راه غلبه بر مشکل خجالت و درمان آن

اعتماد به نفس پایین برخی از افراد موجب کمرویی و خجالتی بودن آنها در جمع می شود که اگر به موقع درمان نشود عواقب خطرناکی به همراه دارد . خجالت یکی از صفات شخصیتی است که در صورت عدم درمان و بر طرف نکردن این اختلال ، می تواند اعتماد به نفس را از بین ببرد بسیاری از افرادی که می خواهند بر خجالت غلبه کنند ، اگر در مورد آنچه انجام می دهند، فکر نکنند یا اقداماتی اشتباه انجام دهند، نتیجه ای دست نخواهند یافت .
Monday, October 22, 2018
الوقت المقدر للدراسة:
موارد بیشتر برای شما
راه غلبه بر مشکل خجالت و درمان آن
احساس ناتوانی می تواند منجر به خجالت شود.
 
چکیده : اعتماد به نفس پایین برخی از افراد موجب کمرویی و خجالتی بودن آنها در جمع می شود که اگر به موقع درمان نشود عواقب خطرناکی به همراه دارد . خجالت یکی از صفات شخصیتی است که در صورت عدم درمان و بر طرف نکردن این اختلال ، می تواند اعتماد به نفس را از بین ببرد بسیاری از افرادی که می خواهند بر خجالت غلبه کنند ، اگر در مورد آنچه انجام می دهند، فکر نکنند یا اقداماتی اشتباه انجام دهند، نتیجه ای دست نخواهند یافت . 
 
 تعداد کلمات 1484 / تخمین زمان مطالعه 7 دقیقه

راه غلبه بر مشکل خجالت و درمان آن
آیا خجالتی بودن نوعی اختلال است؟

خجالتی بودن در حالی اختلال محسوب می شود که هم مانع پیشرفت فرد شود و هم او را ناراضی کند. در غیر این صورت در کشورهای شرقی و از جمله جامعه ما درجاتی از خجالتی بودن پسندیده است به عنوان مثال اینکه در جوامع غربی تماس چشمی مستقیم تشویق می شود در حالی که در جوامع شرقی این نوع نگاه گاهی بی ادبی محسوب می شود و با توجه به فرهنگ متفاوت است.

علل احتمالی خجالتی بودن و خجالت کشیدن :
یک لیست از مشکلاتی که می تواند علت مستقیم خجالت باشد از این قرار است ، توجه داشته باشید که یکی یا بیشتر ازهر کدام از این عوامل می تواند منجر به بروز خجالت شود.

عدم اعتماد به نفس:
عزت نفس پایین یا عدم اعتماد به نفس، می تواند مغز را به تلاش برای محافظت از فرد با استفاده از خجالت کشیدن وادار کند. ببا خودتان بگویید چرا اعتماد به نفس من کم است؟!

کمپلکس نقصان:
احساس ناتوانی می تواند منجر به خجالت شود. فرد احساس بی ارزشی کرده، بیش از حد تمایل به عرض اندام و یا برقراری ارتباط با مردم ندارد.
  
کمال گرایی:
کمال گرایی می تواند منجر به بروز خجالت شود. فرد انتظار دارد همه چیز را در حد کمال انجام دهد و ممکن است در نهایت کمتر صحبت کند و بنابراین خجالتی می شود.

فقدان مهارت های اجتماعی:
هنگامی که یک فرد مهارت های اجتماعی مناسب نداشته باشد، در برابر دیگران خود را سرکوب می کند و ممکن است دچار اشتباه شود، زیرا هیچ چیزی برای گفتن پیدا نمیکند. ببینید که چگونه باید مهارت های اجتماعی را در خود بهبود بخشید.

مشکلات تصویر درونی از خود:
هر نوع فکر منع کننده ، می تواند منجر به خجالت شود.از آنجا که مسائل مربوط به تصویر خود می تواند منجر به خود سرکوب گری یا خودسانسوری در کنار دیگران گردد. می تواند همزمان منجر به خجالت زدگی نیز شود.

