ناخن جویدن نوجوان

دوران نوجوانی، دوران پر فراز و نشیبی است که باید به جسم و روان نوجوان در این مدت زمان توجه بیشتری کرد. ناخن جویدن نوجوان یکی از نشانه های آسیب های روانی نوجوان است. با ما همراه باشید تا با علل این رفتار...
Monday, August 13, 2018
الوقت المقدر للدراسة:
مؤلف: سیدروح الله حسین پور
موارد بیشتر برای شما
ناخن جویدن نوجوان
ناخن جویدن، سبب آلودگی روده می شود.
 
چکیده: دوران نوجوانی، دوران پر فراز و نشیبی است که باید به جسم و روان نوجوان در این مدت زمان توجه بیشتری کرد. ناخن جویدن نوجوان یکی از نشانه های آسیب های روانی نوجوان است. با ما همراه باشید تا با علل این رفتار و درمان آن آشنا شوید.

تعداد کلمات 460 / تخمین زمان مطالعه 2 دقیقه

ناخن جویدن نوجوان

پسر ۱۲ ساله ام ناخن می جود. علل و راه های درمان آن چیست؟

ناخن جویدن، معمول ترین عادت عصبی است که به سبب ایجاد آلودگی در روده و خراب شدن انگشتان دست، باید درمان شود. این رفتار در نوجوانان عصبی و پرخاشگر بیشتر است که به محض احساس تشویش و هر گونه فشار روحی، ناخن می جوند.

مهم ترین عوامل ناخن جویدن برای این سن عبارتند از:
1. اختلافات خانوادگی: نوجوان با توجه به ویژگی غرور، ممکن است در برابر درگیری پدر و مادر و مجادله های آنان، باز خوردی نداشته باشد؛ اما از درون التهاب خواهد داشت و این التهاب به شکل ناخن جویدن، خود را نشان میهد؛ پس اختلافات را از بین ببرید.
2. انتظار بیش از حد: توقع بیش از حد توان نوجوان به ویژه در درس، او را پیش از امتحان دچار اضطراب می کند و این اضطراب، سبب جویدن ناخن می شود. توقعتان را منطقی کنید و در حدهوش بهر نوجوانتان از او انتظار داشته باشید. برایش روشن سازید که او مامور به وظیفه است و مسؤول نتیجه نیست و اگر در حد توان به وظیفه خود عمل کرده باشد، نگران چیزی نباید باشد.
3. مشکلات مربوط به همسالان: گاهی درگیری با همسالان در مدرسه و محله و رقابت های شدید، اضطراب می آورد. برای تخفیف این اضطراب، گفت و گوی پدر با نوجوان در قالب خاطره های دوران نوجوانی و القای رقابت مثبت و عدم درگیری با همسالان مؤثر است.

چند توصیه

  • در برابر این رفتار، واکنش و حساسیت شدید نشان ندهید. با توجه به نیاز نوجوان به جلب توجه، چه بسا توجه شما، مشکل را بیشتر کند.
  • برای رفع مشکل، از توبیخ، سرزنش، تهدید یا تنبیه بپرهیزید. این گونه برخوردها فشار روحی او را بیشتر می کند و بر مشکل می افزاید.
  • زمینه فعالیت های دستی او (رایانه، نقاشی، طراحی و ...) را فراهم سازید.
  • راه های کسب آرامش (Relaxation) را به او بیاموزید. به او بیاموزید که هنگام نیاز به جویدن، دست های خود را محکم مشت کرده، تا ۱۵ شماره بفشارد و یکباره آنها را باز کند؛ لب ها و دندان ها را روی هم قرار داده، لبخند بزند و نفس عمیق بکشد؛ دهان را حدود ۲ سانتیمتر بگشاید؛ چند لحظه روی دست هایش بنشیند و فشار بدن را احساس کند؛ اگر در مدرسه یا اتاق مطالعه قرار دارد، دسته های صندلی را برای ۳دقیقه بفشارد و یکباره رها کند.
 
منبع: کتاب «نسیم مهر (جلد اول)»
نویسنده: حسین دهنوی

بیشتر بخوانید :
ناخن جویدن در کودکان
راه‌های متوقف ساختن جویدن ناخن
علل ناخن جویدن در کودکان
علل جویدن ناخن



ارسل تعليقاتك
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی ذات صلة