باسلام من جدیدا افکار ناشایستی به ذهنم می اید که دوست...

باسلام من جدیدا افکار ناشایستی به ذهنم می اید که دوست ندارم اینطور باشد. مثلا با اینکه خودم فردی مذهبی ام گهگاهی توهین به مقدسات و ائمه ی معصومین و شک به خدا به ذهنم می آید . با توجه به اینکه قبلا وسواس شست و شو داشته ام آیا این دو به هم مربوط اند؟
Monday, July 13, 2015
الوقت المقدر للدراسة:
موارد بیشتر برای شما

باسلام من جدیدا افکار ناشایستی به ذهنم می اید که دوست...

( تحصیلات : کم سواد ، 36 ساله )

باسلام من جدیدا افکار ناشایستی به ذهنم می اید که دوست ندارم اینطور باشد. مثلا با اینکه خودم فردی مذهبی ام گهگاهی توهین به مقدسات و ائمه ی معصومین و شک به خدا به ذهنم می آید . با توجه به اینکه قبلا وسواس شست و شو داشته ام آیا این دو به هم مربوط اند؟


مشاور: خانم صفری

باسلام. شما به درستي متوجه مسئله ي خود شده ايد. اين افكار، همانطور كه اشاره كرديد، نشانه ي بارز اختلال وسواس فكري است البته اگر به صورت مداوم به ذهن شما خطور كنند و در عملكردتان اختلال ايحاد كرده باشند. وسواس يك اختلال مهم محسوب مي شود كه به هيچ وجه قابل سهل انگاري و كوچك انگاري نيست و حتماً بايد مورد مداخله ي درماني مناسب قرار بگيرد. اختلال وسواس، اختلال نسبتاًرايجي محسوب مي شود. در جامعه ي ما با توجه به اعتقادات مذهبي، معمولاً وسواس هاي فكري به شكل نگراني هاي افراطي در حيطه ي حلال و حرام و يا احترام و توهين به مقدسات، نمايان مي شود. در چنين حالتي حتي ممكن است شما مدام ذكر بگوييد و باتقويت واجبات و مستحبات ديني خود به طور موقت اين افكار و تصاوير را از ذهن خود خارج كنيد، اما معمولاً اين آرامش، دوام چنداني نمي آورد و در همان حيطه يا در حيطه اي مشابه، مجدداً شك هاي متعددي در ذهن شما جريان مي يابد كه روان و خلق شما را به شدت، آزار مي دهد. وسواس، اختلالي است كه گرچه لاينحل و غيرقابل درمان نيست، ولي به درمان بسيار جدي و مستمري نياز دارد كه بايد به صورت چندجلسه رواندرماني حضوري با يك روانشناس و يا درمان داروئي، تحت نظر يك روانپزشك ارائه شود. بويژه در مورد حالات شديد وسواس فكري، درمان دارويي مي تواند گزينه ي اول براي شروع درمان محسوب شود. بنابراين به شما اين اميدواري را مي دهم كه افراد بسياري در سراسر جهان مشكل شما را داشته اند كه توانسته اند با دنبال كردن جلسات رواندرماني با يك روانشناس باليني، و يا درمان دارويي تحت نظارت يك روانپزشك، بر اختلال وسواس خود، چيره شوند و به زندگي عادي برگردند. پيشنهاد من اين است كه مراجعه ي اول شما در اسرع وقت، به يك روانشناس باليني مجرب باشد. روانشناس باليني، در مراجعه ي حضوري، امكان اين را خواهد داشت كه به طور دقيق تري ميزان شدت وسواس هاي شما را ارزيابي كند و اگر اين شدت، در حدي باشد كه درمان دارويي، اولويت داشته باشد، شما را به روانپزشك ارجاع خواهد داد. واگر تشخيص داده شد كه شما مبتلا به اين اختلال هستيد در نظر داشته باشيد كه از داروهاي روانپزشكي انتظار تاثير سريع نداشته باشيد، حداقل يك ماه طول خواهد كشيد تا تاثيرگذار باشند و همچنين نكته دوم در مورد مدت زماني مصرف اين داروهاست . اگر فردي كه فشار خون دارد را در بستگانتان ديده باشيد متوجه شده ايد كه به طور مداوم دارو مصرف مي كند شما نيز به داروي وسواس با همين ديد نگاه كنيد. البته همه اين فرضيه ها درر حدي است كه اين افكار حداقل 6 ماه در شما وجود داشته باشند و به سایر حوزه هاي زندگيتان آسيب وارد كرده باشند.



ارسل تعليقاتك
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.