آرایش کودکان چه مضراتی دارد و والدین چگونه با آن برخورد کنند؟

یکی از سئوالات رایج والدین این است که آیا به کودک خود اجازه آرایش کردن با وسایل بزرگسالان را بدهند یا نه؟ ما در این نوشتار به پاسخ این سئوال می پردازیم. با ما همراه باشید.
Tuesday, March 24, 2020
الوقت المقدر للدراسة:
موارد بیشتر برای شما
آرایش کودکان چه مضراتی دارد و والدین چگونه با آن برخورد کنند؟
وسایل آرایشی می تواند آسیب هایی را برای پوست کودک به همراه داشته باشد. 
 

مقدمه

استفاده از لوازم آرایش متأسفانه به غیر از این که در بین زنان رواج زیادی دارد امروزه در بین دختران کوچک هم که به تقلید از مادران خویش این کار را انجام می‌دهند ، رایج می باشد. تمایل به آرایش کردن در کودکان، آنها را به بلوغ زودرس می رساند و مشکلات روانی فراوانی را برای آنها به وجود می آورد.
 

به چه علت کودکان، به لوازم آرایش، علاقه دارند؟

علاقه کودکان به لوازم آرایش، ناشی از کنجکاوی آنها برای کشف محیط پیرامون است. آنها دوست دارند همه چیز را بچشند، لمس کنند و خلاصه، با یکی از حواس پنجگانه شان، ابزار موردنظر را خوب محک بزنند؛ اما این یعنی استفاده کودک از لوازم آرایش، اشکالی ندارد؟ کارشناسان بر این باورند که از بین رفتن مرز آرایش در کودکان، وسیله ای است که آنها، استقلال و هویت خود را نشان بدهند که افراط در آن، زنگ خطری جدی برای والدین است.
 

عوارض آرایش برای کودکان چیست؟

√ آرایش کردن دختر بچه ها باعث بلوغ زودرس در آنها می شود.
√ بحران هویت یکی دیگر از عوارض روانی آرایش کردن دختر بچه ها است.
√ بزرگ ترین زیان استفاده از مواد آرایشی- بهداشتی، فرهنگ سازی نادرست است.
 

دردسرهای استفاده از لوازم آرایش برای کودکان

لاک، برای اینکه ظاهری زیبا به ناخن ببخشد، باید ویژگی های خاصی من جمله شفافیت، مقاومت در برابر آب و... داشته باشد و برای رسیدن به چنین خصوصیت هایی، داشتن چند ترکیب شیمیایی ضروری است. یکی از این ترکیبات که متهم اصلی ایجاد مشکلات تنفسی در بچه ها است،« فرمالدهید» نامیده می شود که حتی میزان کم آن هم سبب تحریک، سوزش چشم و خارش، ریزش اشک و... می شود. فتالات، یکی دیگر از ترکیبات شیمیایی موجود در لاک ناخن است که بر عملکرد کبد و کلیه اثر می گذارد و با وجود هشدارهای محققان، همچنان بعنوان حلال، در لاک ها استفاده می شود.

پوست بچه ها، به خصوص در ناحیه صورت، بسیار لطیف است و امکان دارد در اثر استفاده از لوازم آرایش، دچار حساسیت شود. این حالت، همیشه، در مرتبه اول استفاده، بروز نمی کند، ولی با گذشت زمان، قرمزی، خارش، تورم و... را برای فرزندتان به ارمغان می آورد. تشدید حملات آسم در بچه های مبتلا به نفس تنگی هم یکی دیگر از عوارض خطرناک استفاده از لوازم آرایش برای کودکان است.
  

والدین با کودکان علاقمند به آرایش چگونه برخورد کنند؟

این که اصلاً به کودک اجازه آرایش داده نشود، امکان دارد بعضی بچه ها را لجباز کند، طوری که لجاجت و سرسختی از خود نشان دهند و اتفاقا میل به ارایش کردن در آن ها زیادتر شود.

برای کاهش تمایل به آرایش در کودکان و نوجوانان توصیه می شود: در درجه نخست بهتر است بزرگترها خودآرایی کمتری درحضور کودک داشته باشند، سپس برای بچه ها با زبان کودکانه توضیح دهند که این کار مخصوص بزرگترهاست و کودک را از عوارض آن آگاه کنند، به عنوان نمونه به وی بگویند که ارایش کردن امکان دارد به سلامتت آسیب برساند، ضمنا برای آن ها چارچوبی تعیین کنند، به عنوان مثال درصورتی که اجازه آرایش بسیار محدود به بچه دادند، باید به وی بفهمانند که این کار را فقط زمانی که در منزل است، می تواند انجام دهد.

به منظور جلوگیری از سرکوب نشدن امیال کودکان و باتوجه به شرایط سنی حساس و در نظر گرفتن لطافت پوست آن ها، تا جایی که امکان دارد ، لوازم آرایشی کودکانه ای برای آن ها تهیه شود که بیشتر جنبه سرگرمی داشته باشد، نه این که خانواده ها لوازم آرایشی بزرگ ترها را در اختیار بچه قرار دهند.

همچنین باید درباره  الگوبرداری و همانندسازی برخی پسربچه ها با مادر و یا خواهرانشان دقت کرد، در صورتی که والدین مشاهده کنند، پسرشان رفتارهایی مغایر با جنسیتش از او سر می زند، به عنوان مثال تمایل به آرایش کردن دارد، یا به بودن در جمع زنان رغبت بیشتری دارد و یا دوست ندارد با پدرش جایی برود، این رفتارها امکان دارد تبعات و پیامدهای ناخوشایندی را در زندگی شخصی و اجتماعی کودک بهمراه داشته باشد. در این وضعیت باید برای اصلاح این رفتارها با صحبت کردن ، توضیح دادن اختلاف و تفاوت های رفتاری بین زن و مرد، این مشکل را در ذهن بچه حل کرد، ولی درصورتی که باز هم این مشکلات ادامه پیدا کرد، خانواده ها باید از مشاوران در این حوزه بهره ببرند.

منبع: سایت بیتوته


سبک زندگی مرتبط
ارسل تعليقاتك
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی ذات صلة