ناشناس
شوهرم؛ همسر دوم می خواد" چیکار باید کرد؟
همسرم مدتی است گرفتار عشق با زن دیگری شده است. دائم دیدار و چتهای خصوصی و ... از من می خواهد که به او اجازه دهم تا ازدواج مجدد کند. طبیعی است که ایشان اذن شرعی دارند برای این کار، اما من اصلا نمیتوانم رابطه مثلثی را به هر شکلی بپذیرم. شایان ذکر است که همسرم و من عاشقانه همدیگر را می خواستیم و البته کم و کاستی هایی در ما بود، اما اینطور نبود که از هم سرد و دلزده باشیم. هم اکنون هم از سر یاری طلبی، ایشان به من مطرح کرده که می خواهد ازدواج کند. چه باید بکنم؟
مشاور: احسان فدایی
با سلام و سپاس از همراهی شما با مشاورین «راسخون»، از اینکه ما را به عنوان راهنمای خود انتخاب نمودید سپاسگزاریم.
خواهر محترم! اگرچه مرد می تواند در کنار داشتن همسر اول، همسر دیگری را اختیار کند، اما باید توجه داشت که این مسئله بدون حساب و کتاب نیست و تنها در مواقعی است که نوعی ضرورت اجتماعى اقتضای چنین کاری را داشته باشد. همچنین تعدد زوجات شرایط و احکامی دارد که مهمترین آن رعایت عدالت بین همسران است و نیز تحصیل رضایت همسر اول و جلب نظر وی و همچنین آماده سازی فرزندان و بستگان برای پذیرش این مسئله از جمله نکاتی است که توجه به آن نقش مهمی در پیشگیری از تنشهای احتمالی، بروز اختلافات، پیامدهای منفی و مشکلاتی است که در زندگی هووها و تعامل آنها با شوهر ایجاد میشود، دارد. خصوصاً اگر همسر اول در هنگام عقد در شرایط ضمن عقد شرط کرده باشد که شوهرش از او برای ازدواج مجدد اذن بگیرد در این فرض، مرد حق ندارد بدون اذن و اجازه همسر اول ازدواج مجدد نماید و در صورت تخطی، قانوناً همسر اول حق طلاق خواهد داشت، اما در مواقعی که چنین شرطی نباشد، ازدواج مجدد مرد نیاز به اذن و اجازه همسر اول ندارد؛ منتها به خاطر پیشگیری از تنش های احتمالی اخلاقاً اگر اذن بگیرد و موافقت وی را کسب کند، کار بسیار پسندیده ای انجام داده است. همسر شما نیز نباید بدون اجازه شما چنین کاری را انجام دهد و بهتر است ببینید نیاز واقعی او و خواسته اصلی او چیست و چرا ابراز تنوع طلبی می کند؟ به احتمال زیاد ایشان نیاز جنسی ای دارد که درست برآورده نشده است باید سعی کنید رابطه جنسی خود را با او بهبود بخشید تا از این نوع افکار و ارتباطات دست بردارد. ضمن اینکه برخورد شما با این مسئله نیز بسیار مهم است و نباید اجازه دهید این برخورد موجب آزادی همسرتان شود و یا چون به همسرتان وابسته هستید او از این کار سوء استفاده کند. تلاش کنید او را نیز به خودتان جذب کنید تا از این رفتارها و افکار دست بکشد. ضمن اینکه رفتارهای متعارض همسرتان می تواند دلایل مختلفی داشته باشد از جمله دو شخصیتی که لازم است این موضوع حتما در مشاوره حضوری مورد بررسی قرار گیرد.
نکات مهم وکلیدی
1- نکاتی که بیان میشود به معنی مقصر بودن ویا کم کاری شما نیست بلکه به این معنا که در زندگی زناشویی یکی از زوجین باید فداکاری کند که البته این ایثار واز خود گذشتگی نزد خداوند دارای اجر وثواب زیادی است.
2- مشکلات زندگی انواع مختلفی دارد و هر مورد راهکار مخصوص به خود را می طلبد.
3-عفو وبخشش با حل کردن مسایل زندگی زناشویی قابل جمع است پس هم می توان بخشید وهم در فضای دیگری به بررسی علل کدورت ها پرداخت .
4-فضای گفتگو و حرف زدن را در خانه به وجود آورده و سعی کنید در مورد رویدادهایی که شما یا همسرتان را می رنجاند گفتگو کنید.
5- مسایل کم اهمیت وکم ارزش زندگی را جدی نگیرید و حساسیت بی جا به خرج ندهید.
6-بدانید زن ومرد به لحاظ روحی وعاطفی با هم متفاوت هستند.
7- تا جایى که مقدور است انسان باید در مناظرات و اختلافات چشم پوشى، عفو و گذشت نماید.
7- از صفات بسیار پسندیده و والا و باارزش، که آراسته به آن در میان مردم بسیار کم است تغافل مى باشد. دیدن خطا و تقصیر، مشاهده عیب و نقص، و خود را به فراموشى زدن، به شکلى که طرف مقابل یقین کند، انسان از مسئله به هیچ عنوان مطلع و آگاه نشد، از عالیترین حالات روحى و پرقیمت ترین صفات انسانى است.
امیرالمؤمنین (علیه السلام) فرماید: اِنَّ الْعاقِلَ نِصْفُهُ اِحْتِمالٌ وَ نِصْفُهُ تَغافُلٌ" نیمى از وجود عاقل و خردمند تحمل و صبر و بردبارى، و نیم دیگرش خود به فراموشى زدن است
8- در مقابل همسر خود هر چند که حق با شما باشد، لجبازى و اصرار نکنید.
9- تا آن جا که امکان دارد از مخالفت و مشاجره با همسر خود بپرهیزید، زیرا محبت را از بین مى برد.
در پایان تأکید می کنیم که تا می توانید وابستگی خود را به همسرتان کاهش دهید و او را مانند یک همسر ببینید و نه مانند کسی که قرار است همه امور عاطفی شما را اصلاح نماید. با اصلاح این ارتباط یک طرفه همسرتان نیز اصلاح خواهد شد.
موفق باشید.