ناشناس
خواهرم در اینترنت جستجوهای جنسی فراوان دارد. وظیفه من چیه؟
سلام و عرض ادب. من در یک خانواده مذهبی و مقید زندگی میکنم. پدرم به تازگی برای مادرم تلفن همراه مجهز به اینترنت تهیه کرده است. خواهری11ساله دارم. اوایل مادرم به خواهرم میگفت که فقط کنار خودم بنشین و از تلفن همراهم استفاده کن ولی بعد از چند روز دیگر مهم نبود مادرم روی استفاده خواهرم نظارت کند. ممکن بود مادرم ساعتها خواب باشد و تلفنش در دست خواهرم باشد. دیروز متوجه شدم خواهرم مدتی است که در اینترنت جستجوهای فراوانی در مورد مسایل جنسی زن و مرد و آلات تناسلی و رابطه دختران و پسران و...میکند. تکلیف من چیست؟ از طرفی در دین توصیه شده است که حفظ آبروی دیگران امری مهم است و از طرف دیگر هیچ کس و از جمله بنده دوست ندارد خواهرش دچار افکار مشوش و به تبع آن، رفتار مشوش شود. آیا باید به پدر و مادرم بگویم؟ آنها حتی فکرش را هم نمیکنند.
مشاور: خانم قربانی
سلام و درود بر شما همراه گرامی سایت راسخون.
متوجه شده اید که خواهرتان در فضای مجازی به دنبال تجسس در اموری است که برای او جز تشویش خاطر چیزی به دنبال ندارد. برای او احساس خطر میکنید و دوست دارید هدایتگرش باشید.
دوست جوان دغدغه مندی شما قابل تقدیر است و خواهر شما انسان خوشبختی ست که فرد دلسوزی مانند شما دارد. برای جلوگیری از آسیب های مسئله موجود، توجه به چند چیز لازم است.
۱. خواهر شما در سنی است که حتی در تنهایی و خلوتش نیز این افکار و سوالات او را به خود مشغول میسازد. پس فقط فضای مجازی محرک او نیست.
۲. محدودیت کردن های فاحش و سخت گیرانه و همچنین نصیحت در این دوره سنی، اثر معکوس دارد.
۳. جذابیت های فضای مجازی همه را می فریبد مخصوصا که او نوجوان است، و بدون جایگزین سازی برای آن نمیتوان به راحتی این فضا را از او بگیرید.
پس چاره این است که با هنرمندی و دقت عمل نمایید. گزارش اینمسئله به والدین تان اشکالی ندارد اما حتما توجه کنید که واکنش تند و سرزنش آلود نداشته باشید و برخوردتان اغماض گونه باشد. برای خواهرتان فرصت شرکت در کلاسهای آموزشی و مهارتی مورد علاقه اش را ایجاد کنید و اوقات بیکاری او کاهش دهید. با او بیشتر دوستی کنید و اجازه دهید تمامی سوالهای مرتبط با امور جنسی و ... رااز خود شما (مادرتان و شما )سوال نماید. مصرف اینترنت را به صورت نامحسوس و با بهانه ای که مرتبط با خودتان است، مخدود کنید و برنامه مشخصی را برای استفاده از ان در نظر بگیرید. مثلا بسته های خریداری شده با حجم کم و مدت دار باشد و مقید به مصرف کم باشید. وقت کافی برای همراهی با خواهرتان داشته باشید و سعی کنید همانند خودش و مختصات سنی او با او برخورد نمایید نه به عنوان یک ناظم و فرد کنترل کننده. به صورت غیرمستقیم از آسیب های فضای مجازی و تبعات آن بر ذهن و روان افراد بگوئید. خودتان آنگونه عمل کنید که دوست دارید خواهرتان عمل کند زیرا که نوجوان بر اساس رفتار آموزش می بیند نه از روی گفتار و دستورهای کلامی.
در پناه حق و عاقبت بخیر باشید.