فواید درمانی کلم قمری (بخش اول)

مصرف فیبر می تواند در برابر بیماری های قلبی و چاقی از بدن محافظت کند. علاوه بر این سلامت میکروبیوم در روده با سلامت سیستم ایمنی ارتباط قوی دارد و خطر ابتلا به چاقی و بیماری روده را کاهش می دهد. با ما همراه باشید.
Tuesday, October 22, 2019
الوقت المقدر للدراسة:
موارد بیشتر برای شما
فواید درمانی کلم قمری (بخش اول)
کلم قمری دارای ترکیبات آنتی اکسیدانی قدرتمندی هستند که با کاهش خطر ابتلا به برخی از سرطان ها، بیماری های قلبی و التهاب ارتباط دارند.
 

مقدمه

کلم قمری نوعی کلم است که بیشتر در اروپا و آسیا استفاده می شود و به دلیل خواص فراوانی که برای بدن دارد، در طی چند دهه گذشته محبوبیت زیادی کسب کرده است. در این مطلب به بررسی ویژگی های مهم کلم قمری از جمله مواد مغذی، فواید و کاربردهای بسیار آن می پردازیم.
 

کلم قمری چیست؟

کلم قمری که به عنوان شلغم آلمانی نیز شناخته می شود، یکی از گیاهانی است که متعلق به خانواده کلم می باشد. البته بر خلاف ظاهرش گیاهی ریشه ای نیست و به خانواده شلغم تعلق ندارد. قمری متعلق به جنس گیاهان Brassica است و در همان دسته قرار می گیرد که کلم بروکلی و گل کلم در آن جای دارند. این نوع کلم دارای یک ساقه برگ و ریشه ای گرد است که معمولاً بنفش، سبز کم رنگ یا سفید می باشد. داخل این ریشه نیز زرد مایل به سفید است. طعم و بافت کلم قمری شبیه به طعم ساقه های کلم بروکلی و کلم است گرچه کمی شیرین تر از آن ها می باشد. در اروپا و آسیای جنوب شرفی از قمری بیشتر در سالادها و سوپ ها استفاده می شود اما می توان آن را تفت داد و همراه با سس استفاده کرد. برگها و ساقه های آن کمی ترد هستند و باید آنها را مانند برگ ها کولارد پخت و استفاده کرد.
 

ارزش غذایی کلم قمری

کلم قمری منبع عالی از مواد مغذی است. یک فنجان (۱۳۵ گرم) قرمی خام دارای ارزش غذایی زیر است:
کالری: ۳۶
کربوهیدرات: ۸ گرم
فیبر: ۵ گرم
پروتئین: ۲ گرم
ویتامین C: حدود ۹۳٪ از نیاز روزانه بدن
ویتامین B6: حدود ۱۲٪ از نیاز روزانه بدن
پتاسیم: حدود ۱۰٪ از نیاز روزانه بدن
منیزیم: حدود ۶٪ از نیاز روزانه بدن
منگنز: حدود ۸٪ از نیاز روزانه بدن
فولات: حدود ۵٪ از نیاز روزانه بدن

این سبزی منبع عالی از ویتامین C است. همانطور که می دانید ویتامین سی یک آنتی اکسیدان قوی محسوب شده و از بدن در برابر آسیب رادیکال آزاد محافظت می کند. این ماده در ترمیم زخم ها، سنتز کلاژن، جذب آهن و سلامت سیستم ایمنی نقش دارد. علاوه بر این، کلم قمری سرشار از ویتامین B6 است. این ویتامین نیز از سلامت سیستم ایمنی، متابولیسم پروتئین و تولید گلبول های قرمز در بدن پشتیبانی می کند.

حدود ۹۳٪ از نیاز روزانه بدن همچنین منبع خوبی از پتاسیم محسوب می شود. پتاسیم ماده معدنی و الکترولیت مهمی است که برای سلامت قلب و تعادل مایعات در بدن ضروری می باشد. سرانجام یک فنجان (۱۳۵ گرم) حدود ۹۳٪ از نیاز روزانه بدن تقریباً ۱۷٪ از نیاز روزانه بدن به فیبر را تأمین می کند. فیبر ماده ای است که برای حمایت از سلامت روده و کنترل قند خون بسیار ضروری است.
 

خواص این ماده غذایی

کلم قمری بسیار مغذی است و فواید مختلفی برای بدن دارد. از جمله مهمترین این فواید می توان به موارد زیر اشاره کرد:
 
سرشار از آنتی اکسیدان ها است :
کلم قمری حاوی طیف گسترده ای از آنتی اکسیدان ها، مانند ویتامین C، آنتوسیانین ها، ایزوتیوسیانات ها و گلوکوزینولات ها است. این مواد ترکیبات گیاهی هستند که از سلول های بدن در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کنند. این سلول های مخرب ممکن است خطر ابتلا به بیماری ها را افزایش دهند. رژیم های غذایی حاوی سبزیجات سرشار از آنتی اکسیدان ها مانند کلم قمری با کاهش خطر ابتلا به دیابت، بیماری های متابولیک و مرگ زودرس همراه هستند.

پوست بنفش این گیاه به ویژه حاوی آنتوسیانین های زیادی است. آنتوسیانیت ها نوعی فلاونوئید هستند که در سبزیجات و میوه های قرمز، بنفش یا آبی یافت می شوند. مصرف زیاد آنتوسیانین ها با کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و کاهش قدرت ذهن ارتباط دارد. ایزوتیوسیانات ها و گلوکوزینولات ها در انواع کلم قمری به وفور یافت می شوند. این مواد ترکیبات آنتی اکسیدانی قدرتمندی هستند که با کاهش خطر ابتلا به برخی از سرطان ها، بیماری های قلبی و التهاب ارتباط دارند.
 
سلامت روده را ارتقاء می دهد :
همانطور که گفتیم قمری فیبر زیادی دارد. به طوری که شما می توانید با مصرف یک فنجان از این ماده غذایی در طول روز حدود ۱۷٪ از نیاز روزانه بدن خود را به فیبر فراهم کنید. این ماده هم حاوی فیبر محلول است و هم نامحلول. فیبر محلول، در آب حل می شود و به متعادل نگه داشتن قند خون و سطح کلسترول کمک می کند. از طرف دیگر فیبر نامحلول در روده تجزیه نمی شود و به همین دلیل حجم مدفوع را افزایش می دهد. به این ترتیب دفع مدفوع منظم می شود.

علاوه بر این فیبر منبع اصلی سوخت برای باکتری های سالم در روده مانند Bifidobacteria و Lactobacilli است. این باکتری ها اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه در روده تولید می کنند. سلول های روده از این اسیدها تغذیه می کنند. به همین دلیل مصرف فیبر ممکن است در برابر بیماری های قلبی و چاقی از بدن محافظت کند. علاوه بر این سلامت میکروبیوم در روده با سلامت سیستم ایمنی ارتباط قوی دارد و خطر ابتلا به چاقی و بیماری روده را کاهش می دهد.

ادامه دارد...

منبع: سایت پیام سلامت


مقالات مرتبط
ارسل تعليقاتك
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی ذات صلة