راهکارهای افزایش عزت نفس در نوجوانان

اولین قدم در افزایش عزت نفس نوجوانان تشویق آنهاست. والدین عزیز توجه کنند با کوچکترین حرکت فرزندتان می توانید آنها را تشویق کنید تا در کارها مشارکت داشته باشند و در فعالیت های گروهی و اجتماعی او دخالت دهید. زیرا در این فعالیت ها ممکن است با چالش ها و مشکلات جدیدی روبرو شود و این شکست ها و پیروزی ها می تواند اعتماد به نفس آنها را دوبرابر کند. در این مطلب به راهکارهای افزایش عزت نفس در نوجوانان اشاره خواهیم کرد.
Tuesday, May 12, 2020
الوقت المقدر للدراسة:
موارد بیشتر برای شما
راهکارهای افزایش عزت نفس در نوجوانان
از مهم ترین راهکارهای افزایش عزت نفس دیگران این است که از فرزندتان مدام انتقاد نکنید. انتقاد مدام باعث کاهش عزت نفس نوجوانان خواهد شد.
 

مقدمه

می دانید که دوران نوجوانی، دوران بسیار سختی است. زیرا نوجوان در سنی قرار دارد که نمی شود مانند کودک با او رفتار کرد و نه آنقدر بزرگ شده که بتوان با او برخورد خشنی داشت. نوجوان معمولا در این سن بسیار گیج و سردرگم و آشفته است و نمی تواند در تصمیم گیری ها مستقل عمل کند. بسیاری از نوجوانان به دلیل بودن در این شرایط بحرانی، اعتماد به نفس خود را به طورکامل از دست می دهند. به همین دلیل به والدین توصیه می شود برای افزایش عزت نفس نوجوانان هر آنچه می توانند انجام دهند. اما راهکارهای افزایش عزت نفس نوجوانان چیست و چگونه می توان از عهده این کار بر آمد.
 

راهکارهای افزایش عزت نفس نوجوانان

تشویق نوجوانان
اولین قدم در افزایش عزت نفس نوجوانان تشویق آنهاست. والدین عزیز توجه کنند با کوچکترین حرکت فرزندتان می توانید آنها را تشویق کنید تا در کارها مشارکت داشته باشند و در فعالیت های گروهی و اجتماعی او دخالت دهید. زیرا در این فعالیت ها ممکن است با چالش ها و مشکلات جدیدی روبرو شود و این شکست ها و پیروزی ها می تواند اعتماد به نفس آنها را دوبرابر کند.

علاوه بر این روحیه مشارکت های گروهی او بیشتر شده و قطعا در آینده قادر خواهد بود پروژه های سنگین را در دست بگیرد. عزت نفس نوجوانان تنها در سایه مشارکت ها و فعالیت های گروهی است که بالاتر خواهد رفت.
 
یادگیری مهارت های جدید
گام بعدی برای افزایش عزت نفس نوجوانان آموزش مهارت های گوناگون به اوست. این مهارت ها ممکن است عملی باشد یا معنوی. اول اینکه به او بیاموزید که چگونه در زندگی از پس مشکلات خود بر بیاید. چگونه با دیگران روابط خوبی داشته باشند. نحوه صحیح برخورد با دیگران را بدانند و احترام و ادب را در همه حال حفظ کنند و از همه مهم تر اینکه چطور بتوانند به تنهایی و بدون کمک زندگی کنند. این آموزش ها بسیار کاربردی است و در طی زمان اتفاق می افتد. البته والدین باید الگوی خوبی برای فرزندشان باشند تا از آنها حساب ببرند. در سنین نوجوانی باید بتوانند آموزش های لازم را دیده و با اعتماد به نفس کامل وارد اجتماع شود.
 
تمرکز او را بالا ببرید
معمولا نوجوانان در این سن تمرکز پایینی دارند. علت این موضوع به دلیل تغییرات هورمونی و جنسی و روحی است که در دوران بلوغ آنها اتفاق می افتد. بالا بردن تمرکز او می تواند از بهترین راهکارها در افزایش عزت نفس نوجوانان باشد. به او بیاموزید که مسائل بی ارزش و بی اهمیت را کنار بگذارد و از حساسیت هایش کم کند. او باید یاد بگیرد برای رسیدن به موفقیت های آینده بسیاری از چیزها را نادیده بگیرد و به خود بیاید و خود را بشناسد. نوجوانان باید یاد بگیرند که هر کس نقاط ضعف و نقاط قوتی دارند. بداند که باید بر روی نقاط ضعف خود تمرکز کند و آنها را به نقاط قوت تبدیل کند.

