ناشناس

فرزندم برای درس خواندن اذیت می کند؛ چه کنم؟

با سلام و عرض تشکر از شما بزرگواران. پسر 11 ساله ای دارم که هوش و حافظه و درسیش خیلی خوب است و لیکن خیلی با علاقه درس نمی خواند. من برای انجام تکالیفش از ساعت 6 عصر تا ساعت 10 الی 11 شب کنارش میشینم و...
Saturday, February 2, 2019
الوقت المقدر للدراسة:
موارد بیشتر برای شما

ناشناس

فرزندم برای درس خواندن اذیت می کند؛ چه کنم؟

ناشناس ( تحصیلات : فوق دیپلم ، 40 ساله )

با سلام و عرض تشکر از شما بزرگواران. پسر 11 ساله ای دارم که هوش و حافظه و درسیش خیلی خوب است و لیکن خیلی با علاقه درس نمی خواند. من برای انجام تکالیفش از ساعت 6 عصر تا ساعت 10 الی 11 شب کنارش میشینم و...


مشاور: خانم ضیایی

با سلام و احترام خدمت شما مادر محترم. بیان کردین "پسر 11 ساله دارم که خیلی به درس علاقه نشان نمی دهد و شما ساعت ها کنارش می نشینید تا تکالیفش را انجام دهد": بزرگوار، برای اینکه فردی در زمینه ی تحصیلی موفق باشد باید علاوه بر بهره ی هوشی مناسب، رغبت و انگیزه ی کافی هم داشته باشد. اگر فضای درس خواندن به سرزنش و توهین و اضطراب آمیخته شود باعث حس انزجار از درس و مدرسه می شود. از آنجا که دوران تحصیل طولانی مدت هست ما باید دنبال راهکارهایی باشیم که در کودکان سال های سال، ذوق و عشق و علاقه به درس و یادگیری ایجاد کند و آن ها در مواقعی که والد هم حضور ندارد با حس مسئولیت و انگیزه ی درونی وظایف مدرسه ی خود را انجام دهند.
- با توجه به این که فرزند شما نزدیک دوره‏ ی نوجوانی هست و حس استقلال دارد، تذکرها و نصیحت‏های پی در پی شما، برای او بی اهمیت می شود و حتی ممکن هست به خاطر اینکه به شما ثابت کند دارد بزرگ می شود، لج کند و تکالیفش را انجام ندهد یا بگوید خودم می دانم کی باید درس بخونم و حرف هایی ازین قبیل. بنابراین نصیحت و سرزنش و توهین و مواخذه راهکارهای مناسبی برای وادار کردن فرزندان برای انجام تکالیف مدرسه نیستند. بلکه لازم هست این مسئولیت را به خود فرزندتان محول کنید و اجازه دهید خودش برای انجام دروسش برنامه ریزی کند و اگر در تکالیفش اهمالکاری کرد، با پیامدهاش مواجه شود. اینگونه مجبور می شود برای اینکه با عواقب منفی روبه رو نشود، چاره اندیشی صحیحی برای امور درسی داشته باشد.
- گاهی اوقات والدین کمال گرا هستند و انتظار بهترین ها از فرزند خود دارند. یا اینکه آرزوها و رویاهایی که خود داشتند و به آن نرسیدند را می خواهند روی فرزندان پیاده کنند. در صورتی که باید پذیرفت که هر کودک و نوجوانی در زمینه‏های خاصی استعداد دارد و لازم نیست در همه چیز، بهترین باشد مثلا اگر فرزند شما در زمینه ی خاصی علاقه مند هست و موفقیتی کسب می کند او را تحسین و تشویق کنید تا اعتماد به نفسش بیشتر شود و انگیزه ی بیشتری برای کسب موفقیت ها پیداکند.
- نظارت مستقیم خود را به تدریج به شیوه ی غیرمستقیم تبدیل کنید. یعنی به جای اینکه بالای سر فرزند خود بنشینید تا تکلیفش را انجام دهد به فرزندتان کمک کنید تکالیف زیاد یا مربوط به چند درس را به قسمت های کوچکتری تقسیم کند و پس از انجام هر قسمت از تکالیف به صورت مستقل، استراحتی داشته باشد به طوری که همراه با تشویق و رویداد خوشایند برایش باشد. مثلا در این زنگ تفریح، خوراکی مورد علاقه اش را برایش تهیه کنید با او شوخی کنید و بخندید که برای ادامه ی تکالیف، رغبت پیدا کند. در واقع با این کار، فضای درس خواندن را برای کودکان به محیطی جذاب، خوشایند می توان تبدیل کرد تا به تنهایی یاد بگیرند از عهده ی تکالیف خود برآیند.
- شما می توانید فرزندتان را راهنمایی کنید یا برای راه حل ها به او پیشنهاداتی بدهید , اما اجازه دهید خود کودکان تکالیف را انجام دهند تا یادگیری به درستی رخ دهد. در مورد تکالیف , امتحان ها و فعالیت های انجام شده در مدرسه ی فرزندتان از او سوال کنید و همواره در جریان این مسایل باشید . فرزندتان را جهت انجام تکالیفش تشویق کنید و هر جا سوال یا نگرانی یی داشت پذیرای او باشید.
- حواس پرتی ها ( تلویزیون , صدای موسیقی , صحبت کردن با تلفن و . . . ) را در حین انجام تکالیف توسط فرزندتان تا جایی که ممکن است کاهش دهید که تمرکز فرزندتان بهم نخورد. و همچنین رعایت رژیم غذایی صحیح برای دانش آموزان پیشنهاد می شود. مصرف پی در پی خوراکی‏های با طبع سرد، فرد را دچار سستی می‏کند؛ بنابر این توصیه می‏شود در کنار این گونه خوراکی‏ها، از خوردنی‏های با طبع گرم مثل گردو، ارده شیره، خرما و....نیز استفاده کند. و در نهایت، با ایجاد ارتباط مناسب با فرزند و کنترل و نظارت به شیوه ی غیر مستقیم، و فراهم کردن محیطی آرام و به دور از تنش و اضطراب می توان انگیزه و رغبت برای تحصیل در کودکان و نوجوانان ایجاد کرد.
با آرزوی موفقیت برای شما مادر گرامی



ارسل تعليقاتك
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مشاوره ذات صلة