راهکارهای کاهش اضطراب مادر شدن

تولد یک نوزاد شما را از جنبه‌های زیادی مثل موارد هورمونی، فیزیکی، عاطفی، روان‌شناختی و شیمیایی به چالش می‌کشد. شما در این دوران احتمالاً احساس خستگی شدید، هیجان، کلافگی، نگرانی و وجد و شعف با هم و در یک...
Tuesday, March 26, 2019
الوقت المقدر للدراسة:
موارد بیشتر برای شما
راهکارهای کاهش اضطراب مادر شدن
هر قدر که می‌توانید بیشتر بخوابید، زیرا کمبود خواب همه چیز را دشوارتر نشان می‌دهد.
راهکارهای کاهش اضطراب مادر شدن

بعد از زایمانم گاهی احساس می‌کنم حتی نمی‌توانم نفس بکشم

برای تازه‌ مادران شایع است که هفته‌ها و حتی ماه‌های اول پس از تولد کودک به شدت احساس درماندگی و سراسیمگی کنند. اما اگر این احساسات پایدار باشد و با تنگی نفس، افکار عجیب، تپش قلب، احساس درماندگی و بدبختی، سرگیجه، بی‌حسی در دست‌ها یا پاها، تهوع، برافروختگی صورت، عرق کردن یا ناراحتی در قفسهٔ سینه همراه باشد، شما ممکن است اضطراب پس از زایمان داشته باشید که شکلی از افسردگی پس از زایمان است و وقتی این علائم به شکل چرخه‌ای پیش می‌آیند، آنها را حملات هراس می‌نامند.
اگر اضطراب یا حملات هراس را تجربه کردید لازم است با پزشک تان صحبت کنید. همچنین ممکن است روان‌دمانی یا داروهای مختلفی برای درمان اختلال اضطراب بتواند به شما کمک کند. فقط یادتان باشد که بدون بچه یا با داشتن بچه‌ها، اضطراب بخشی از زندگی ماست که با کمک گرفتن از اشخاص آگاه و درست می‌توانیم از این مشکلات رهایی پیدا کنیم.
 

تکنیک‌های خودیاری را برای کنترل شرایط امتحان کنید

یکی از کارهایی که می‌توانید برای خلاصی از استرس‌های بعد از زایمان و مادر شدن تان امتحان کنید، تکنیک‌هایی است که در اینجا به برخی از آنها اشاره شده است:
کافئین را حذف کنید: حتی مقایر کم کافئین موجود در قهوه‌ های کافئین‌ زادیی‌ شده، نوشابه و شکلات هم می‌توانند اضطراب شما را بدتر کنند.

ورزش‌ها را آرام و سبک انجام دهید: مراقب تمرینات پرفشار باشید، افزایش سریع در ضربان قلب می‌تواند یک حملهٔ هراس ایجاد کند.

خودتان را گرسنه نگذارید: از گرسنه ماندن برای بازه‌های طولانی خودداری کنید. گاهی تغییرات در قند خون، علائمی فیزیکی مثل احساس سبکی در سر ایجاد می‌کند که شبیه علائم حملات هراس هستند و ممکن است شما را نگران کنند که دچار حمله شده‌اید.

تمرینات تنفسی اهمیت بدهید: تنفس عمیق، آهسته و شکمی را فراموش نکنید و وقتی آرام نشسته‌ اید آنها را آهسته و کم‌کم تمرین کنید.

تمرینات تمدد اعصاب یا ریلکسیشن را امتحان کنید: هرچند تمرینات ریلکسیشن به شما کمک می‌کند اما به خاطر داشته باشید برخی افراد اگر روی احساس بدنی‌شان تمرکز کنند یا تلاش زیادی برای ریلکس شدن کنند احساس اضطراب بیشتری خواهند کرد. اگر احساسی که تمرینات تمدد اعصاب به شما می‌دهد را دوست ندارید، روش دیگری برای کاهش اضطراب خود پیدا کنید.

با اطرافیان تان صحبت کنید: با همسر و دیگر نزدیکان تان صحبت کنید و به آنها بگویید که چگونه می‌توانند به شما کمک کنند قبل از شروع یک حمله آرام بگیرید و اگر دچار حمله شوید، آنها چه کاری باید انجام دهند.

ذهن تان را منحرف کنید: وقتی علائم اضطراب را تجربه می‌کنید، سعی کنید روی آنها تمرکز نکنید -این کار قدرت بیشتری به آنها می‌دهد. در عوض، خودتان را به چیزی مشغول کنید. مثلاً به یک دوست زنگ بزنید، به پیاده‌روی بروید یا یک برنامهٔ طنز تلویزیونی ببینید تا ذهن تان به چیز دیگری مشغول شود.
 

