنند. این نوع از رژیم های سخت و محدود کننده اگرچه ممکن است موجب شوند به سرعت وزنتان کم شود، اما معمولاً در دراز مدت به شکست می انجامند.
 
به جای استفاده از این نوع از رژیم های دشوار، سعی کنید تغییرات دراز مدت در سبک زندگی خود ایجاد کنید. با انجام چنین تغییراتی می توانید وضع سلامت خود را در جنبه های مختلف، بهبود بخشید. بهترین کار این است که تا می توانید غذاهای سالم میل کنید و عادت پرخوری خود را آهسته آهسته کاهش دهید.
 

4. عادت های قدیمی را کنار بگذارید

البته ما نیز قبول داریم که ترک عادت ها، مخصوصاً اگر خیلی قدیمی باشند، بسیار دشوار است. از بین عادت ها، ترک عادات غذایی از دیگر عادات ممکن است دشوارتر باشد.
 
بیشتر ما عادت های غلطی در غذا خوردن داریم، مانند اینکه غذا را در مقابل تلویزیون میل می کنیم و یا اینکه هر شب قبل از خواب یک کاسه بستنی می خوریم.
 
شناسایی عادات ناسالم در خوردن و جایگزین کردن عادات سالم با آن ها ممکن است زمان بر باشد، اما واقعاً ارزشش را دارد برای تغییر آن ها حتی چند سال وقت بگذارید.
 
مثلاً می توانید به جای اینکه در مقابل تلویزیون سفره انداخته و غذایتان را آن جا میل کنید، سفره و یا در صورت امکان میز ناهار خوری را به آشپزخانه برده و در آنجا بدون حضور تلویزیون غذای خود را میل کنید. یا اینکه شب ها می توانید به جای مصرف یک کاسه بستنی، یک دمنوش سالم میل کنید.
 

5.چربی های سالم بخورید

اگرچه غذاهای پر چرب معمولاً با افزایش وزن و پرخوری مرتبط هستند، اما انتخاب غذاهای حاوی چربی های سالم می تواند به کم تر خوردن شما کمک کند.
 
چندین مطالعه نشان داده است بزرگسالانی که رژیم های غذایی حاوی چربی زیاد و کربوهیدرات کم را در برنامه خود دارند، در مقایسه با افرادی که چربی کم و کربوهیدرات بیشتری مصرف می کنند، پس از 3 تا 4 ساعت بعد از میل نمودن وعده های غذایی، کمتر گرسنه شده و در دراز مدت وزن بیشتری کم می کنند.
 
افزودن برخی مواد غذایی مانند آواکادو، مغزها، دانه ها، کره بادام زمینی و روغن زیتون به مواد غذایی ممکن است به شما کمک کند زودتر احساس سیری نموده و در نتیجه کمتر بخورید.
 

6. همیشه اهدافتان را در ذهن داشته باشید

تعیین اهداف بلند مدت و کوتاه مدت و مراقبت دائمی از آن ها می تواند به شما کمک کند تا بتوانید بر پرخوری خود غلبه کنید.
 
اگر برای غلبه بر پرخوری و ترک آن دلیل و انگیزه مشخصی داشته باشید راحت تر می توانید این عادت را ترک کنید. یادتان باشد بالاترین فایده ترک پرخوری این است که سلامت شما بیش از پیش تأمین خواهد شد. دانستن همین موضوع و تلاش برای دستیابی به این هدف، می تواند انگیزه شما برای کم خوردن را تا اندازه زیادی افزایش دهد.
 
پس هر گاه احساس کردید در غلبه بر پرخوری کم آورده اید، بهتر است این اهداف را در ذهن خود مرور کنید و با خودتان بگویید که پرخوری ممکن است چه مشکلاتی برای شما به همراه بیاورد و از سویی ترک آن چه مزایا و فوایدی را در پی خواهد داشت.
 
یکی دیگر از اهدافی که ممکن است افراد برای دستیابی به آن به فکر ترک پرخوری باشند، تناسب اندام است.
 

7. خوردن همراه با ذهن آگاهی را امتحان کنید

استفاده از ذهن آگاهی هنگام خوردن، یکی از بهترین راه ها برای حل مشکل پرخوری محسوب می شود.
 
ذهن آگاهی در هنگام غذا خوردن بر اهمیت تمرکز بر لحظه و آگاهی از افکار، هیجانات و حواس در هنگام میل نمودن غذا، تأکید می کند.
 
بسیاری از مطالعات نشان داده اند که خوردن همراه با ذهن آگاهی یکی از روش های مؤثر و کارآمد برای کاهش رفتارهای مربوط به پرخوری محسوب می شود.
 
آرام خوردن غذا، برداشتن لقمه های کوچک، خوب جویدن غذا، توجه به طعم غذا و لذت بردن از آنچه می خورید، روش های ساده است که می توانید با کمک آن ها، ذهن آگاهی در هنگام خوردن را تجربه کنید.
 

سخن پایانی

بسیاری از افراد ممکن است با عادت پرخوری دست به گریبان باشند.
 
خوشبختانه، روش هایی برای ترک این عادت و غلبه بر آن وجود دارد. متخصصان حوزه سلامت از جمله روانشناسان، روانپزشکان، پزشکان و متخصصان تغذیه می توانند راهکارها و روش هایی کارآمد برای ترک پرخوری به شما ارائه دهند.
 
پرخوری عادتی است که ترک آن بسیار دشوار است، اما کاملاً امکان پذیر است. شما نیز می توانید توصیه های بالا را با جدیت بیشتری دنبال نموده و در صورت نیاز به متخصص مربوطه مراجعه کنید.
 
منبع: سایت هلث لاین


سبک زندگی مرتبط
ارسل تعليقاتك
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی ذات صلة