نکاتی برای مراقبت از پوست و مو در تابستان (بخش دوم)

بیشتر مردم در روزهای سرد و خشک زمستان، با استفاده از کرم های مخصوص سعی می کنند طراوت و سلامت پوست خود را حفظ کنند. ولی روزهای گرم تابستان چطور؟ تصور می کنید پوست در این روزها نیازی به مراقبت ندارد؟ متخصصان می گویند در روزهای گرم سال پوست بدن به مراقبت بیشتری نیاز دارد.
Tuesday, June 4, 2019
الوقت المقدر للدراسة:
موارد بیشتر برای شما
نکاتی برای مراقبت از پوست و مو در تابستان (بخش دوم)
باید در فصل تابستان حتما از محصولات لبنی مثل شیر، ماست و پنیر استفاده کنید. تامین کلسیم بدن در فصل تابستان، اهمیت زیادی دارد و برای بهداشت پوست و مو مفید است.
 
آب داغ ممنوع:
برای رفع آفتاب سوختگی، پوست را در معرض آب داغ قرار ندهید. آب گرم و داغ موقع استحمام نیز باعث بدتر شدن وضعیت سوختگی می‌شوند. پوست آفتاب سوخته را با آب ولرم و کمی سرد بشویید تا باعث التهاب بیشتر آن نشوید. آب سرد تسکین دهنده درد نیز است. همواره پوست را مرطوب نگه دارید استفاده از کمپرس آب سرد یک درمان موقتی برای کاهش درد ناشی از سوختگی پوست است،اما اگر می‌خواهید مشکل را حل کنید باید با استفاده از کرم‌ های مرطوب‌کننده و روغن‌های مناسب این کار با رطوبت‌رسانی آن را درمان کنید.
 
روغن های رطوبت رسان:
انواع روغن‌های رطوبت رسان مثل روغن کنجد و مرطوب کننده‌ های ساده برای این کار مناسب اند. با رطوبت‌رسانی شما مانع خشکی شدید پوست و پوسته پوسته شدن آن می‌شوید، شاید لازم باشد روزی چند بار با استفاده از روغن و کرم مرطوب‌ کننده پوست را رطوبت‌ رسانی کنید. رطوبت رسانی به پوست ورزشکاران در فصل تابستان بیش از سایر فصول باید مورد توجه آقایان و بانوان ورزشکار قرار بگیرد. روغن کنجد، در التیام سوختگی‌ها بسیار مؤثر است. خوردنی‌ های مناسب روش دیگر برای تسکین آفتاب سوختگی، استفاده از مواد غذایی ‌ای است که خاصیت ضد التهابی دارند.
 
نوشیدنی های طبیعی:
نوشیدنی های طبیعی در فصل تابستان بسیار است و نیازی به استفاده از نوشابه های گازدار یا نوشیدنی های مصنوعی شکر دار نیست. نوشیدن چای سبز یا آب انار و حتی آب شاتوت، به تسکین پوست کمک می‌کند. هر دو این مواد خاصیت ضد التهابی و تسکین دهنده دارند و هر دو دارای آنتی اکسیدان‌های قوی هستند و می‌ توانند در تسکین آفتاب سوختگی ناشی از اشعه‌ های UV مؤثر باشند.توجه کنید که بهترین نوشیدنی برای ورزشکارن در تابستان که شادابی پوست را به ارمغان می آورد، فقط آب است.
 

نکته هایی برای مراقبت از پوست در فصل تابستان

در  معرض نور خورشید:
در معرض نور خورشید تا حد امکان قرار نگیرید. برای کاهش احتمال ابتلا به سرطان پوست، آفتاب سوختگی، بیماری های ناشی از گرمازدگی و امثالهم، هر چقدر می توانید خود را از قرار گرفتن از نور شدید آقتاب در فصل تابستان دور کنید. حتی اگر به مقصدهای گرم دنیا سفر می کنید، به این موضوع توجه کنید و به دنبال برنزه شدن زیر آفتاب داغ در سواحل سوزان نباشید.
 
 ماده مغذی فراموش شده:
آب! آب و آب. ماد مغذی فراموش‌ شده. زنان در تابستان باید روزانه حدود ۲۷۰۰ میلی‌ لیتر آب بنوشند و مردان هم حدود ۳۷۰۰ میلی‌ لیتر، تا از کم‌ آبی بدن و عوارض آن جلوگیری کنند. با توجه به این‌ که کلسیم بدن به دلیل عرق کردن از دست می‌رود، باید در فصل تابستان حتما از محصولات لبنی مثل شیر، ماست و پنیر استفاده کنید. تامین کلسیم بدن در فصل تابستان، اهمیت زیادی دارد و برای بهداشت پوست و مو مفید است.
 
خوردنی های مفید فصل تابستان:
با استفاده از مواد غذایی خاصی مثل تمشک، بلوبری، توت‌ فرنگی و انواع توت‌ های دیگر به ترمیم پوست خودتان در فصل تابستان کمک کنید، چون این میو‌ه‌ها سرشار از آنتی‌ اکسیدان‌ ها و ویتامین C هستند. استفاده از پروتئین، در قالب گوشت بدون چربی، حبوبات، مغزهای خام و دانه‌ها، نیز واقعا حائز اهمیت است و به شادابی و سلامت پوست به خصوص در فصل تابستان کمک شایانی می کند.
 
