ناشناس

روانشناسی: احساس پوچی و بی هدفی می کنم، راهنمایی می خوام.

سلام من الان 27 سالمه.5 تا برادر و یه خواهر دارم که همه ازم بزرگتر هستن. توی دوران مدرسه و در مقطع راهنمایی خیلی فعال و با انگیزه بودم و حتی خیلی احتماعی... ولی معمولا با جمع هایی غیر از خانواده . هیچ وقت با خانواده ام راحت نبودم و از ابراز مسایل شخصی و درددل با خانواده هراس داشتم و دارم ... یجورایی دلیلش هم خود خانواده ام هست چون از بچگی هربار سوالی واسم پیش میومد و میپرسیدم در اکثر موارد با برخورد تند و چشم غره پاسخم رو میگرفتم. واسه همین دیگه بعد از یه مدت سوالی نمیرسیدم. جالبه هر کاری هم می خواستم انجام بدم کلی چشم بالا سرم بود تا بجای انگیزه دادن ببینم که نمیتونم... واسه همین از شروع کردن و انجام دادن هر کاری ترس دارم. آدم وقتی خواهر و برادر زیاد داشته باشه همه هم بزرگتر باشن کاری واسه انجام دادن داداش کوچیکه نمیمونه و اینجوری حس مسیولیت در آدم کم میشه ... از ترم آخر دانشگاه خیلی بی انگیزه شدم و همش به این فکر میکنم که قراره چی بشه ولی به هیچ نتیجه ای نمیرسم. دوست دارم ازدواج کنم چند بار هم به اصرار خانواده خواستگاری رفتم ولی معمولا نمیتونستم نظر خانواده و طرف مقابلم رو به خودم جلب کنم. فک می کنم به خاطر بی هدفی و بی انگیزگی در زندگیم هست. راستش دیگه حتی نمیدونم از چی خوشم میاد و چی منو خوشحال میکنه؟ یجورایی به ته خط رسیدم هرچیزی رو امتحان می کنم زود ازش خسته میشم. آدرم کم حرفی هستم، گاهی با دوستام خواستم درد دل کنم ولی دوستام درست درکم نمیکنن ... تنها رفیقی که دارم و در مورد همه چیز میتونم باهاش صحبت کنم هم معمولا تا می خوام شروع به درددل کنم اینقدر راجع به مسایل مختلف حرف میزنه دیگه که اصلا یادم میره چی می خواستم بگم ... و اینجوری حرفها فقط تو دلم میمونه و انباشته میشه. دیگه حس می کنم هیچ کس درکم نمیکنه واسه همین به دنیای مجازی پناه آوردم... شاید اینجا بتونم یه دوست خوب پیدا کنم که بتونه بهم کمک کنه خواهش میکنم کمکم کنید.
Tuesday, April 17, 2018
الوقت المقدر للدراسة:
مؤلف: سیده نرجس رضایی
موارد بیشتر برای شما

ناشناس

روانشناسی: احساس پوچی و بی هدفی می کنم، راهنمایی می خوام.

ناشناس ( تحصیلات : لیسانس ، 27 ساله )

سلام
من الان 27 سالمه.5 تا برادر و یه خواهر دارم که همه ازم بزرگتر هستن. توی دوران مدرسه و در مقطع راهنمایی خیلی فعال و با انگیزه بودم و حتی خیلی احتماعی... ولی معمولا با جمع هایی غیر از خانواده . هیچ وقت با خانواده ام راحت نبودم و از ابراز مسایل شخصی و درددل با خانواده هراس داشتم و دارم ... یجورایی دلیلش هم خود خانواده ام هست چون از بچگی هربار سوالی واسم پیش میومد و میپرسیدم در اکثر موارد با برخورد تند و چشم غره پاسخم رو میگرفتم. واسه همین دیگه بعد از یه مدت سوالی نمیرسیدم. جالبه هر کاری هم می خواستم انجام بدم کلی چشم بالا سرم بود تا بجای انگیزه دادن ببینم که نمیتونم... واسه همین از شروع کردن و انجام دادن هر کاری ترس دارم. آدم وقتی خواهر و برادر زیاد داشته باشه همه هم بزرگتر باشن کاری واسه انجام دادن داداش کوچیکه نمیمونه و اینجوری حس مسیولیت در آدم کم میشه ...
از ترم آخر دانشگاه خیلی بی انگیزه شدم و همش به این فکر میکنم که قراره چی بشه ولی به هیچ نتیجه ای نمیرسم. دوست دارم ازدواج کنم چند بار هم به اصرار خانواده خواستگاری رفتم ولی معمولا نمیتونستم نظر خانواده و طرف مقابلم رو به خودم جلب کنم. فک می کنم به خاطر بی هدفی و بی انگیزگی در زندگیم هست.
راستش دیگه حتی نمیدونم از چی خوشم میاد و چی منو خوشحال میکنه؟ یجورایی به ته خط رسیدم هرچیزی رو امتحان می کنم زود ازش خسته میشم.
آدرم کم حرفی هستم، گاهی با دوستام خواستم درد دل کنم ولی دوستام درست درکم نمیکنن ... تنها رفیقی که دارم و در مورد همه چیز میتونم باهاش صحبت کنم هم معمولا تا می خوام شروع به درددل کنم اینقدر راجع به مسایل مختلف حرف میزنه دیگه که اصلا یادم میره چی می خواستم بگم ... و اینجوری حرفها فقط تو دلم میمونه و انباشته میشه.
دیگه حس می کنم هیچ کس درکم نمیکنه واسه همین به دنیای مجازی پناه آوردم...
شاید اینجا بتونم یه دوست خوب پیدا کنم که بتونه بهم کمک کنه
خواهش میکنم کمکم کنید.


