نکاتی برای روزه داری در روزهای کرونایی

ساعات روزه داری و گرسنگی هیچ مشکلی برای افراد سالم ایجاد نمی کند اما روزه داری با تغذیه نامناسب سبب تضعیف سیستم ایمنی فرد و ابتلا سریع فرد به بیماری می شود بنابراین در ماه رمضان همه افراد باید به تغذیه...
Thursday, April 30, 2020
الوقت المقدر للدراسة:
موارد بیشتر برای شما
نکاتی برای روزه داری در روزهای کرونایی
 استرس و ترس از بیماری کرونا، سیستم ایمنی را تحت تاثیر قرار می دهد پس اگر سیستم ایمنی ضعیفی دارید استرس را با ورزش و تغذیه مناسب کنترل کنید.
 

مقدمه

روزه گرفتن یکی از واجبات و ستون دین اسلام است که سبب می شود تا انسان روح خود را از هر گونه فساد و آلودگی پاک کند. ماه رمضان امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا، برخی از مردم می ترسند که با روزه داری به این بیماری دچار شوند بنابراین ماه رمضان امسال پرسش ها و بایدها و نبایدهایی مطرح می شود که در این بخش به آنها پاسخ داده ایم. 
 

باید و نبایدهای تغذیه ای ماه رمضان در روزهای کرونایی

روزه باعث افزایش سلامت جسمی و روحی، تقوای فردی و اجتماعی، تقویت اراده و روحیه مقاومت در برابر سختی ها می شود. روزه داری برای همه افراد واجب نیست و در اسلام روزه برای برخی افراد در صورت آسیب به سلامتی و تشدید بیماری واجب نمی باشد. در این روزها که ویروس کرونا در حال گسترش است بسیاری از افراد نگران هستند که با روزه داری و تضعیف سیستم ایمنی به این بیماری مبتلا شوند. برای اینکه ماه رمضان به سلامتی افراد مضر نباشد، باید در این ماه تغذیه مناسب و سالم داشته باشیم زیرا تغذیه نامناسب ممکن است به جسم آسیب برساند. 
 

روزه داری در روزهای کرونایی

ساعات روزه داری و گرسنگی هیچ مشکلی برای افراد سالم ایجاد نمی کند اما روزه داری با تغذیه نامناسب سبب تضعیف سیستم ایمنی فرد و ابتلا سریع فرد به بیماری می شود بنابراین در ماه رمضان همه افراد باید به تغذیه خود توجه کنند و یک رژیم متعادل و متناسب را دنبال نمایند. همچنین در این روزها با توجه به شیوع کرونا افراد روزه دار باید مواظب باشند بدن شان دچار کم آبی نشود. 

- برخی افراد در این روزها می پندارند که روزه سیستم ایمنی را ضعیف و بدن را کم آب می کند بنابراین نباید در این روزها روزه گرفت. افراد سالم که هیچ بیماری زمینه ای ندارند در این دوران هیچ منعی برای روزه گرفتن ندارند.

- اگر فکر می کنید برای رفع کرونا باید مرتب دهان را شست شو داد تا ویروس خارج شود، باید بدانید شما می توانید در زمان روزه داری نیز دهان را مرتب بشویید و این کار باطل کننده روزه نیست.

- استرس و ترس از بیماری کرونا، سیستم ایمنی را تحت تاثیر قرار می دهد پس اگر سیستم ایمنی ضعیفی دارید استرس را با ورزش و تغذیه مناسب کنترل کنید و بین افطار تا سحر غذاهایی را میل نمایید که نیازهای بدن تان را تامین کند.
 

تغذیه مناسب در ماه رمضان و تاثیر آن بر مبتلا نشدن به بیماری

- نخوردن وعده سحری در ماه رمضان مشکلاتی برای سلامتی ایجاد می کند و بدن فرد را تضعیف می نماید پس همه افراد باید سحر بیدار شوند و حتما هم غذای کاملی بخورند. 

- مواد غذایی مصرفی در وعده سحر باید شامل پروتئین اعم از مرغ، ماهی یا گوشت قرمز، غلات اعم از برنج یا نان و قسمتی هم سالاد یا سبزیجات باشد.

- مصرف سالاد و سبزی در وعده سحری باعث می شود فرد دیرتر احساس تشنگی کند. 

- در وعده سحری از خوردن غذاهای شور یا زیاد شیرین مثل زولبیا بامیه اجتناب نمایید. 

- در وعده سحر نباید بیش از حد از نوشیدنی های کافئین دار استفاده نمود زیرا این نوشیدنی ها دفع ادرار را زیاد و کم آبی ایجاد می کند.

- در این روزها که بدن باید دچار کم آبی نشود بهتر است در وعده سحر آب بیشتری بنوشید و سبزیجات و سالاد بیشتری میل کنید. 

- برای جلوگیری از کم آبی بدن روزه داران عزیز نباید جلوی آفتاب و در محیط بیرون قرار گیرند.

- خوردن شیرینی در وعده سحر، قند را افزایش داده و باعث ترشح انسولین می شود و سپس به شدت افت قند را به دنبال دارد.

- روزه داران بهتر است با یک لیوان شیر یا چای به همراه خرما افطار کنند.

- شام و افطار آنها جداگانه باشد.

- در وعده شام، غذایی سبکی میل کنند.

- از تمام گروه های غذایی مانند پروتئین و غلات، میوه، سالاد و سبزی حد فاصل افطار تا سحر استفاده نمایند.
 
اگر دارای بیماری های زمینه ای هستید :
- اگر به بیماری های زمینه ای مانند بیماری های دیابت، قلبی، کلیوی، فشارخون بالا و ... مبتلا هستید قبل از روزه داری و رساندن آسیب جدی به سلامتی خود، با پزشک خود مشورت کنید.

- افراد دیابتی که باید دارو یا انسولین مصرف کنند نباید روزه بگیرند اما برخی از دیابتی ها که دارو مصرف می کنند ، می توانند با صحبت با پزشک دارو خود را در زمان افطار و سحر میل کنند و در صورت کنترل قند خون و رعایت یک اصول تغذیه ای روزه بگیرند.

- افرادی که سیستم ایمنی ضعیف دارند مانند افرادی تحت معالجه شیمی درمانی یا افراد مصرف کننده داروهای کورتن یا افراد سالمند که به کم آبی حساس هستند، می توانند روزه گرفتن را به فصلی که روزها کوتاه تر است موکول کنند.
 
روزه داری برای افرادی که کرونا گرفته و درمان شده اند 
افرادی که به بیماری کرونا مبتلا شده اند اما هم اکنون این بیماری را پشت سر گذاشته اند و دو یا سه هفته از بهبودی کاملشان گذشته است، می توانند روزه بگیرند. فرد مبتلا به بیماری کرونا که به طور کامل بهبود نیافته و تنفس های معمولی و عادی ندارد بهتر است روزه نگیرد.

منبع: سایت نمناک


سبک زندگی مرتبط
ارسل تعليقاتك
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی ذات صلة