ناشناس

مشاوره ازدواج: پدرم مخالف ازدواجمونه, چیکار کنم؟

با عرض سلام و احترام طاعات قبول. با پسری ب مدت 6 سال ب طور تلفنی در ارتباط هستیم متاسفانه خانواده دو طرف رضایت ب ازدواج ما نمیدهند پدر بنده بهانه میگیرد خواهر های پسر اقدام نمیکنندپدر و مادر فوت شدند اما...
Saturday, June 16, 2018
الوقت المقدر للدراسة:
مؤلف: سیده نرجس رضایی
موارد بیشتر برای شما

ناشناس

مشاوره ازدواج: پدرم مخالف ازدواجمونه, چیکار کنم؟

ناشناس ( تحصیلات : فوق لیسانس ، 24 ساله )

با عرض سلام و احترام طاعات قبول. با پسری ب مدت 6 سال ب طور تلفنی در ارتباط هستیم متاسفانه خانواده دو طرف رضایت ب ازدواج ما نمیدهند پدر بنده بهانه میگیرد خواهر های پسر اقدام نمیکنندپدر و مادر فوت شدند اما...


مشاور: احسان فدایی

 با عرض سلام و تقدیم احترام خدمت شما پرسشگر محترم! ارتباط شما با ما گویای این است که در صدد انتخاب مسیر صحیح هستید و امیدواریم ما نیز راهنمای خوبی برایتان باشیم.
خواهر محترم! در ابتدا توجه داشته باشید که ازدواج فقط پیوند دو فرد نیست بلکه پیوند دو خانواده است بنابراین وقتى دو نفر مى‏خواهند با یکدیگر ازدواج کنند باید از جهات گوناگونى کفو و همتاى یکدیگر باشند تا تعادل بین آن دو و خانواده آنها برقرار شود و الاّ مشکلات فراوانى را در پى خواهد داشت. منظور از کفو بودن به طور کلى یعنى این دو نفر از نظر فکرى - اعتقادى، اقتصادى، اجتماعى، فرهنگى، تحصیلى، سنّى، قیافه‏ى ظاهرى و خانوادگى به یکدیگر نزدیک باشند و ناهمگونى در موارد فوق مى‏تواند براى زندگى آینده مسئله ساز باشد. از طرفی در امر ازدواج نباید قبل از انتخاب، عاشق و دلباخته‏ى کسى شد (نه پسر نسبت به دختر و نه دختر نسبت به پسر) البته علاقه در حدّى که انگیزه‏اى شود براى انتخاب اشکالى ندارد بلکه لازم است اما اگر این علاقه تبدیل به عشق شد مشکلات زیادى را دارد از جمله اینکه عشق‏هاى اینچنینی که جنبه ‏ى شهوانى و احساسى دارد علیرغم اینکه پایدار نیست اما موجب مى‏شود که ما فرد مورد نظر را بخوبى نتوانیم ارزیابى کنیم ونتوانیم جنبه‏ هاى مثبت و منفى او را شناسایى نمائیم لذا چنین عشق‏هایى مى‏تواند بطور کلى قدرت انتخاب را از انسان سلب کند .بنابراین علاقه ‏هاى اولیه را باید مهار کرد. اگر بعد از تحقیقات لازم انسان به این نتیجه رسید که فلان مورد مناسب است آنگاه باید علاقه‏ ها را تقویت کرد ولى اگر مورد مناسب نیست یعنى کفو نیست وفقط ظاهر او چشم انسان را گرفته اما سایر شرایط ندارد و حتى اعضاء خانواده نیز موافق نیستند، طبیعى است که در این صورت باید آن علاقه‏ هاى خام اولیه را نیز از صفحه‏ ى دل زدود زیرا دلیلى ندارد به فردى که همسر آینده ما نیست عشق بورزیم و علاقه ‏ى او را در دل خود جاى دهیم.
