ناشناس

روانشناسی: اعتماد بنفسم خیلی کمه، چطوری بالاش ببرم؟

سلام بخدا من دیگه خسته شدم خیلی اعتمادبه نفسم پایین خیلی بدبینم خیلی ساده ومهربونم یه دوست صمیمی دارم خیلی داره باهام بدبرخوردمیکنه ولی من همش میرم منت کشی دیگه خسته شدم همش میترسم که داخل جمع ضایع بشم نمیتونم درس بخونم اصلا پشتکارندارم توروخدا کمکم کنید ممنون
Thursday, May 17, 2018
الوقت المقدر للدراسة:
مؤلف: سیده نرجس رضایی
موارد بیشتر برای شما

ناشناس

روانشناسی: اعتماد بنفسم خیلی کمه، چطوری بالاش ببرم؟

ناشناس ( تحصیلات : لیسانس ، 25 ساله )

سلام بخدا من دیگه خسته شدم خیلی اعتمادبه نفسم پایین خیلی بدبینم خیلی ساده ومهربونم یه دوست صمیمی دارم خیلی داره باهام بدبرخوردمیکنه ولی من همش میرم منت کشی دیگه خسته شدم همش میترسم که داخل جمع ضایع بشم نمیتونم درس بخونم اصلا پشتکارندارم توروخدا کمکم کنید ممنون


مشاور: احسان فدایی

با عرض سلام و تقدیم احترام خدمت شما پرسشگر محترم! ارتباط شما با ما گویای این است که در صدد انتخاب مسیر صحیح هستید و امیدواریم ما نیز راهنمای خوبی برایتان باشیم. تمام آنچه از آن رنج می برید ناشی از ضعف اعتماد به نفسی است که در خیلی از حیطه های زندگی شما تأثیر گذاشته و رابطه شما را با افراد مختلف از جمله دوستان با مشکل مواجه نموده است. حتی مشکل پشتکار درسی یا ترس از ضایع شدن در جمع نیز به همین موضوع بازگشت دارد. در این پاسخ ابتدا به تعریفی از اعتماد به نفس و سپس به راهکارهای آن می پردازیم. لطفا به آنها عمل نموده و مجددا با ما مکاتبه نمایید.
پرسشگر محترم!
اعتماد به نفس آگاهی داشتن به استعداد ها، توانمندیها (جسمی، روحی، عاطفی و ذهنی) ارزش انسانی خود (نزد خدا، مردم و خانواده) و جایگاهی که هر کس در این دنیا دارد و تلاش در رشد و شکوفایی آن ها و تکیه بر آن ها برای پیشرفت و تعالی . باید توجه داشت که قلمرو آگاهی مذکور نه تنها به شناخت توانایی ها و استعداد ها مربوط می شود، بلکه شناخت معایب و کاستی ها را نیز جهت برطرف کردن آن ها در بر می گیرد.
عوامل تقویت آن
1. ارزیابی امکانات و محدودیت های خود: تطابق واقع بینانه بین توانایی ها و محدودیت ها. اگر کسی پیش از توانایی خود از خود انتظار داشته باشد او گامی برخلاف اعتماد به نفس برداشته است.
2. ثبت و یادآوری نقاط درخشان زندگی: فهرستی از موفقیت های کوچک و بزرگ گذشته خود تهیه کنید، هراز گاهی آن را مرور کنید. یادآوری و مرور آن به شما یک نوع مسرّت باطنی می دهد.
3. تلقین به نفس: مغز حتی در خواب نیزدر حال فعالیت و پردازش اطلاعات است، قبل از خواب جملات مثبتی را به خود تلقین کنید. این امر اگر تکرار شود اثر با دوام در شخصیت شما بر جای می گذارد.
4. احراز شایستگی در عمل: کارهای محوّل شده به خود را (کوچک و بزرگ) به خوبی انجام دهید و با این کار مهر تأییدی از طرف دیگران بر رفتار و عمل خود دریافت کنید. معمولاً افرادی که کارهای خود را نیمه تمام رها می کنند، احساس خوبی در مورد خودشان ندارند. ملاک ارزیابی شخصیت صرفاً در کارهای بزرگ ظاهر نمی شود. بلکه در چگونگی انجام کار تجلّی می یابد.
5. مطالعه زندگینامه بزرگان: این کار به شما نیرو می دهد که در مقابل سختی ها سر فرود نیاورید و توانایی های خود را بسیج کنید و به جنگ ضعف های خود بروید. این کار باعث می شود که شما به جنبه های مثبت شخصیت، زندگی و انسان ها بیشتر توجه داشته باشید، اغلب انسان های موفق بر اثر تلاش، بردباری، تحمل فقر و نداری به مراتب عالی رسیده اند. فقط کافی است شما زندگی افراد موفق را مطالعه کنید این کار بهتر است به طور روزنامه و 5 الی 10 دقیقه انجام شود تا اثربخش تر باشد.
6. توسعه اطلاعات عمومی: اطلاعات عمومی به شما فرصت می دهد که با آمادگی در مباحث گوناگون به بحث و تبادل نظر بپردازید و با تشویق های دیگر مواجه شوید و نیرو بگیرید تا گامی بلندتر بردارید.
7. تقویت ارتباط با خدا: برای موفقیت خود به خداوند توکل و توسل داشته باشید و از او بخواهید در تنهایی ها و ناامیدها دستگیری کند. چشم امید از غیراو بستن و به او پیوستن اعتماد به نفس شما را تقویت می کند.
8. تقویت اراده: اعتماد به نفس امری اکتسابی است، انسان‌های شاخص تنها با همت خویش آن اطمینان خاطر و اعتماد به نفس را ذره ذره اندوخته اند.
9. تمرکز فکر: مثل ذره بین عمل کنید، نور را متمرکز کنید و آتش ایجاد کنید. یعنی از پراکنده کاری پرهیز کنید. اگر توانایی های شما یک جا جمع شود موفق تر خواهید بود. (به داشته های خود تمرکز بخشید.)
10. متین و جدی باشید، و با خود کم بینی و کم رویی مبارزه کنید. بدانید که کم رویی یک معلولیت اجتماعی است.
11. در جمع نظر دهید و از ظهار نظر نهراسید (جامعه پذیری).
12. خندان و متبسم باشید.
13. انتقادپذیر باشید. جواب انتقاد را با انتقاد ندهید. سعی کنید با خوب شنیدن انتقادها زمینه خودشناسی (شناخت ضعف و نکات قوت) را فراهم آورید. و هم چنین از انتقاد سازنده و محترمانه نترسید.
موفق باشید

بیشتر بخوانید:

خودباوری و اعتماد به نفس



ارسل تعليقاتك
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.