برنامه ریزی برای تردد:
در ساعت های آفتابی روز یعنی میانه روز از ساعت ۱۲ تا ۴ عصر، از پیاده روی و تردد غیر ضروری پرهیز کنید. حتی الامکان در محیط های مسقف باشید و اگر مجبور به تردد در فضای باز هستید، کرم های ضد آفتاب را فراموش نکنید و با رعایت نکات مراقبت از پوست و مو،‌ در محیط باز قرار بگیرید. این فاصله زمانی برای ورزش تابستانی اصلا مناسب محیط های غیر سربسته نیست.
 
کرم ضد آفتاب:
چه آقایان  و چه بانوان، استفاده از کرم ضد آفتاب را در کشور گرم و نیمه خشک ایران، می بایست در فرهنگ سبک زندگی خود وارد کنند تا از بیماری های پوستی در امان باشند. محصولاتی که قدرت محافظت کنندگی آنها ۱۵ یا بیشتر است، محافظت تقریباً کامل ایجاد می‌کنند. فرهنگ استفاده از کرم ضد آفتاب را در میان اعضای خانواده ترویج دهید و روش استفاده و مراقبت از پوست را با این کرم ها، حتی موارد طبیعی و غیر شیمیایی، آموزش دهید.
 
آشنایی با کرم ها:
با کرم های مختلف مرطوب کننده پوست در فصل تابستان آشنا شوید. کرم‌هایی که قدرت محافظتی کمتری دارند، محافظت نسبی ایجاد می‌کنند و باعث تیره شدن خفیف پوست می‌شوند. برخی از این کرم‌ها در برابر آب و تعریق، مقاوم هستند ولی باید پس از شنا یا مواجهه طولانی مدت دوباره از آنها استفاده کنید. روغن معدنی یا کره کاکائویی باعث محافظت پوست در برابر آفتاب نمی‌شوند.
 
نکاتی درباره ضد آفتاب:
بایستی ضد آفتاب ها را هر ۲ تا ۳ ساعت تمدید کنید. یک بار ضد آفتاب زدن برای چندین ساعت مفید نیست و کارایی ندارد. همچنین بهتر است از لباس‌هایی به رنگ خنثی مثل خرمایی استفاده کنید. ضد آفتاب برای جلوگیری از آسیب رسانی به پوست کودکان و نوجوانان بسیار اهمیت دارد. مخصوصا هموطنانی که در مناطق جنوبی کشور هستند و مدت زیادی در معرض نور آفتاب قرار دارند.
 
پرهیز از روشن پوشیدن:
برای جلوگیری از مشکلات پوستی، حتی الامکان از رنگ‌های روشن و سفید پرهیز کنید. زیرا آفتاب را روی صورت‌ تان منعکس می‌کنند.
 
آفتاب گرفتن زیاد ممنوع: 
تابستان و تبلیغات سولاریوم و آفتاب گرفتن و این موارد! عادت آفتاب گرفتن را ترک کنید. این کار فقط به پوست آسیب می‌رساند؛ راه‌ های بسیار زیادی برای زیباتر دیده شدن هست. ۲۷ درصد سرطان های ایرانیان، سرطان های پوستی است. استفاده نکردن از کرم ضد آفتاب و برنزه کردن پوست می تواند از علل ابتلا به ملانوم (سرطان سلول های تولیدکننده رنگدانه پوست) باشد. به گفته یک فوق تخصص بیماری های خونی، حمام آفتاب و سولاریم، از عوامل بروز سرطان پوست است.
 
اسکراب ها:
اسکراب ها به پوست آسیب رسانده و آن را زبر می کنند. تاثیرات این اسکراب ها کوتاه مدت هست بنابراین تشویق می شوید که به صورت پی در پی از آن استفاده کنید. مفیدترین اسکراب ها آن هایی هستند که حاوی اسید هستند.
 
استفاده از تونرها:
از تونرهای اسیدی استفاده کنید که بافت پوست را یکدست می کند، منافذ پوست را پاک می کند و به مراقبت پوست کمک می کند. تونرهای حاوی سالیسیلیک اسید تهیه کنید. این تونرها برای پوست های چرب مفید و به عنوان آلفاهیدروکسی اسید شناخته شده اند.
 
عفونت های قارچی:
به گفته یک متخصص پوست و مو، بهترین راه برای پیشگیری از عفونت های قارچی به خصوص در فصل تابستان، رعایت بهداشت فردی و عدم تماس با فرد مبتلا است. فردی که دچار عفونت های قارچی می شود بهتر است تا درمان کامل از حضور در محیط هایی مانند استخرها بپرهیزد تا عفونت به دیگران منتقل نشود. خطر ابتلا به یک عفونت قارچی با پوشیدن کفش های تـنگ، رطوبت طولانی مدت پوست یا جراحت های کوچک پوست یا ناخن افزایـش می یابد.
 
اگر پوست روشن دارید:
به گفته مدیر گروه پوست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، افراد با پوست روشن بیشتر دچار آفتاب سوختگی و به دنبال آن قرمزی و تاول در پوست می شوند که زمینه ساز ایجاد سرطان پوست در بزرگسالی است. هم چنین افراد مبتلا به بیماری لوپوس به آفتاب حساسیت دارند و بیماری آنها تشدید می شود پس باید از قرار گرفتن در معرض نور خورشید پرهیز کنند.

در تابستان، نوشیدن آب فراوان را فراموش نکنید. به خصوص آبی غنی شده از هیدروژن. حتی الامکان از قرار دادن طولانی مدت: الکل، خمیر دندان، لوسیون بدن، وازلین، جوش شیرین و شکر بر روی پوست صورت خودداری کنید که آسیب پذیری و حساسیت این قسمت از پوست بدن را افزایش می دهد.

منبع: روزیاتو


مقالات مرتبط
ارسل تعليقاتك
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی ذات صلة