Sunday, June 7, 2020
الوقت المقدر للدراسة:
موارد بیشتر برای شما

صداقت در خواستگارى

پرسش :

من چندبارى خواستگارى رفته ام و با خانم هاى مختلف صحبت کرده ام. من اعتقاد دارم که دو طرف باید بشینن و تمام (یا اکثر) ضعف ها و ایرادهاى خودشان را به دیگرى بگن تا فردا مشکلى پیش نیاد براى همین خودم مى شینم...


پاسخ :
در جلسه خواستگارى دختر و پسر با توصیف ویژگى هاى مثبت و منفى خود در صدد آن هستند که بهتر و بیشتر همدیگر را بشناسند نه آن که خودستایى و فخرفروشى کرده و یا آبروى خود و رازهاى زندگى خود را در معرض خطر قرار بدهند، جلسه خواستگارى جلسه معارفه و آشنایى با روحیات همدیگر است تا تناسب یا عدم تناسب آنها براى یکدیگر روشن شود. از این رو درباره چگونگى صحبت کردن در جلسات خواستگارى به نکات زیر توجه شود:

1. دادن اطلاعات دروغ ممنوع است و نباید اطلاع غلط و دروغ به طرف بدهید ولى لازم نیست هر راستى را بیان نمود. چه بسیار سخنان راست و صحیحى که بیان آن موجب فتنه و ایجاد اختلاف مى گردد در آن صورت نباید آن را گفت.

2. ضمن این که صداقت لازم است نباید توانمندى ها و استعدادها و ویژگى هاى ارزشمند خود را نادیده گرفت و آنها را معرفى نکرد.

3. نکته مهم این است که نباید انتظار داشت که پسر یک قهرمان و دختر یک فرشته باشد، بلکه چه بسا هر کدام کاستى هایى در زندگى داشته باشند.

4. آنچه در ازدواج شرط است برخوردارى از ایمان و اخلاق و اصالت خانوادگى و سلامت جسمى و روحى و روانى است نه همترازى در همه رفتارهاى فردى، بلکه براساس اصل تفاوت هاى فردى هیچ دو انسانى نمى توانند در تمام جزییات و رفتارهاى ریز یکسان و شبیه همدیگر باشند. بنابراین گفته شده اگر 60 تا 70 درصد از ویژگى هاى طرف مقابل را پسند کردید و با شما همتراز است تن به ازدواج بدهید.

5. در ازدواج یک نوع خودسازى و گذشت نهفته است از این رو تصمیم بگیرید با کمک همدیگر نقطه ضعف هاى احتمالى را از بین ببرید و به رشد یکدیگر کمک کنید و از تمرکز بر روى نکات ریز و جزیى خوددارى نمایید.

منبع: خواستگارى، محمدرضا احمدى، نهاد نمایندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاهها، دفتر نشر معارف، 1390.


ارسل تعليقاتك
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
پرسش و پاسخ ذات صلة