ناشناس

روانشناسی: دچار استرس و ترس روزانه شدم" لطفا راهکار بدین.

با سلام من سر یه حرف و یک موضوع از یک هفته قبل استرس و ترس دارم این موضوع حل شده هست ولی هر روز یادم میاد و وجود منو ترس و استرس فرا میگیره لطفا کمکم کنید خسته شدم از این وضع با تشکر
Monday, April 9, 2018
الوقت المقدر للدراسة:
مؤلف: سیده نرجس رضایی
موارد بیشتر برای شما

ناشناس

روانشناسی: دچار استرس و ترس روزانه شدم" لطفا راهکار بدین.

ناشناس ( تحصیلات : دبیرستان ، 16 ساله )

با سلام من سر یه حرف و یک موضوع از یک هفته قبل استرس و ترس دارم این موضوع حل شده هست ولی هر روز یادم میاد و وجود منو ترس و استرس فرا میگیره لطفا کمکم کنید خسته شدم از این وضع
با تشکر


مشاور: خانم فیض آبادی

با سلام، سپاس از طرح سوالتان، امیدوارم پاسخ فعلی بتواند کمک کند تا از جایی که هستید، یک قدم به سمت حال خوب، حرکت کنید.برای اینکه پرسشتان، شفاف و پاسخ هم دقیق باشد، نیاز است که به جزئیاتی مثل شدت، مدت (چند ماه است؟)، نشانه های دیگر آزاردهنده و موضوعاتی که برایتان استرس ایجاد می کنند (با ذکر یک مثال)، اشاره بفرمایید. اما به طور کلی،  لازم است تفاوت بین استرس، اضطراب و ترس برایتان واضح شود. استرس، به واسطه محرک های فشارزا (درونی و بیرونی)، می تواند تعادل فرد را به هم بریزد.اضطراب، یک احساس ناخوشایند است که منشا آن برای فرد، مشخص نیست. ناگفته نماند که استرس طولانی مدت می تواند به اضطراب، منجر شود. ترس هم نوعی هیجان است با منشا مشخص. بهتر است در گام نخست، علت استرس تان را مشخص کنید. آن حرف و موضوع فشارزا چیست؟ آیا به این دلیل است، که حس می کنید از توانتان خارج است؟ چه کارهایی می توانید انجام دهید تا تحملتان بالا برود؟ دقیقا از چه چیزی می ترسید؟ از ارزیابی دیگران؟ از ...، سه نقطه ها واگذار شما می کنم تا آنها را روی کاغذ بنویسید و برای هر کدام، علت، نشانه و راهکار مناسب پیدا کنید.لازم است به نشانه هایی که بعد از استرس دچارش می شوید، دقت کنید. این نشانه ها می توانند جسمی، ذهنی و رفتاری باشند. ممکن است از نظر جسمی، ضربان قلبتان بالا برود، عرق کنید، در نقطه خاصی از بدنتان احساس فشار کنید، و سایر نشانه ها را بروز دهید، که می توانید برای مدیریتِ بهتر علائم، از آرام سازی بدنی استفاده کنید. آرام سازی بدنی می تواند اینطور باشد که در حالت خوابیده و یا نشسته (در حالتی که احساس راحتی کنید)، چند ثانیه، انگشتان پایتان را منقبض و سپس آن را از حالت فشار خارج کنید. این کار را در سراسر بدن و تا عضو سر ادامه دهید. راه دیگر این است که در حالت آرامش، بنشینید و چند ثانیه، فقط روی تنفستان تمرکز و فکر کنید. بهتر است دم و بازدم عمیق داشته باشید و این کار را چند بار در طول روز انجام دهید.همانطور که هیچ کسی با کتاب خواندن، راننده نمی شود، تکنیک های آرام سازی بدنی هم بدون تمرین کردن و صرف خواندن، به شما آرامش نمی دهند. در حالت ذهنی، ممکن است فرد دچار افکار یا تصاویر آزارنده تکرارشونده (نشخوارهای فکری) یا خودسرزنشگری و خطاهای شناختی شود. راستی وقتی بهتان استرس وارد می شود، از نظر رفتاری چه واکنشی نشان می دهید؟وراثت، تفاوت های فردی، الگوی یادگیری و... باعث می شود تا آدم ها به شیوه های مختلفی به استرس پاسخ بدهند. عمدتا دو شیوه مقابله با استرس وجود دارد:
  1. مقابله هیجان مدار: در حالت هیجان مدار، شخص بیشتر روی علائم هیجانی مثل غم، خشم و... تمرکز می کند. البته همگی می توانند طبیعی باشند. به شرطی که شدتشان باعث افت عملکرد شما نشود و در طولانی مدت، در دامشان اسیر نشوید.
  2. مقابله مسئله مدار: در این حالت، فرد سعی می کند برای کم کردن استرسش، به سراغ راه حل ها برود و آنها را عملی کند.
اگر موضوع استرس زا باعث شده تا دچار نشخوارهای فکری و علائم آزارانده دیگر بشوید، استفاده از داروهای تخصصی این حوزه می تواند در بهبود علامت ها به شما کمک کند. همینطور، از کمک روانشناس ها هم غافل نشوید زیرا می توانند به سازگارتر شدن شما کمک کنند. یادآوری مهم: این پرسش و پاسخ، جایگزین خدمات تخصصی روانشناختی نخواهد شد و در صورتی که مشکل فعلی تان باعث اختلال در زمینه های اجتماعی، تحصیلی و شغلی شما شده است، توصیه می کنم به یک روانشناس مجرب، مراجعه بفرمایید.

بیشتر بخوانید:
استرس (تنیدگی) و اضطراب



ارسل تعليقاتك
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.