مشاور: خانم موحدنساج

سلام به شما پرسشگر محترم و سپاس بابت اعتمادتان به راسخون، امیدوارم این پاسخگویی بتواند زمینه رفع مشکلتان باشد. با مطالعه مطلب ارسالی شما، مهم ترین نکته ای که خود را نشان می دهد این است که شما نیاز به آموزش مهارتهای زندگی دارید. سازمان بهداشت جهانی چندین سال پیش گروهی را مامور کرد تا روشی را بیابند که با آن بتوان از بروز خیلی از مشکلات جلوگیری کرد و در کل مردم حال بهتری داشته باشند، با آزمون و خطاهای بسیار پکیج مهارتهای زندگی برای آموزش همگانی ثبت شد و آزمایش های مختلفی انجام شد، که نتیجه نهایی آن این بود که افرادی که این مهارتها را می آموزند ، اعتماد به نفس بالایی پیدا می کنند و با کسب مهارتهای اصلی، کنترل خیلی بهتری نسبت به دیگران روی زندگی خود دارند. در واقع انسانها برای انجام هر کاری آموزش می بینند، مثلا نجار تا آموزشی نبیند نمی تواند به درستی شیئی را بسازد. ولی با وجود اینکه همه ما زندگی می کنیم ولی جالب است که روش چگونه زندگی کردن را نمی آموزیم، و این مسئله باعث می شود در بسیاری مواقع دچار مشکلات، سردرگمی، و فشارهای شدید روحی شویم.
ما ده مهارت اصلی داریم:
۱-خودآگاهی، شناخت تمام خصوصیات خود،مثبت و منفی، مشابهت ها و تفاوتها با دیگران، شناخت استعدادهای فردی، و رسیدن به خود مستقل.
۲- همدلی، توانایی شناخت و درک احساسات دیگران.
۳- ارتباط موثر، توانایی برقراری ارتباط درست کلامی و غیر کلامی.
۴- ارتباط بین فردی، توانایی ایجاد ارتباط سالم و سازنده با خانواده و اجتماع.
۵- تصمیم گیری، توانایی تصمیم گیری درست و منطقی در همه شرایط.
۶- حل مسئله، توانایی حل مسائل مختلف زندگی.
۷- تفکر خلاق، پیدا کردن راه حل های خلاقانه برای رسیدن به راهکار متناسب
۸- تفکر نقاد، توانایی تحلیل اطلاعات و تجارب.
۹- مدیریت استرس، توانایی مدیریت لحظات استرس زا برای جلوگیری از تنش های شدید روحی.
۱۰-کنترل خشم، روش های کنترل و بروز خشم برای جلوگیری از آسیب به خود و دیگران. این مهارتها به هم مرتبط هستند و هر کدام زیر شاخه های زیادی دارند، که توضیح بیشتر در این مجال ممکن نیست. برای فراگیری این مهارتها می توانید از مطالعه سایت های مختلف، کتابها و در صورت امکان شرکت در دوره مهارتهای ده گانه زندگی که اکثرا در مراکز مشاوره برای عموم برگزار می شود شرکت کنید. حتی اگر قصد ازدواج دارید، ابتدا با ارتقای شرایط روحی و روانی خود و رسیدن به اعتماد به نفس مناسب شرایط خوبی را برای ورود به زندگی مشترک مهیا کنید. خداوند به انسان هدیه ای عطا فرموده که بسیار ارزشمند است و آن توانایی شگفت آور تغییر است. البته شرط رسیدن به این تغییر خواست واقعی خود شماست. افراد زیادی در سن بالا به خود آمده و توانسته اند تغییراتی اساسی در سبک زندگی خود ایجاد کنند، حال آنکه شما با وجود داشتن سنی مناسب برای شروع مطمئنا توانایی تغییر شرایط را خواهید داشت. ما انسانها توانایی تغییر دیگران را نداریم، مگر اینکه خودشان بخواهند، ولی می توانیم با ارتقای روحیات و توانایی های خود حتی روی نوع رفتار اطرافیان با خود نیز تاثیر گذار باشیم.
پیشنهاد کتاب: مجموعه مهارتهای زندگی - نوشته لادن فتی، دکتر فرشته موتابی، شهرام محمدخانی، مهرداد کاظم زادهعطوفی - انتشارات میانکوشک
( فایل pdf این کتاب در اینترنت موجود می باشد)
نکته: انجام تمام تکالیف و تمرینات کتاب برای رسیدن به هدف لازم و ضروری است.
موفق باشید.

بیشتر بخوانید:
ده روش سریع برای بهبود اعتماد به نفس



ارسل تعليقاتك
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.