مدیریت روان فرزند ، هنگام تغییر مدرسه

یکی از مسایلی که در روح و روان کودک و نوجوان اثر میگذارد ولی بزرگترها و مسیولین ذی ربط نسبت به آن،حساسیت لازم را نشان نمی دهند،بحث انتقال از یک دوره تحصیلی به دوره ای بالاتر است که برای اینکه کودکی متعادل و ارام داشته باشیم لامزاست که در این زمینه حساسیت و توجه بیشتری بخرج دهیم.
Saturday, February 17, 2018
الوقت المقدر للدراسة:
مؤلف: سیدروح الله حسین پور
موارد بیشتر برای شما
مدیریت روان فرزند ، هنگام تغییر مدرسه
انتقال دید مثبت و مدیریت استرس برای کودک و نوجوان در این برهه از تحصیل،ضروری است.
 
یکی از مسایلی که در روح و روان کودک و نوجوان اثر میگذارد ولی بزرگترها و مسیولین ذی ربط نسبت به آن،حساسیت لازم را نشان نمی دهند،بحث انتقال از یک دوره تحصیلی به دوره ای بالاتر است که برای اینکه کودکی متعادل و ارام داشته باشیم لامزاست که در این زمینه حساسیت و توجه بیشتری بخرج دهیم.

تعداد کلمات 613 / تخمین زمان مطالعه 3 دقیقه 

تغییر مدرسه
زمانی که کودکان از مدرسه‌ی ابتدایی به دبیرستان می‌روند، احساس سردرگمی می‌کنند. در زیر تفاوت‌هایی که کودکان با آن روبه‌رو می‌شوند مطرح می‌شوند. دبیرستان بزرگ‌تر است. تعداد طبقات و اتاق‌های بیشتری دارد. بعضی از این مدارس بیشتر از یکصد معلم دارد که اکثراً مرد هستند و حدود دو هزار دانش‌آموز را در خود جا داده است. کودکان از همکلاسی‌های خود مطالب گوناگون و مسیر آینده‌ی خود را فرا خواهند گرفت. در زمان ثبت‌نام، دانش‌آموزان به گروه‌هایی تقسیم خواهند شد. اکثر ثبت‌نام‌ها در صبح انجام می‌شود و در طول یک سال یا بیشتر، با معلمان یکسانی باید روبه‌رو باشند. همه‌ی دروس به صورت گروهی تدریس نمی‌شود و موضوع‌های متعددی برای یادگیری خواهند داشت. کودکان برای تغذیه‌ی خود، پول پرداخت می‌کنند و یا کارت‌هایی دارند که از طرف مدرسه به آنها داده می‌شود. در مدرسه وعده‌ی شام ندارند. جلسات صبح یا بعدازظهر تشکیل می‌شود و سالن ممکن است آن قدر بزرگ نباشد تا همه‌ی دانش‌آموزان از گروه‌های مختلف را در خود جا دهد. بنابراین، جلسه در روزهای متفاوت تشکیل خواهد شد. قوانین جدیدی در مدرسه وجود خواهد داشت و در خصوص رفتارهای مورد انتظار سخت‌گیری خواهد شد. امتحانات به صورت منظم در بیشتر موضوع‌های درسی به عمل خواهد آمد. آنها دفترچه یادداشتی دارند. شاید کودکان از بسیاری از رفتارهای نامطلوب موجود در مدرسه گله کنند. ساعت مخصوص صرف ناهار از طرف مدرسه تعیین می‌شود. شاید باشگاه‌هایی برای ورزش کردن در نظر گرفته شوند که دانش‌آموزان بتوانند بعد از پایان مدرسه به آنجا بروند.

کاربرد
سؤال‌های زیر را مورد بحث قرار دهید:
— از رفتن به دبیرستان چه احساسی دارید؟ (احساس ترس و هیجان، طبیعی است. برای مدتی احساس عجیب و غریبی خواهید داشت، در همان زمان احساس تعلق و وابستگی نیز خواهید داشت. کودکان داستان‌های وحشتناکی در مورد مدرسه بیان می‌کنند که ممکن است اغراق کنند و این داستان‌ها حقیقت نداشته باشد.)
— فکر می‌کنید دبیرستان چه تفاوتی با مدرسه ابتدایی دارد؟ چه چیزهایی یکسان و مشابه است؟ (به صدا در آمدن زنگ پایان کلاس‌ها، داشتن زنگ تفریح، کارکنان در زنگ تفریح هم سرِ خدمت خود هستند، گزارش‌هایی که به خانه فرستاده می‌شود، و ثبت‌نام در کلاس‌ها.)
— چه کار می‌توان کرد تا انتقال با استرس کمتری همراه باشد؟ (طرحی از ساختمان مدرسه تهیه و آن را مطالعه کنید، یادگیری قوانین مدرسه، بازدید از مدرسه و معلمان خود، به خاطر سپردن زمان و ساعت‌های درس، ناهار، و شروع مدرسه و زنگ خانه، یادگیری نیازهای خاص آموزشی، عکس گرفتن با مدیر یا معلم جدید، نوشتن نام خود را روی روپوش مدرسه و کیف و کتاب‌ها، خواندن خط‌مشی‌ها و قوانین مربوط به مدرسه، اگر از زورگویی در مدرسه نگران هستید اقدامات لازم را انجام دهید، مخصوصاً اگر برای اولین بار است که با وسایل حمل و نقل عمومی رفت و آمد می‌کنید، بهتر است چند بار به مدرسه بروید تا راه به نظرتان آشنا شود.)
— چگونه می‌توان به این انتقال، با دید مثبت نگاه کرد؟ (به انتقال، به عنوان شروع جدید با معلمان جدید و موضوع‌های جدید و تازه نگاه کنید. به انتقال به عنوان چالش و مدرسه را به عنوان مکانی مهیج و محرک بنگرید.)
— به جمله‌ای فکر کنید که بیشتر به شما کمک خواهد کرد؟ (شعار مدرسه‌ی دختر من این بود: «بهترین شخصی باش که می‌توانی باشی!» از خودتان چه چیزی می‌توانید بپرسید؟)
 
 
منبع : رشد مارتهای اجتماعی رفتاری هیجانی کودکان

نوشته  : ماریانا کتی
مترجم : دکتر مژگان حیاتی

بیشتر بخوانید :
روانشناسی رفتار با کودک
اضطراب جدایی در دانش‌آموزان



ارسل تعليقاتك
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی ذات صلة