ترس از مردم:
گذشته ای بد یا خانواده ناکارآمد می تواند منجر به مشکلات بسیاری، مانند؛ ترس از صمیمی شدن با افراد و یا ترس از مردم شود.این مشکلات همچنین باعث بروز خجالت می شوند.
  
چگونه می توان خجالتی بودن را از درونگرا بودن تفکیک کرد؟ مرز تشخیص این دو کجاست؟
عموما یک انسان درونگرا ممکن است خجالتی باشد اما این طور نیست که هر فرد درونگرایی خجالتی باشد پس این دو با هم متفاوت هستند یعنی یک درصدی از افراد درونگرا خجالتی هستند و احساساتشان را کمتر بروز می دهند اما در اکثر موارد افراد درونگرا اصلا خجالتی نیستند و اعتماد به نفس خوبی دارند. این افراد احساساتشان را کمتر بروز می دهند و این ویژگی شخصیتی آنهاست.
برای تشخیص مرز این دو حالت گرفتن شرح حال در تشخیص این دو نوع شخصیت بسیار کمک کننده است. یک انسان درونگرا در موقعیت های جدید به هیچ عنوان دچار استرس و اضطراب نمی شود و عموما درونگرا تنهایی را ترجیح می دهد و بروز احساسات ندارد و این به هیچ عنوان اختلال محسوب نمی شود ولی اختلال اجتناب که به دلیل خجالت زیاد بروز می کند همان طور که گفته شد نوعی اختلال است و باید درمان شود.
  

چگونگی غلبه بر مشکل خجالت و درمان

این مورد ممکن است برای غلبه بر خجالت با مجبور کردن خود به صحبت با مردم اشتباه گرفته شود، اما حتی اگر شما موفق به انجام این کار شوید، احساسات عمقی و تردید در مورد خودتان در زیر این لایه ی حساس ادامه خواهند یافت و منجر به شکل گیری یک مشکل رفتاری دیگر خواهند شد.
به عنوان مثال، یک فرد خجالتی که بتواند بر خجالت خود غلبه کند بدون اینکه به صورت زیربنایی از شر این احساس خلاص شده باشد، ممکن است یک مجموعه حس دیگر در خود ایجاد کند که راه دیگری به سمت احساسات منفی و مشکلات دیگر باشد. بنابراین برای غلبه بر خجالت به طور کامل باید گذشته خود را بررسی کنید، باورهای خود را نسبت به خودتان و درک دلیل اینکه چرا ذهن شما از چنین استراتژی ای استفاده می کند تا شما را از مردم دور کند.
هنگامی که شما متوجه می شوید که ریشه این احساس چیست ،راه مقابله با آن برای تان روشن می شود و خجالت شما، که فقط نشانه ای از علت اصلی آن است، نیز ناپدید خواهد شد. بهترین راه برای به خوبی پایان دادن این اختلال روانشناختی ، جابجایی استراتژی های گذشته ذهن شما در برخورد با مسائل، با استراتژی های جدید دیگرکه امکان رسیدن به اهداف تان را فراهم کند. 
 

راه مطمئن برای غلبه بر خجالت

اولین گام ها با استفاده از این  تکنیک برای خنثی کردن گذشته به شما کمک می کند ، تا به خود اطمینان بیشتر و اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید.

1. آن را به زبان نیاورید
نیازی به توضیح خجالت تان نیست کسانی که نزدیک به شما هستند کاملاً می دانند، و دیگران حتی ممکن است فرصتی برای متوجه شدن نداشته باشند احتمالا فکرش را هم نمی کنند.

2. با ملایمت رفتار کنید
اگر دیگران خجالت شما را به رختان می کشند، لحن عادی خود را حفظ کنید. اگر این بخشی از یک بحث می شود، از آن استقبال کنید.

3. وقتی تغییر رنگ می دهید
اگر زمانی که معذبید گونه های تان گل می اندازد، آن را با خجالت یکی نکنید. اجازه دهید به خودی خود تصویری ثابت از شما بماند که: "من همیشه سریع سرخ می شوم".
 
