مصرف لبو از سرطان ریه و پوست پیشگیری میکند.آب لبو وقتی همزمان با عصارهی هویج مصرف شود به درمان سرطان خون کمک میکند.
مقدمه
لبو یا همان چغندر قرمز پخته شده فوایدی شگفتانگیز برای سلامتی و جایگاهی مهم در یک رژیم غذایی سالم دارد. این خوراکی بنفش و شیرین، مملو از ویتامینها و مواد معدنی مهم است. از خود لبو قرمز یا ریشه و برگ های چغندر چغندر به صورت خام یا پخته در انواع سالادها، سوپها، و غذاهای خوشمزه استفاده میشود. اما نکته بسیار جالبی که در این مقاله به آن می پردازیم خواص آب لبو یا آب چغندر قرمز است. میتوانید آب لبو را بگیرید و با نوشیدن یک لیوان از این نوشیدنی سرشار از مواد مغذی، از خواص قدرتمند آن برای سلامتی بهرهمند شوید. مطالعات نشان دادهاند خواص آب لبو یا آب چغندر موارد زیادی از قبیل سمزدایی بدن، کاهش فشار و کلسترول خون، بهبود سلامت قلب و بنیه بدن، و تقویت عملکرد مغز را شامل می شود. فقط ۲۰۰ میلیلیتر آب لبو یا آب چغندر در روز شما را از تمام خواص آن بهرهمند میکند.
فواید آب لبو برای سلامتی
1. کمک به لاغری و کاهش وزن
یکی از ویژگیهای لبو که باعث میشود برای کاهش وزن عالی باشد، شیرینی طبیعی آن است. برای همین است که میتوانید آن را جایگزین شیرینکنندههای مصنوعی کنید. چون رژیم غذایی که سرشار از شکر افزودنی باشد میتواند به افزایش وزن منجر شود. آب لبو سرشار از فیبر است و به همین دلیل یکی از خوراکیهای عالی برای کاهش وزن است. برخی متخصصان میگویند با مصرف آب لبو بدن بهتر میتواند مواد مغذی آن را جذب کند.
2. کاهش فشار خون
طی پژوهشی که در دانشگاه کوئین مری در لندن انجام شد، مشاهده شد آب لبو یا آب چغندر فشار خون را در عرض ۴ هفته پایین میآورد. بر اساس گفتهی متخصصان علتاش وجود نیترات است که بدن آن را به اکسید نیتریک تبدیل میکند. و در این فرآیند عروق خونی باز میشود.
همچنین مصرف مرتب آب لبو میتواند این اثرات خوب را ماندگار کند. بنابراین اگر تا به حال نمیدانستید عصرها هنگام تماشای سریال تلویزیونی مورد علاقهتان چه چیزی را به عنوان تنقلات مصرف کنید، اکنون میدانید. مصرف ۲۵۰ میلیلیتر آب لبو در روز خیلی موثرتر از بیشتر داروهای ضد فشار خون است. اما حتما قبل از آن با پزشکتان مشورت کنید. پژوهش دیگری که در دانشگاه نیوکاسل لندن انجام شد یافتههای مشابهی داشت – نیترات غیرارگانیک و مکمل آب لبو به کاهش فشار خون کمک میکند. این میتواند برای کسانی که در معرض بیماری قلبی عروقی هستند مفید باشد.
همچنین مصرف مرتب آب لبو میتواند این اثرات خوب را ماندگار کند. بنابراین اگر تا به حال نمیدانستید عصرها هنگام تماشای سریال تلویزیونی مورد علاقهتان چه چیزی را به عنوان تنقلات مصرف کنید، اکنون میدانید. مصرف ۲۵۰ میلیلیتر آب لبو در روز خیلی موثرتر از بیشتر داروهای ضد فشار خون است. اما حتما قبل از آن با پزشکتان مشورت کنید. پژوهش دیگری که در دانشگاه نیوکاسل لندن انجام شد یافتههای مشابهی داشت – نیترات غیرارگانیک و مکمل آب لبو به کاهش فشار خون کمک میکند. این میتواند برای کسانی که در معرض بیماری قلبی عروقی هستند مفید باشد.
3 . پیشگیری از سرطان
ممکن است آب لبو این قابلیت را داشتهباشد که از سرطان سینه و پروستات پیشگیری کند. شاید بتوان این خاصیت را به وجود بتانین (نوعی بتالین) در لبو نسبت داد.در پژوهش دیگری که در دانشگاه هاروارد واشنگتن انجام شد، محققان مشاهده کردند مصرف لبو از سرطان ریه و پوست پیشگیری میکند.آب لبو وقتی همزمان با عصارهی هویج مصرف شود به درمان سرطان خون کمک میکند. پژوهشهای زیادی خواص ضدسرطانی لبو را تایید کردهاست.
