نحوه درس خواندن در ماه رمضان

در این مطلب به نحوه درس خواندن و مطالعه در ماه رمضان، بهترین زمان مطالعه در ماه رمضان و دیگر مواردی را که ممکن است بر مطالعه شما تاثیر منفی داشته باشد را شرح خواهیم داد تا بتوانید در ماه مبارک رمضان ساعات...
Wednesday, May 6, 2020
الوقت المقدر للدراسة:
موارد بیشتر برای شما
نحوه درس خواندن در ماه رمضان
با توجه به اینکه در ساعات اولیه صبح گرسنگی و احساس ضعف به شما غلبه نکرده است بنابراین بهتر است مطالعه را به ساعات اولیه صبح موکول کنید.
 

مقدمه

با توجه به فرا رسیدن ماه مبارک رمضان و مصادف بودن آن با فصل گرما و همچنین نزدیک شدن به برگزاری کنکور سراسری شاهد تغییراتی در میزان ساعت مطالعه و خواب و تغذیه داوطلبان هستیم که یکی از سوالاتی که برای داوطلبان کنکوری مطرح می شود این است که با توجه به کارکرد کند مغز در اثر گرسنگی و افت قند چگونه در ماه رمضان مطالعه کنیم؟ و طبق برنامه ریزی خود پیش برویم. برای پاسخ به این سوال در ابتدا باید بگوییم که با تمام این دشواری ها اجازه ندهید که عواملی چون گرسنگی، احساس ضعف و کمبود انرژی شما را از رسیدن به هدف تان باز دارد. بنابراین با در نظر گرفتن این نکته ما به شما داوطلبان عزیز نحوه مطالعه در ماه رمضان، بهترین زمان مطالعه در ماه رمضان و دیگر مواردی را که ممکن است بر مطالعه شما تاثیر منفی داشته باشد را شرح خواهیم داد تا بتوانید در ماه مبارک رمضان ساعات مطالعه تان را در حد مطلوب نگه دارید و از دیگر رقبای خود عقب نمانید.
 

در ماه مبارک رمضان توقف ممنوع

متاسفانه گروهی از داوطلبان کنکوری با توجه به کاهش ساعات و یا کیفیت مطالعه، احساس ضعف و کارکرد پایین مغز در اثر گرسنگی در ماه رمضان درس خواندن در این ماه را بی فایده می دانند و مطالعه درسی خود را متوقف می کنند که این کار توصیه نمی شود و نتیجه ای جز پشیمانی و عقب ماندن از برنامه هایتان را نخواهد داشت. ضمن اینکه شروع مجدد مطالعه درسی پس از اتمام ماه رمضان با کندی و بازدهی کمتری برخوردار خواهد بود. بنابراین با تمامی مواردی که ممکن است در این ماه شما را دلزده و خسته از مطالعه کند، به جای تسلیم “مبارزه” کنید و شاهد نتیجه مثبت آن باشید.
 

بهترین ساعات مطالعه در ماه مبارک رمضان

پس از میل کردن سحری بلافاصله به سراغ مطالعه نروید و پس از یک ساعت وقفه یعنی از ساعت 5 صبح مطالعه را آغاز کنید و تا ساعت 12:30 ظهر که هنوز احساس گرسنگی و ضعف نخواهید داشت، به مطالعه بپردازید و از این زمان تا بعد از ظهر به مدت هفت و نیم ساعت فرصت مطالعه برای تان فراهم خواهد بود.

به طور دقیق تر می توانید ساعات مطالعه را با توجه به میزان توانایی تان به این صورت طبقه بندی کنید: 5 تا 6:30 / 7 تا 8:30 / 9 تا 10:30 / 11 تا 12:30 . سپس می توانید زمانی را هم به استراحت و خواب اختصاص دهید تا هم کمبود خواب شب را جبران کنید و هم گرسنگی را کمتر احساس کنید. پس از استراحت تا زمان افطار می توانید به مطالعه یک یا دو واحد 60 دقیقه ایی از دروس عمومی و سبک  و یا به حل تست از درس هایی که قبلا مطالعه نموده اید بپردازید.
 

چگونه در ماه رمضان مطالعه کنیم ؟

• با توجه به اینکه در ساعات اولیه صبح گرسنگی و احساس ضعف به شما غلبه نکرده است بنابراین بهتر است مطالعه را به ساعات اولیه صبح موکول کنید.               
• در صورتی که احساس می کنید به علت بی حوصلگی و یا گرسنگی در مطالعه دروس دچار مشکل هستید توصیه می کنیم وقت خود را از دست ندهید و پس از کمی استراحت فلش‌کارت‌ها یا خلاصه‌های که یادداشت برداری کرده اید را مورد مطالعه قرار دهید.                                                  

• با توجه به گرایش دیگر اعضای خانواده به تماشای سریال های ماه رمضان این نکته را به خاطر داشته باشید که برای پیروی از برنامه ریزی خود، از تماشای سریال های شبانه خود داری کنید و اولویت را به برنامه های خودتان بدهید.                                                                                                      

• با توجه به اینکه تست زدن انرژی زیادی نمی گیرد بنابراین سعی کنید از این مورد غافل نشوید و به مطالعه تستی بپرداید.                      

• برای تقویت حافظه بهترین راه تلاوت آیات قرآن کریم می باشد بنابراین در روز چند آیه از قرآن را بخوانید.                                                               

• رفت و آمد زیاد به محیط بیرون از خانه با توجه به گرم بودن هوا انرژی بسیاری را از شما خواهد گرفت که نتیجه آن عدم مطالعه می باشد.                

• در صورتی که در اثر خستگی و گرسنگی از مطالعه دست کشیده اید، این نکته را به خاطر بیاورید که دانش‌ آموزان بسیاری با وجود همین شرایط مشابه با جدیت تمام به رقابت و کسب رتبه قبولی فکر می کنند بنابراین شما هم فرصت را از دست ندهید.  

• آن دسته از داوطلبانی که شاغل هم هستند بهتر است ساعات مطالعه را کم کنند و از کم کردن ساعات خواب و استراحت با توجه به طولانی بودن زمان روزه داری جدا پرهیز کنند چون به شدت سبب ناتوانی شما در دراز مدت خواهد شد.
 

بهترین زمان خواب در ماه مبارک رمضان 

با توجه به اینکه پس از اتمام ماه مبارک رمضان باز گرداندن ساعت خواب تان به حالت عادی دشوار خواهد بود بنابراین بهتر است در ساعت بیولوژیکی بدن تان تغییر ایجاد نکنید. ضمن اینکه بر اساس تحقیقات انجام شده، داشتن خواب عمیق بین ساعات 11 شب تا 5 صبح اتفاق می افتد و خواب روزانه به هیچ وجه نمی تواند جایگزین خواب شب باشد. بنابراین بهترین حالت این است که  از ساعت 22:30 تا ساعت 3:30 که برای خوردن سحری اقدام می کنید، خواب کافی و مفید داشته باشید. سعی کنید حداقل 1 ساعت پس از خوردن سحری و افطار از مطالعه کردن بپرهیزید به این دلیل که فشار خون به دلیل پر بودن معده بر روی مغز کاهش پیدا می کند.

منبع: iranmoshavere.com


سبک زندگی مرتبط
ارسل تعليقاتك
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی ذات صلة