Wednesday, March 13, 2019
الوقت المقدر للدراسة:
موارد بیشتر برای شما

موسیقی عروسی

پرسش :

اگر به مجلس عروسی و مانند آن دعوت شدیم؛ ولی در اثنای امر، موسیقی و ترانه‌ی مبتذل پخش کردنأ، تکلیف چیست؟ آیا باید محل را ترک کنیم؟


پاسخ :

همه مراجع: اگر احتمال تأثیر می‌دهید، با فراهم بودن شرایط، نهی از منکر کنید و اگر نمی‌پذیرند، چنانچه حضور شما باعث استماع موسیقی حرام یا تأیید گناه گردد، باید مجلس را ترک کنید؛ مگر آن‌که عسر و حرج لازم آید[۱].

پی نوشت ها: 
[۱]. مکارم، استفتائات، ج ۱، س ۱۱۶۰ و ج ۲، س ۱۳۸۸ و ۷۱۹؛ صافی، جامع الاحکام، ج ۱، س ۱۰۱۳ و ۱۰۱۱ و ج ۲، س ۱۴۸۲ و ۱۴۵۹ و ۱۰۱۰ و ۱۴۷۵؛ تبریزی، استفتائات، س ۱۰۷۱ و ۱۰۷۴ و ۱۰۴۵؛ فاضل، جامع المسائل، ج ۱، س ۹۴۸ و ۹۴۶ و ۹۵۰؛ خامنه‌ای، اجوبه الاستفتائات، س ۱۱۶۷ و ۱۱۷۴ و ۱۰۶۴ و ۱۱۹۳ و ۱۴۲۹ و ۱۱۵۴؛ سیتسانی، Sistani.org، موسیقی، ش ۱۳؛ دفتر: امام، بهجت، وحید و نوری.

منبع: پرسشها و پاسخهای دانشجویی احکام موسیقی؛ دفتر نشر معارف – تدوین و تألیف: سید مجتبی حسینی (مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)

پرسش های مرتبط: 

در صورتی که در مجلسی مجبور هستیم موسیقی مطرب و لهوی را تحمّل کنیم؛ آیا باز هم مرکتب گناه می‌شویم؟

من در مکانی کار می‌کنم که صاحب آن همیشه به نوارهای موسیقی مبتذل و حرام گوش می‌دهد و من هم مجبور به شنیدن آن هستم؛ آیا این کار برای من جایز است یا خیر؟

در اتوبوسرانی بین شهری که نوار مبتذل می‌گذارند و تذکّر فایده‌ای ندارد؛ حکم گوش دادن به آن چگونه است؟

حکم گوش دادن به آهنگ و صدای مشکوک چیست؟

آیا می‌توان استفاده از موسیقی حرام را برای امری مهم‌تر، همچون مقابله با هجوم فرهنگی و سیاسی غرب (برای مدّتی و یا مردم منطقه‌ای)، جایز دانست؟

حکم نواختن با آلات موسیقی را بیان کنید؟

آیا زن و شوهر به خاطر تمایل به یکدیگر و افزایش شهوت، می‌توانند به موسیقی گوش فرا دهند؟

حکم استفاده از دف و دایره‌ی زنگی، در عروسی چیست؟



ارسل تعليقاتك
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
پرسش و پاسخ ذات صلة