ناشناس

بچه ی خجالتی

با سلام پسر بچه ای دارم سه ساله بچم خیلی خجالتیه و وقتیم یه نفر حقشو بخوره نمیتونه از خودش دفاع کنه خیلی ترسوه وباید حتما من از حقش دفاع کنم چون نمیتونه خیلی خجالتیه ترسو هست نمیدونم چیکار کنم که بتونه راحت حرف بزن تو جمع و بازی کنه از حق خودش دفاع کنه وترسش بریز و زیاد به من متکی نباشه لطفا راهنمایی کنید
Tuesday, January 23, 2018
الوقت المقدر للدراسة:
مؤلف: محمد دهقان
موارد بیشتر برای شما

ناشناس

بچه ی خجالتی

ناشناس ( تحصیلات : سیکل ، 28 ساله )

با سلام پسر بچه ای دارم سه ساله
بچم خیلی خجالتیه و وقتیم یه نفر حقشو بخوره نمیتونه از خودش دفاع کنه
خیلی ترسوه وباید حتما من از حقش دفاع کنم
چون نمیتونه
خیلی خجالتیه
ترسو هست
نمیدونم چیکار کنم که بتونه راحت حرف بزن تو جمع و بازی کنه از حق خودش دفاع کنه
وترسش بریز و زیاد به من متکی نباشه
لطفا راهنمایی کنید


مشاور: احسان فدایی

با عرض سلام و احترام خدمت شما مادر محترم! ضمن سپاس از ارتباط شما با «راسخون» در ابتدا باید عرض نماییم راهی که به اشتباه رفته اید این است که همیشه سعی نموده اید شما مدافع فرزندتان باشید و کمتر سعی نموده اید خودش را برای این کار تقویت کنید. با این روش حتی بزرگتر هم می شود عادت می کند مادر یا پدرش مدافع باشند و همیشه خودش را کنار بکشد.
باید توجه داشت که بیشتر کودکان نوعی از کمرویی و خجالتی بودن را دارند و این نشانه عیب و ایراد در آنها نیست، منتها اگر رفتارهای اجتماعی را یاد بگیرید و در جمع ها حضور پیدا کنند و اجتماعی شوند، یواش یواش این حالت آنها فرو می ریزد و آنها شهامت و جرئت ورزی بهتری خواهند داشت. ضمن این که با تقویت اعتماد به نفس پسرتان بهبودی این روند تسریع خواهد شد، این را بدانید، «خودباوری و اعتماد به نفس» یک نوع مهارت است که مثل همه مهارت‌های زندگی نیاز به یادگیری، تمرین و تکرار دارد تا به تدریج در وجود فرد نهادینه شود و فرد اعتماد به نفس مطلوبی پیدا کند و بتواند در سایه آن به کارهای مهم زندگی خویش برسد. برای این که اعتماد به نفس فرزندتان را افزایش دهید و باعث ارتقای آن گردید، ابتدا باید شناختی درستی از اعتماد به نفس داشته باشید و راهکارهای تقویت آن را به خوبی فرا بگیرد و در اختیار وی قرار دهید و او را در رسیدن به اعتماد به نفس مطلوب یاری کنید. در اینجا به روش هایی برای کمک به تقویت اعتماد به نفس کودکان اشاره می کنیم:
1.در اولین و مهم ترین گام باید با همسرتان در زمینه تربیت فرزند خود به توافق برسید. برای اینکه در برنامه تربیتی خود موفق باشید، لازم است با همسر خود به صورت هماهنگ عمل کنید، چراکه عدم هماهنگی افرادی که در تربیت کودک نقش دارند تاثیرات بسیار منفی در تربیت کودک دارد. برای این کار لازم است همسرخود را در جریان برنامه تربیتی خود قرار دهید و از او بخواهید که از شیوه ای هماهنگ با شما استفاده کند.
2. کودک خود را با تمام ویژگی مثبت و منفی بپذیرید. ارتباطی محترمانه با او داشته باشید.
3. از تحقیر کودک در بین دوستانش یا اعضای فامیل واقعا بپرهیزید. تذکرات لازم را بعداً در فضایی محبت‌آمیز، آرام و بدون سرزنش به او بگویید.
4. به او مسئولیت هایی در حد توان او واگذار نکنید و زمانی که او مسئولیت های مربوط به خودش را انجام داد فقط و فقط نکات مثبت آن را به او گوش زن کنید.
5. اجازه ابراز وجود را به کودک بدهید به نظریات او احترام بگذارید.
6. در همه شرایط او را بپذیرید. ابراز محبت به کودکی که پیوسته خجالتی و کمرو است، همچون بیشتر کودکانی که دوران طفولیت هستند، سخت است. جالب است بدانیم در این زمان است که او به محبت بیشتری نیاز دارد.
7. هیچ گاه نظریات خویش را به کودک تحمیل نکنید(یا حدامکان نظریه خود را ساده و عینی قابل لمس برای کودک توضیح دهید)
8. به عنوان الگویی فعال در انتقال اعتماد به نفس به او ظاهر شوید. به صورت عملی به او یاد دهید که چگونه در برابر مشکلات مقاومت می کنید. بیان خاطرات شما در زمینه مشکلاتی که در زندگی داشته اید و راه حل هایی که به کار برده اید در این زمینه می تواند موثر باشد.(البته این خاطرات باید در حد فهم کودک شما باشد)
9. تجارب موفقیت آمیز کودک راافزایش دهید تا ازاین طریق عزت نفس بالایی درآنان شکل گیرد .
10. تمام توجه و حواستان را روی او متمرکز کنید. وقتی کودکان متوجه می شوند که خانواده شان از بودن با آنها لذت می برند، احساس عشق و علاقه زیادی می کنند. این حس خاص، مکمل و لازمه اعتماد به نفس آنهاست.
11. به کودک در حد لزوم اجازه فعالیت و بازی دهید.
12. ارتباط او با همسالانش را بیشتر کنید و او را بیشتر در جمع قرار دهید تا سازگار شود.
13. همیشه در برخورد با کودک حالت پذیرندگی و نه طرد کنندگی داشته باشید.
 
منابع بیشتر جهت مطالعه:
1- اعتماد به نفس در کودکان/ گیل لیندنفیلد ؛ ترجمه بابک سراسکانی.
2- ت‍ق‍وی‍ت‌ اع‍ت‍م‍اد ب‍ه‌ ن‍ف‍س‌ در ک‍ودک‍ان‌: راه‍ن‍م‍ای‌ وال‍دی‍ن‌/ س‍ی‍ل‍وان‍ا ک‍لارک‌؛ م‍ت‍رج‍م‌ م‍ری‍م‌ پ‍ورث‍ان‍ی‌.
3- پدر و مادر و فرزندان با اعتماد به نفس: (دوره خردسالی و ابتدایی)/ [مولفین] الهام آرام‌نیا، شمس‌الدین حسینی



ارسل تعليقاتك
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مشاوره ذات صلة