از دیدگاه روان شناختی نه تنها عدم مخالفت و یاحتی موافقت والدین ضرورت یک ازدواج موفق است بلکه شرط انجام یک ازدوج موفق رضایت و همراهی مستمر والدین است. چه بدون تحصیل رضایت والدین هر یک از دختر و پسر در انجام این عمل خطیر که نیازمند همراهی و تأیید دیگران است، بدون پشتوانه می مانند و این خود آغاز اضطراب ناخواسته و ورود آفت است. چه بسا فرزندانی که با وجود فراهم بودن تمام شرائط یک ازدواج موفق مثل رضایت والدین نمی توانند یک زندگی شیرین و همراه با پیشرفتی را پیش روی داشته باشند. بهره مندی از رضایت والدین از نظر ارزشی و فرهنگی حداقل یک پشتوانه روحی برای جوانان در مسیر ازدواج است تا این راه را با اطمینان خاطر و پشت گرمی کامل طی نمایند. از دیدگاه روان شناختی جلب رضایت والدین در ازدواج یک ضرورت بی تردید است و حضور این عامل موجب دلگرمی جوانان به ازدواج و برخورداری آنها از اطمینان به خود و جرأت به عمل و آرامش و سکون گشته و راه بهره مندی از پشتوانه والدینی و تجارب آنها و دلسوزی و نیک اندیشی آنها را هموار می نماید. خواهر محترم! شما در مورد دلیل مخالفت پدرتان یا والدین پسر مطلبی نفرمودید ولی اگر این مخالفت منطقی است باید بپذیرید ولی اگر غیر منطقی است بهتر است از طرقی این رضایت را کسب نمایید.
اما چگونه؟
اوّلین گام برای حلّ اختلافات پیش آمده ،یک گفتگوی دوستانه است. فراموش نکنید گفتگویی می‌تواند نتیجه ‌بخش باشد که در یک فضای آرام و خالی از هر گونه پیش زمینه ذهنی باشد. شما می‌توانید در صورت لزوم، از یکی از ریش ‌سفیدان خانواده که در موضوع مورد اختلاف، کاملاً بی‌طرف بوده است، دعوت کنید که در جلسه شما حضور داشته باشد و یا اصل جلسه را راه‌اندازی نماید. شما می‌خواهید با عزیزانتان در خصوص سرنوشت خود صحبت کنید، کسانی که تنها به خاطر علاقه‌ای که به شما دارند، با شما مخالفت می‌کنند. پس سعی کنید قلبتان را از کدورت‌ های پیش آمده پاک کنید و همگی را به حساب دلواپسی خانواده بگذارید.
نکات مهم وکلیدی
1. ای کاش ما دلیل مخالفت خانواده تان را می دانستیم لذا با فرض هر دو حالت عرضه می داریم که اگر دلیل آنها برای مخالفت یک دلیل درست و عاقلانه است پس از آنها حرف شنوی داشته باشید و مبادا بی احترامی کنید.
2. در اولین گام از افراد آشنا و داردی نفوذ کلام و مورد اعتماد به عنوان واسطه کمک بگیرید تا از کانال ایشان رضایت والدینتان فراهم گردد.
3. در این مدت خودتان با والدینتان چک و چونه نزنید و با تمام ارادت قلبی به آنها احترام بگذارید و کار را به واسطه ها واگذار نمایید تا آنها به شکلی قطعی و یا مشروط رضایت آنها را بدست آورند.
4. قبل از تمام این امور از وجود شرایط همسر ایده ال در انتخاب همسر مورد نظرتان اطمینان پیدا کنید
5. به هر حال برای این کار شخصی چون عمو، دایی و یا هر کس که بزرگ فامیل است را واسطه کنید تا با والدینتان صحبت کنند و آنها را راضی کنند تا امکان ازدواج شما را فراهم نمایند.
6. از دعا و توسل مأیوس نشوید و از خداوند بخواهید شما را یاری کند. بهتر است دو رکعت نماز بخوانید و بعد از نماز، آن چهارده معصوم(ع) را واسطه قرار دهید و با خدا این طور راز و نیاز کنید: «خدایا! تو از وضع من خبر داری و می دانی که من توان ازدواج ندارم و می خواهم با این کار خود را از گناه حفظ کنم، پس تو را به آبرومندان درگاهت قسم می دهم که کمکم کنی و حاجتم را برآورده گردانی زیرا تو آفریدگار منی و من غیر از تو پناهی ندارم». مطمئن باش اگر با اخلاص به در خانه خدا بروی، مشکلت حل خواهد شد.
موفق باشید.

بیشتر بخوانید:

چگونه موانع ازدواج را برطرف کنیم؟



ارسل تعليقاتك
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.