4. اجتناب از برچسب
خود را تحت عنوان خجالتی یا هر چیز دیگری برچسب نزنید. اجازه دهید به عنوان یک فرد منحصر به فرد، نه یک نفر با القاب شناخته شوید.

5. خود را ترور شخصیتی نکنید
گاهی اوقات خودمان واقعا بدترین دشمنیم ، به منتقد درونی خود اجازه ندهید ، که به شما توهین کند. در عوض ، با قدرت صحبت، آن را تجزیه و تحلیل کنید تا بتوانید آن را خنثی کنید.

6. نقاط قوت خود را بشناسید
لیستی از تمام ویژگی های مثبت خود تهیه کنید - در صورت نیاز از دوستان و یا اعضای خانواده برای کمک گرفتن استفاده کنید - و هنگامی که احساس ناامنی می کنید آن را مرور کنید. اجازه دهید به شما یادآوری کنند چقدر باید خود را دوست بدارید.

7. روابط را با دقت انتخاب کنید
افراد خجالتی تمایل دارند دایره دوستی های کوچکتر اما عمیق تری داشته باشند. از این رو است که به معنی متداولی که انتخاب همکارتان به اندازه دوست تان مهم است به انتخاب افراد بپردازید. زمانی را برای افرادی که در زندگی شما هستند اختصاص داده، پاسخگو، گرم و دلگرم کننده رفتار کنید.
 
8. اجتناب از قلدری و اذیت
همیشه عده کمی وجود دارند که تمایل به خشونت دارند، اگر خطوط درستی را برای آنها ایجاد کنید، و مرز بندی کنید. عده ای که اصلا حس بدی داشتند، و بعضی کسانی که اهمیتی نمی دهند و باید فاصله ای سالم از این افراد داشته باشید.

9. مراقب باشید
اکثر ما با خودمان مشکل داریم، بنابراین عادت به مشاهده دیگران (بدون کنار آمدن با آنها) کرده ایم ؛ شما ممکن است متوجه شوید که افراد دیگر از علائم ناامنی خود رنج می برند و شما تنها نیستید.

10. به یاد داشته باشید که یک لحظه بد، به معنی این نیست که کل روز بد خواهد بود
به ویژه وقتی که زمان زیادی را صرف افکار خود می کنید، همانطور که افراد خجالتی تمایل به انجام این کار دارند، تجربیات را تحلیل می کنند، فکر می کنند که یک لحظه خجالت کشیدن یک رویداد را کامل خراب می کند زمانی که بحث شانس به میان می آید تصور می کنند امروز برای همه روز شانس است، جز خودشان.

11. تخیل خاموش
مردم خجالتی گاهی اوقات احساس عدم تایید یا رد از طرف دیگران می کنند ،حتی زمانی که در چنین موقعیتی نیستند.
مردم احتمالا شما را خیلی بیشتر از آنچه تصور کنید، دوست دارند.
  
12. ساکتش کن
گاهی اوقات زمانی که شما می ترسید، بهترین کار ممکن این است که با ترس تان مواجه شوید. اگر شما ناامید شدید، فقط نگاه کنید و به این حس چیزی نیفزایید.

13. ترس های تان را نام ببرید
فهرستی از تمام ترس ها و نگرانی های خود تهیه کنید. آنها را برای خود نام ببرید، برنامه ریزی کنید که چگونه می خواهید آنها را از بین ببرید و به جلو بروید.
آسیب دیدگی از خجالت نباید شما را از موفقیت هایی که می خواهید، دور کند، پس این ابزارهای ساده را امتحان کنید و امیدوار باشید ، که برای شما جواب بدهد ؛در واقع ، اینها تکنیک های خوبی هستند، چه خجالتی باشید چه نباشید امتحان شان کنید.
 
منبع : بخش سبک زندگی نمناک

بیشتر بخوانید :
کم رویی، ترس و خجالت
اضطراب اجتماعی و درمان آن
نحوه برخورد با کمرویی، ‌خجالت و اضطراب اجتماعی



ارسل تعليقاتك
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی ذات صلة