ناشناس

مشاوره تربیت فرزند: با استرس کودکم چیکار کنم؟

سلام من یه پسر 6ساله دارم، که به شدت دچار استرس میشه بطوری که اصلا دوست نداره موقعیت جدیدی رو تجربه کنه مثلاً اگه تو مدرسه جشن داشته باشند دوست ندارم بره یا اگه جای کلاسشون عوض بشه گریه می‌کنه من واقعا نمی‌دونم تو این موقعیت من چه رفتاری باید باهاش داشته باشم البته با مرور زمان بهتر شده بود ولی متاسفانه دوماه پیش با پدرش تو آسانسور گیر کردن بعد اون زمان تمام استرس های قبلی شدیدتر برگشتن اگه راهنمایی کنید واقعا ممنون میشم
Tuesday, May 22, 2018
الوقت المقدر للدراسة:
مؤلف: سیده نرجس رضایی
موارد بیشتر برای شما

ناشناس

مشاوره تربیت فرزند: با استرس کودکم چیکار کنم؟

ناشناس ( تحصیلات : لیسانس ، 31 ساله )

سلام من یه پسر 6ساله دارم، که به شدت دچار استرس میشه
بطوری که اصلا دوست نداره موقعیت جدیدی رو تجربه کنه
مثلاً اگه تو مدرسه جشن داشته باشند دوست ندارم بره
یا اگه جای کلاسشون عوض بشه گریه می‌کنه
من واقعا نمی‌دونم تو این موقعیت من چه رفتاری باید باهاش داشته باشم
البته با مرور زمان بهتر شده بود ولی متاسفانه دوماه پیش با پدرش تو آسانسور گیر کردن
بعد اون زمان تمام استرس های قبلی شدیدتر برگشتن
اگه راهنمایی کنید واقعا ممنون میشم


مشاور: خانم ضیایی

سلام و احترام خدمت شما مادرگرامی. از اینکه مسأله ی خود را با ما در میان گذاشتید سپاسگزارم. امیدوارم صحبت هایم برایتان راهگشا باشد.
بیان کردین" پسر 6 ساله یتان به شدت دچار استرس می شود و نسبت به موقعیت های جدید، واکنش نشان می دهد": از آن جا که ممکن هست کودکتان به صورت ژنتیکی تحریک پذیر باشد و به تغییرات محیطی، حساس باشد لازم است عواملی را که این استرس را تشدید می کند شناسایی کرد تا کودک بیش از اندازه دچار تنش نشود:
- والدین خود شخصیت مضطربی دارند و با گفتن جملاتی از قبیل وااای مراقب باش، الآن میفتی، دستت را نبری، تو نمی تونی،.... تمام ترس ها و تنش های خود را به کودک منتقل می کنند.
- مشاجرات خانوادگی و جر و بحث در مقابل کودک، نقش مهمی در ایجاد استرس دارد.
- تماشای برنامه های تلویزیونی که در آن خشونت و پرخاشگری زیاد است، بی قراری و ناآرامی کودک را افزایش می دهد.
- یکی از عوامل مهم در ایجاد استرس کودک، عدم اعتماد به نفس است، این امر باعث می شود در فعالیت های گروهی که نیاز به ابراز وجود دارد، نتواند خود را به خوبی عرضه کند. به همین دلیل سعی می کند با دوری کردن و گوشه گیری، خود را از این موقعیت ها پنهان کند.
- گاهی اوقات کودکان به دلیل ضعف در مهارت های ارتباطی و دوستیابی، از حضور در جمع و نشستن در کنار افراد جدید دچار آشفتگی می شوند و به همین دلیل دوست دارند در مدرسه بر روی صندلی ثابتی که احساس امنیت می کنند، قرار گیرند.
برای کاهش استرس در کودک، پیشنهاداتی خدمتتان عرض می کنم:
- کودکان از رفتارهای شما الگو می‌گیرند، پس سعی کنید استرس خودتان را درست مدیریت کنید و الگوی خوبی باشید.
- هنگامی که کودک دچار استرس می شود، سعی کنید به صحبت هایش گوش دهید و احساسی را که تجربه می کند را درک کنید و آن را سرزنش و توبیخ و تحقیر نکنید. بلکه رفتار همدلانه ای با او داشته باشید تا کودک متوجه شود احساساتش توسط والدین درک می شود.
- بهتر است در خانه، موقعیت هایی را فراهم کنید که انعطاف پذیری کودک را افزایش دهید. آموزش تفکر خلاق در این زمینه بسیار مفید هست. مثلا از کودک خود بخواهید بدون استفاده از مداد رنگی و با بهره گیری از حبوبات یا پنبه های رنگی، نقاشی کند.
- هر تغییر خوشایند در کودک را با یک پاداش همراهی کنید تا در کودک نهادینه شود. مثلا زمانی که حاضر می شود در مراسمی حضور پیدا کند او را تشویق و تحسین کنید.
- نقش قصه و بازی در کاهش استرس کودکان ستودنی است. می توانیم موقعیت هایی را که کودک از آن هراس دارد در خانه تمرین کنیم. مثلا با استفاده از یک عروسک، جشنی را که قرار هست فردا برگزار شود را با هم اجرا می کنیم تا کودک با یک ذهنیت قبلی وارد مجلس شود.
- برای ایجاد اعتماد به نفس در کودک، لازم است استعداد و علایق کودک را شناسایی کنید و سعی بر تقویت آن شود تا کودک در میان همسالان، بتواند ابراز وجود مناسبی داشته باشد و از مقایسه خود با آن ها دچار استرس نشود. مثلا اگر در زمینه ورزشی یا نقاشی استعداد دارد آن را بپرورانید و مورد تشویق قرارش دهید تا حس "من می توانم "در او به وجود بیاید. و همچنین دادن فعالیت و مسئولیت با توجه به سن کودک در بالابردن اعتماد به نفس، سودمند هست.
- کودک را به انجام ورزش و فعالیت های بدنی، تشویق کنید که در کاهش استرس بسیار موثر است.
- آموزش مهارت های زندگی که در مراکز مختلف برای کودکان ارائه می شود در بالا بردن انعطاف پذیری، گسترش روابط اجتماعی و مدیریت هیجانات راهگشاست.

همچنین بیان کردین" کودک دو ماه پیش در آسانسور گیر کردن و استرس های کودک تشدید شدن" : از آن جا که این حادثه، باعث تشدید استرس در کودک شده و با گذشت دو ماه این علائم بارز هست، باید حتما برای درمان به روانشناس بالینی مراجعه کنید.
با آرزوی موفقیت برای شما مادر گرامی

بیشتر بخوانید:
مشکلات عمومی کودکان



ارسل تعليقاتك
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مشاوره ذات صلة