ناشناس

ترشحات زنانه که با ادرار نجس شده‌اند، آیا فقط با آب کشیدن ظاهر بدن پاک می‌شوند یا باید کاملاً از بدن زدوده شوند؟

با عرض سلام و ادب ترشحات زنانه ای که با ادرار برخورد میکنند، با صرف آب کشیدن به ظاهر آنها پاک می شوند یا باید کامل از روی بدن رفع شوند؟ مرجع تقلید: رهبری این سوال را بنده پرسیدم و گفتن همانطور که با برخورد ادرار نجس میشوند، با برخورد آب کر نیز پاک می شوند و نیازی به برطرف کردن آنها نیست و باقی ماندن شان روی بدن اشکالی ندارد. آیا درست است؟ در عین حال چندجا هم به من گفتن نه باید کامل رفع بشن، از سایت رهبری هم پرسیدم دو بار پاسخ متفاوتی به بنده دادند، ممنون میشم پاسخ دقیق این سوال رو بفرمایید و بنده رو از سردرگمی و ابهام نجات بدید! باتشکر
Thursday, November 13, 2025
الوقت المقدر للدراسة:
مؤلف: قربان منتظمی
موارد بیشتر برای شما

ناشناس

ترشحات زنانه که با ادرار نجس شده‌اند، آیا فقط با آب کشیدن ظاهر بدن پاک می‌شوند یا باید کاملاً از بدن زدوده شوند؟

ناشناس ( تحصیلات : فوق لیسانس ، 26 ساله )

با عرض سلام و ادب
ترشحات زنانه ای که با ادرار برخورد میکنند، با صرف آب کشیدن به ظاهر آنها پاک می شوند یا باید کامل از روی بدن رفع شوند؟
مرجع تقلید: رهبری
این سوال را بنده پرسیدم و گفتن همانطور که با برخورد ادرار نجس میشوند، با برخورد آب کر نیز پاک می شوند و نیازی به برطرف کردن آنها نیست و باقی ماندن شان روی بدن اشکالی ندارد. آیا درست است؟
در عین حال چندجا هم به من گفتن نه باید کامل رفع بشن، از سایت رهبری هم پرسیدم دو بار پاسخ متفاوتی به بنده دادند، ممنون میشم پاسخ دقیق این سوال رو بفرمایید و بنده رو از سردرگمی و ابهام نجات بدید!
باتشکر


مشاور: قربان منتظمی

کاربر محترم، از حسن اعتمادتان به مشاوره راسخون، تشکر می‌کنیم.

پاسخ دقیق شرعی (طبق نظر آیت‌الله خامنه‌ای):
 

۱. حکم اصلی:

اگر ترشحات معمولی زنانه (مانند رطوبت‌های طبیعی) با ادرار برخورد کنند و نجس شوند، برای پاک کردن بدن، تنها شستن موضع با آب کُر (یا آب جاری) کافی است. لازم نیست خود ترشحات به طور کامل از روی بدن زدوده شوند؛ بلکه با رساندن آب به موضع، بدن پاک می‌شود.

۲. شرط پاک‌شدن:

آب باید به جایی که ترشحات نجس وجود دارد برسد. اگر ظاهر بدن با آب شسته شود، حتی اگر مقداری از ترشحات باقی بماند، بدن پاک محسوب می‌شود.

۳. نکته مهم درباره وسواس:

همانطور که در پاسخ قبلی آمده، وسواس در این موارد جایز نیست و باید به حکم شرعی عمل کنید. اگر مطمئن هستید آب به موضع نجس رسیده، دیگر نباید به شک خود توجه کنید. تأکید می‌کنیم پاسخ دفتر آیت‌الله خامنه‌ای که دریافت کردید، معتبر و نهایی است.
 

4- توصیه عملی:

۱. به پاسخ دفتر ایشان (که در سوال خود نقل کردید) اعتماد کنید.

۲. پس از شستن موضع با آب، حکم به پاکی بدن کنید و هیچ‌گونه وسواس به خود راه ندهید.

۳. اگر شک کردید آیا آب به موضع رسیده یا نه اصل بر پاکی است.



ارسل تعليقاتك
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.