اجازه ندهد حرف ها و مسائل بی اهمیت او را آزار دهد و فکر و ذهنش را اشغال کند. در عین حال کمی به او آرامش دهید و محیط را برای او امن کنید تا بتواند در تنهایی خود کمی فکر کند. به او بیاموزید که اجازه ندهد شکست های عاطفی او را از رسیدن به مسیر موفقیت منع کند. با قدرت و تمرکز به سوی آینده ای روشن گام بردارد.
 
پشتیبانی و حمایت از نوجوانان
می دانید که دل فرزندان به پدر و مادر خود گرم است. پدر و مادر الگوهای فرزندان شان به حساب می آیند. نوجوان می بیند که چگونه آنها در زندگی از پس مشکلات خود بر می آیند و حتی فرزندان شان را حمایت می کنند. بچه ها نیاز دارند تا پدر و مادر های قوی و محکم داشته باشند و پشتیبان فرزندشان باشند. آنها تا آخر عمر نیاز به حمایت دارند. پس والدین باید به آنها توجه کنند و مراقب آنها باشند.

در عین حال باید دل آنها را قرص کنند که از چیزی نترس و جلو برو اگر اشتباهی کردی من از تو حمایت خواهم کرد. قطعا زمانی که می بیند تا این مراقب آنها هستند عزت نفسشان بالاتر خواهد رفت و یاد می گیرند که در زندگی باید ریسک کرد و از چیزی نترسید. علاوه بر این باید یاد بگیرد که صبور باشد. صبر و توکل در زندگی کلید مشکلات است و باید در صورت شکست هیچگاه نا امید نشود و بدون توقف به جلو برود. حمایت شما والدین عزیز قطعا عزت نفس نوجوان را بالا خواهد برد. 
 
منتقد منطقی باشید
از مهم ترین راهکارهای افزایش عزت نفس دیگران این است که از فرزندتان مدام انتقاد نکنید. انتقاد مدام باعث کاهش عزت نفس نوجوانان خواهد شد. درست است که اشتباهات نوجوانان در این سن باعث ناراحتی و آشفتگی شما می شود اما می توانید به جای خشم و نفرت و پرخاشگری خیلی آرام و از روی ادب با آنها صحبت کنید. انتقاد مداوم باعث می شود فرزندتان احساس پوچی و بی اهمیتی کند و فکر کند به درد جامعه نمی خورد و بی خاصیت و بی فایده است. سعی کنید جانب ادب را رعایت کنید و محترمانه با او صحبت کنید. اشتباهاتش را با آرامش برای او توضیح دهید. این موضوع در ذهن نوجوان بسیار تاثیر گذار است و از او فردی محکم و با اراده خواهد ساخت.
 
از دیگر مواردی که در افزایش عزت نفس نوجوانان تاثیر بسیار زیادی دارد شامل موارد زیر است:
•    بالا بردن روحیه جنگندگی و مقاومت او دربرابر سختی ها و شکست های زندگی
•    افزایش حس رقابت در نوجوانان که باعث می شود بیشتر در فعالیت ها مشارکت داشته باشند
•    شناخت نقاط ضعف و قوت نوجوانان و صحبت با آنها در مورد این مسائل
•    الگوی مناسبی برای او باشید
•    راهنمایی آنها در مورد مسائل جنسی و آشنایی با مشکلات جنسی و راه های درمان آنها
•    کنترل دوستان او و دور کردن او از دوستان ناباب و ناموفق
•    محبت و عشق ورزیدن به او که یکی از کلیدی ترین راه های افزایش عزت نفس نوجوانان به حساب می آید.

منبع: مرکز مشاوره رهیاب - معصومه راهی


مقالات مرتبط
ارسل تعليقاتك
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی ذات صلة