در روزهای بعد زایمان از خودتان مراقبت کنید

مراقبت از خودتان، به ویژه در طول ماه‌های اول زندگی کودک اهمیت دارد، پس این کارها را در خاطرتان نگه دارید:
خوب بخوابید: هر قدر که می‌توانید بیشتر بخوابید، زیرا کمبود خواب همه چیز را دشوارتر نشان می‌دهد. اگر کودک شب‌ها شما را بیدار نگه می‌دارد، وقتی او چرت می‌زند شما هم بخوابید. حتی اگر نمی‌توانید واقعاً بخوابید، بستن چشم‌ها و نفس عمیق کشیدن به تمدد اعصاب کمک می‌کند. الان وقت تمیز کردن خانه یا پاسخ دادن به تلفن‌های اقوام نیست. خواب، روش طبیعت برای دادن فرصت تجدید نیرو به شما و بالا نگه داشتن عملکرد بدن تان است. بنابراین گوشی موبایل تان را خاموش کنید و بخوابید.

غذاهای مغذی بخورید: از خوردن هله‌هوله و مواد غذایی کم‌ارزش که می‌توانند باعث نوسانات سریع در گردش خون و افزایش سطح اضطراب شوند و به مرحلهٔ هراس بینجامند و هر محرکی که می‌تواند ایجاد اضطراب کند و خواب را مختل کند بپرهیزید.

در سطح متوسطی ورزش کنید: پیاده‌ روی برای ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در چند روز از هفته عالی است. اگر نمی‌توانید این کار را در برنامه‌ تان بگنجانید، هر زمان که توانستید پیاده‌ روی کنید یا از پله‌ها بالا بروید. وقتی با کودک یا به تنهایی بیرون هستید، ماشین را کمی دورتر از مقصدتان پارک کنید و به پاهای تان حرکت بدهید.

برای خودتان وقت بگذارید: داشتن وقتی مختص خودتان یک چیز لوکس و تجملی نیست، بلکه چیزی است که برای سلامت روانی شما حیاتی است. شب‌ها یک دوش آب داغ بگیرید، یک ساعت از وقت خود را بدزدید و یک کتاب خوب بخوانید، یک فیلم ببینید یا به آرایشگاه بروید و ناخن‌های تان را مانیکور کنید. هر کاری که می‌کنید به خودتان اولویت بدهید. فهرستی از کارهایی که دلتان برای انجام شان تنگ شده است یا چیزهایی که به شما احساس خوبی می‌دهند تهیه کنید و روزهایی که به یک استراحت و تنفس نیاز دارید، یک یا چند تا از کارهای این فهرست را انجام دهید.

وقتی را به خود و همسرتان اختصاص دهید: پس از تولد کودک، تمرکز شما طبیعتاً بیشتر به کودک تان منتقل شده است. اما با اختصاص دادن وقتی تنها به خود و همسرتان لحظات از دست رفته را تجدید کنید. با هم به پیاده‌روی بروید. بچه را نزد کسی بگذارید و خودتان برای شام یا دیدن یک فیلم در سینما بیرون بروید. با هم بودن،‌ مؤلفه‌ای حیاتی و ضروری برای حفظ سلامت رابطهٔ شماست. گاهی اوقات بهترین رابطه‌ها، آنهایی است که در ماه‌های اول پس از تولد یک کودک آزمایش خود را خوب پس می‌دهند. پس به عنوان جایزه به خودتان، هرچه می‌توانید وقت بیشتری را با همسرتان بگذرانید.

آمادهٔ مشکلات پیش‌بینی‌نشده باشید: بپذیرید که روزهایی در راه خواهد بود که درمانده می‌شوید و روزهایی که احساس می‌کنید غیر از رسیدگی به کودک به هیچ کار دیگری نمی‌رسید و این کاملاً طبیعی است. پس همواره به شرایط تان حق بدهید و به خودتان سخت نگیرید.

کمک بگیرید: در گذشته تازه‌ والدها می‌توانستند بعد از تولد کودک روی کمک اعضای خانواده‌های گسترده و اقوام زیاد حساب کنند. امروزه این امکان کمتر وجود دارد، بنابراین ممکن است مجبور باشید از منابع دیگری کمک بگیرید. برای درخواست کمک از دوستان تان تردید نکنید یا اگر توانایی مالی آن را دارید پرستار یا کسی را استخدام کنید که تا جای ممکن به شما کمک کند.

منبع : سایت مادرشو

بیشتر بخوانید :
بارداری و اضطراب
اولین قدم در کنترل استرس چیست؟
بهداشت روان دوران بارداری
ارتباط مادر و نوزاد



ارسل تعليقاتك
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی ذات صلة