Tuesday, September 15, 2020
الوقت المقدر للدراسة:
موارد بیشتر برای شما

احکام بیع | مالکیت زمانى: سوال یک

پرسش :

مرسوم شده که اشخاص حقیقى یا حقوقى در قالب قراردادى ساختمان ها، آپارتمان ها و اطاق هتل ها در شهرهاى مذهبى را به صورت مالکیّت زمانى، و با شرایط مذکور حین العقد، و در قبال اخذ وجه نقد در اختیار مشترى قرار داده وبفروش مى رسانند. لطفاً بفرمایید: آیا مالکیّت زمانى (به این نحو که مثلاً آپارتمانى یا اطاق هتلى به مدّت 24 سال و در هر سال مثلاً به مدت 5 یا 10 روز و در ماهى مشخّص و در قالب قراردادى در اختیار مشترى قرار گیرد و در قبال آن وجه نقدى اخذ گردد) از نظر شرعى جایز مى باشد؟


پاسخ :
این گونه معاملات را به دو صورت مى توان انجام داد: نخست این که تمام خریداران به صورت مشاع خریدارى کنند سپس در بهره بردارى از ملک مشاع توافق در زمان بندى نمایند؛ که این صورت هیچ اشکالى ندارد. دیگر این که فروشنده از ابتدا به صورت مشاع در زمان بفروشد، مثلاً ماه فروردین آن محل را به کسى بفروشد و ماه هاى دیگر را به اشخاص دیگر، هرگاه در عرف محل چنین معامله اى رایج و معمول باشد شرعاً مانعى ندارد.

منبع: استفتائات جدید، آیت‌‌ الله العظمی مکارم شیرازی دام ظله، جلد 4، تهیه و تنظیم: ابوالقاسم علیان نژادی، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه ‌السلام، 1393.


ارسل تعليقاتك
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
پرسش و پاسخ ذات صلة