4. شفابخش ناراحتی های قلبی
نیترات موجود در لبو فشار خون را پایین میآورد و خطر بیماری قلبی و سکته را کاهش میدهد. بر اساس یک پژوهش فقط یک هفته مصرف مرتب آب لبو میتواند ثبات فشار خون را در افراد سالمندی که در معرض خطر نارسایی قلبی هستند، بهبود ببخشد. پژوهش دیگری در امریکا حاکی از آن است که مصرف آب لبو از انفارکتوس میوکارد (یا همان سکتهی قلبی در اثر انسداد خون در یکی از بافتهای قلب) پیشگیری میکند.
۴. بهبود سلامت مغز
گفته میشود لبو به واسطهی اکسیژنرسانی به قشر حرکتی اولیه، یعنی آن بخش از مغز که معمولا در مراحل اولیهی زوال عقل تحت تاثیر قرار میگیرد، انعطافپذیری مغز را بالا میبرد. در پژوهشی دیگر، وقتی به سالمندانی که فشار خون بالا داشتند (علاوه بر ورزش) آب لبو داده شد، اتصالات مغزیشان به افراد جوانتر شباهت پیدا کرد. همانطور که قبلا گفته شد نیترات موجود در لبو در بدن به اکسید نیتریک تبدیل میشود. اکسید نیتریک سلولهای مغزی را قادر میسازد با یکدیگر ارتباط برقرار کنند، و به این طریق سلامت مغز را بهبود میبخشد. همچنین نیترات جریان خون به مغز را بهبود میبخشد.
۵. افزایش سطح انرژی بدن
پژوهشها نشان دادهاست لبو باعث میشود مصرف انرژی در عضلات بهینه شود و به این طریق استقامت را بالا میبرد. یکی از این پژوهشها شامل ۱۰ مرد ۱۹ تا ۳۸ ساله بود که روی دوچرخههای ثابت رکاب میزدند. مصرف حدود نیم لیتر آب لبو آنها را قادر میساخت بدون اینکه خسته شوند ۱۶ درصد بیشتر رکاب بزنند. و یک بار دیگر نیترات شایستهی تحسین است. دانشمندان باور دارند نیترات موجود در آب لبو به بهبود جریان خون، نشانهگذاری یاخته، و هورمونها کمک میکند که همهی اینها در افزایش سطح انرژی نقش دارد.
۶. تنظیم قند خون
بر اساس پژوهشی که در ایسلند انجام شدهاست فیبر موجود در چغندر قند میتواند هیپرگلیسمی (به معنی افزایش قند خون، م.) را کاهش دهد. و بر اساس پژوهشی دیگر مصرف آب لبو مانع از افزایش قند خون بعد از نهار یا شام میشود.
۷. بهبود سلامت جنسی
لبو از زمان رومیان باستان به عنوان تقویتکنندهی قوای جنسی مصرف میشده است. لبو حاوی مقدار زیادی بور است، یک مادهی معدنی که مستقیما با تولید هورمونهای جنسی در ارتباط است. لبو آرامشبخش نیز هست. بتائین موجود در لبو ذهنتان را آرام میکند، و تریپتوفان در احساس شادی موثر است. هر دوی اینها میتواند به سرزندگی شما کمک کند. بر اساس پژوهشی که در عربستان سعودی انجام شدهاست، آب لبو نیز توانسته است به درمان ضعف جنسی کمک کند
۸. منبع سرشار از فولات و بتالین
وجود سخاوتمندانهی فولات، فیبر، و بتالین در لبو آن را در گروه خوراکیهای ضدالتهاب قرار دادهاست. بر اساس پژوهشی که در ایران انجام شدهاست لبو، به ویژه آب لبو در درمان التهاب موثر است. پژوهش دیگری در مصر نشان دادهاست عصارهی لبو میتواند التهاب کلیهها را بهبود ببخشد.
۹. جلوگیری از آلزایمر
مشاهده شدهاست آب لبو از آلزایمر پیشگیری میکند. بر اساس پژوهشهای قطعی کسانی که آب لبو مینوشند مغزی سالمتر و عملکرد شناختی بهتری دارند.
۱۰. کمک به گوارش
مشاهده شدهاست مصرف مرتب آب لبو گوارش و کیفیت خون را بهبود میبخشد. و بر اساس گزارشی دیگر آب چغندر سفید میتواند انسدادهای کبد و طحال را رفع کند. لبو میتواند برای درمان بیماریهای مربوط به دستگاه گوارش و خون نیز مفید باشد. در واقع وقتی صحبت از سلامت اندامهای داخلی است، لبو جایگاه مهمی در طول تاریخ داشته است. رومیان از لبو برای درمان یبوست و بیماریهای مرتبط با آن استفاده میکنند. از آنجا که لبو سرشار از فیبر است میتواند به درمان دیورتیکولیت کمک کند. همچنین فیبر برای تحرک روده و بهبود سلامت کلی دستگاه گوارش مفید است.
ادامه دارد...
منبع: تحریریه سایت کسب و کار بازده
ادامه دارد...
منبع: تحریریه سایت کسب و کار بازده