آگاهی از علم روانشناسی تا چه حد در تربیت کودک و نوجوان تأثیر دارد؟

والدینی که به دنبال تربیت درست فرزند خویش هستند باید با ویژگی های او در سنین مختلف آشنا شوند که روان شناسی عهده دار این امر است. با ما همراه باشید تا با علم روانشناسی و تاثیر آن بر تربیت درست فرزندان مان بیشتر آشنا شوید.
Monday, August 13, 2018
الوقت المقدر للدراسة:
مؤلف: سیدروح الله حسین پور
موارد بیشتر برای شما
آگاهی از علم روانشناسی تا چه حد در تربیت کودک و نوجوان تأثیر دارد؟
یکی از نیازهای والدین در امر تربیت، آگاهی و دانش است.
 
چکیده: والدینی که به دنبال تربیت درست فرزند خویش هستند باید با ویژگی های او در سنین مختلف آشنا شوند که روان شناسی عهده دار این امر است. با ما همراه باشید تا با علم روانشناسی و تاثیر آن بر تربیت درست فرزندان مان بیشتر آشنا شوید.

تعداد کلمات 429 / تخمین زمان مطالعه 2 دقیقه
 
آگاهی از علم روانشناسی تا چه حد در تربیت کودک و نوجوان تأثیر دارد؟

والدین و روان شناسی

آشنایی با زوایای روحی کودکان و نوجوانان از طریق علم روان شناسی برای والدین لازم است؛ البته نه بدین معنا که در این علم متخصص شوند. آشنایی اجمالی با شاخه های عمومی روان شناسی (صنعتی، جنایی، قضایی، تبلیغ و ...) و آشنایی بیشتر با شاخه های مربوط به کودک و نوجوان (بالینی، یادگیری، شخصیت، فیزیولوژیک) و آشنایی تفصیلی با روان شناسی رشد که نیازها و رفتارهای کودک در سنین مختلف و نوع برخورد مناسب با او را بررسی می کند، سبب توفیق افزون تر والدین در تربیت کودک و نوجوان خواهد شد.
پدر و مادر آگاه از علم روانشناسی، می دانند که رفتارهای نابهنجار فرزندشان، در موارد بسیاری ریشه روحی- روانی دارد؛ بدین جهت در مواجهه با این گونه رفتارها، در پی ریشه می روند تا با اصلاح ریشه، رفتار نیز اصلاح شود.
به خانواده های عزیز توصیه می شود وقتی را برای مطالعه کتاب های روانشناسی و تربیتی اختصاص دهند؛ از همایش ها و برنامه های رسانه ای صدا و سیما بهره ببرند و در صورت نیاز از آرا و کمک های مشاوران آگاه، متدین و دلسوز استفاده کنند.

در موارد بسیاری، عدم آگاهی از زوایای روحی- روانی کودک با نوجوان، لطمه های جبران ناپذیری به آنان وارد می سازد.
پدری مشاهده می کند که فرزندش ناخن می جود و برای از بین بردن این اختلال رفتاری یا عادت عصبی او را کتک می زند. با توجه به این که ناخن جویدن، ریشه روحی - روانی دارد و به جهت فشارهای روحی (اختلاف والدین، فرزند جدید، آزار برادر با خواهر بزرگتر و...) ایجاد شده است، تنبیه بدنی، فشار روحی او را تشدید می کند و اگر از ترس پدر، در حضور او ناخن نجود، به طور قطع در غیاب او تشدید خواهد شد.
پدری برای از بین بردن اختلال رفتاری ناخن جویدن فرزند خود، از تطمیع (اعطای مبلغی پول به ازای هر روز ناخن نجویدن) استفاده میکند. در این شیوه نیز چون ریشه یابی نشده و پدر ریشه را اصلاح نکرده است، فشارهای روحی به شکلی دیگر (برای مثال، شب ادراری) خود را نشان می دهد.
 
منبع: کتاب «نسیم مهر (جلد اول)»
نویسنده: حسین دهنوی

بیشتر بخوانید :
آداب تربیت فرزند از منظر روان‌شناسان
آفات تربیت فرزند از منظر روان‌شناسان
روانشناسی رفتار با کودک
نوجوانی از منظر روان شناسیِ تربیتی



ارسل تعليقاتك
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی ذات صلة