ناشناس
چطور با خانواده شوهرم برخورد کنم؟ راهنمایی می خوام.
من ۶ساله که ازدواج کردم صاحب یه دختر ۴ساله و یه پسر۱ساله هستم. شوهرم تک پسر هست و۴ تا خواهر داره که۳ تای اونا متاهلن .شوهرم مرد خوش اخلاق و به نسبت آرومه متاسفانه مشکلی که ما داریم این که این خانواده شوهرم فقط حرفشون اینه که هیشکی مثل ما داداشش را دوست نداره فقط ماییم که مهربونیم اگه شوهرم هم اعتراضی توی یه زمینه ای بکنه مامان و خواهراش جبهه میگیرن که تو تک پسری نباید به ما اینجوری بگی نباید به ما بی احترامی کنی و به منم میگن ما که همین یکی رابیشتر نداریم اینجوری نبود که و تا شوهرم شوخی میکنه پدر شوهرم میگه تو مثل برادر زنت فقط حرف مفت میزنی و...... این حرفا باعث دعوای من و شوهرم میشه چیکار کنم تا حالا هم با این وجود، نه من نه شوهرم هیچ بی حرمتی یی نکردیم و شوهرمم چون اونا اینجوری جبهه میگرن حرفی نمیزنه ولی دیگه نمیکشم تو رو خدا کمکم کنید ؟
مشاور: احسان فدایی
با سلام و سپاس از همراهی شما، از این که ما را امین خود دانستید کمال تشکر وقدردانی را داریم. ما قدر ارتباط با شما را میدانیم.
خواهر محترم! شما هم اکنون در دوران ابتدایی و بحرانی زندگی مشترکتان هستید، نترسید و از مشکلات و ناملایمات نگران نشوید، چرا که برای رسیدن به تفاهم مشترک و زندگی موفق باید این تجربیات را بگذرانید. اینها را به صورت مسایلی ببینید که باید حل شوند نه مشکلاتی لاینحل که برایتان سخت و آزار دهنده باشد.یکی از این مسائل تنظیم روابط سالم و مناسب با خانواده همسر است. البته بغیر از هنر و توانمندی شما در تنظیم این روابط، همسرتان نیز باید با شما همکاری کند پس با او صحبت کنید و سعی کنید با منطق و احساس مثبت او را به همکاری با خود در موارد زیر تشویق کنید:
اول: نظرتان را نسبت به آنها مثبت کنید؛ اگر پیشفرضهای منفی نسبت به خانواده همسر داشته باشید هرچه در حق شما محبت کنند به چشم تان نخواهد آمد.
دوم: زن و شوهر در ابتدای زندگی با مهارتهای خاصی باید به اطرافیان پیام بدهند که زندگی آنها مشترک شده و تصمیم گیریها با نظر هردو نفر انجام میشود مثل اینکه در حضور دیگران از یکدیگر نظرخواهی کنند.
سوم: اگر خانواده همسرتان در مورد موضوع خاصی که فقط مربوط به زندگی شما است نظری میدهند بایستی با احترام به آنها گفته شود که نظر شما محترم است، آن را بررسی میکنیم و سپس تصمیم میگیریم.
چهارم: در شرایط مناسب با همسرتان در مورد این موضوع صحبت کنید. در این هنگام سعی کنید که حالت و لحن گفتار و رفتار شما مهربانانه و محترمانه باشد. در کلامتان سرزنش و تحقیر نباشد، بلکه برعکس هرچه میتوانید محاسن و توانمندیهای او را بیان کنید. او را تکریم کنید، بخصوص در حضور اطرافیان. محاسن، لحظات شیرین و خوش زندگیتان را به یاد بیاورید. به او بگوئید از اینکه با او ازدواج کرده اید خوشحال، راضی و خدا را شاکرید. سعی کنید این مواردی را که بیان شد همیشه رعایت کنید. این مهارتهای ارتباطی باعث اعتماد، اطمینان و محبت همسرتان به شما میشود و او را در زندگی همراه شما میکند. در صحبتهایتان مرز دخالت و حمایت اطرافیان را مشخص کنید. بکوشید تا هردو طرف به نظرات مشخص و یکسانی دست پیدا کنید.
پنجم: وقتی از خانواده او صحبت میکنید احترام را رعایت کنید؛ بد گوئی، تحقیر و سرزنش آثار منفی و مخربی به بار میآورد و محبت و اعتماد بین زوجین را از بین میبرد و موجب مقابله به مثل ناشی از خشم و کینه جویی میشود. بدگوئی از اطرافیان همسر او را به شما بدبین میکند.
ششم:سعی کنید وقتی با همسرتان صحبت کردید دغدغة خود را به درستی منتقل نمایید. همسر شما فردی آرام است ولی این آرامش او نباید مانع جرئت ورزی او شود. او باید نظر خودش و شما را قاطعانه بیان کند و اصلا اجازه ندهد دیگران به شما بی احترامی کنند. اگر زن و مرد همواره پشتیبان یکدیگر باشند هیچ کس حق دخالت یا بی احترامی را به خود نخواهد داد. پس به جای اینکه خودتان در جمعه تلاش کنید و احترام دیگران را به خود جلب نمایید سعی کنید همسرتان را متقاعد کنید که همواره به جای خواهرانش پشتیبان شما باشد و نگذارد کسی به شما بی حرمتی کند. البته خود شما نیز در این موضوع باید فعالانه عمل نمایید و اگر با برخورد نامناسبی روبرو شدید عکس العمل مناسب نشان دهید تا دیگران حساب رفتار با شما را بدانند ولی نیازی به ناراحتی یا اختلاف با همسرتان نیست. خواهر محترم! هرچه شما بیشتر ابراز رضایت از زندگی کنید و خوبیها را یاد آور شوید و به همسرتان احترام بگذارید او بیشتر قدر زندگی شیرینتان را میداند.
موفق و پیروز باشید.
بیشتر بخوانید:
زندگی زناشویی و حریم آن