درمان شب ادراری کودکان

یک مشکل شایع در سنین کودکی، ناتوانی در کنترل ادرار هنگام خواب می باشد.  در بیشتر اوقات عدم تکامل دستگاه عصبی که در مثانه کودک به خصوص کودک پسر می باشد، علت شب ادراری هست. در این مطلب به درمان شب ادراری...
Sunday, June 14, 2020
الوقت المقدر للدراسة:
مؤلف: فاطمه زهرا شادمان شادی
موارد بیشتر برای شما
درمان شب ادراری کودکان
به نظر طب سنتی شب ادراری ها نشأت از سردی بدن یا کلیه می گیرد، هرچند استرس نیز در آن دخیل می باشد اما تغییر رژیم غذایی کودک می‌تواند به رفع شب ادراری کمک کند. 
 

مقدمه

مواقعی که کودک شما شب ادراری دارد، بیشترین اضطراب و ناراحتی برای کودکی است که بستر خود را در هنگام خواب خیس کرده است لطفا شما شلوغش نکنید. بهترین کار شما در این موقع حفظ آرامش و جلوگیری از ایجاد تنش برای کودک تان می‌باشد. چرا که این اضطراب و ترس خود عامل ضعف کنترل ادرار می شود. بیشترین عوامل تاثیرگذار در تشدید این مشکل در کودکان اضطراب، حساسیت خانواده و استرس وارده پس از شب ادراری می باشد. ما در این مطلب به چند نکته کلیدی برای درمان کودکانی که دچار شب ادراری هستند، آورده ایم که امیدواریم با مطالعه آن بتوانید به رفع این مشکل کمک کنید. 
 

روش هایی برای جلوگیری از شب ادراری

آرامش خود را حفظ کنید
- زمانی که با خستگی زیاد یا هر شرایط سخت دیگری با این صحنه مواجه شده‌اید که کودک تان بستر خود را خیس کرده است، سعی کنید کلمه‌ای حرف نزنید یا او را سرزنش نکنید. فقط رختخواب را عوض کرده و به کودک تان رسیدگی کنید. 

- نگاه های عصبانی و رفتارهای خشونت آمیز نیز باعث تشدید این مشکل می شود چرا که کودک شما از درون دچار استرس شده و هر شب با آن فکر می‌خوابد و صبح یا نیمه های شب به دلیل استرسی که دارد دچار شب ادراری می‌شود. 

- آرامش شما و محبت تان راهی برای درمان و جلوگیری از ادامه دار شدن این مشکل برای کودک تان می شود. 
 
ورزش مثانه
- اگر الگوی روزانه کودک شما زیاد رفتن به دستشویی می باشد، در این صورت ورزش های تقویت کننده عضلات مثانه موثر می‌باشد. 

- برخی پرستاران توصیه می کنند که به بچه مایعات زیادی بدهید و سپس با نگه داشتن ادرار تا هر زمان که برایش ممکن است، کنترل کردن مثانه را تمرین کنید و حد نگهداری ادرار در مثانه را بالا ببرید. [1] 
 
حوصله به خرج دهید
اگر کودک شما تنها چند روز است که این مشکل برایش پیش آمده است، بهتر است که صبور باشید و با حوصله به خرج دادن به او بگویید تا اگر از چیزی می ترسد یا مشکلی برایش پیش آمده است، به شما بگوید. چرا که برخی از این شب ادراری ها موقت بوده و بر اثر ترسی ناگهانی یا اتفاقی بد که برای کودک تان پیش آمده است به وجود آمده است. 

سعی کنید دوستانه  با کودک تان رفتار کنید، تا بتوانند مشکل خود را با شما در میان بگذارد. اما اگر مشکلی در میان نیست به او سخت نگیرید، بگذارید تا خودش با این مسئله کنار بیاید، سپس کارهای درمانی را انجام دهید.
 
تغییراتی ایجاد کنید
تغییر نوع رختخواب یا تخت کودک به طوری که کودک بتواند خودش پس از خیس کردن بستر، ملحفه را عوض کند باعث می شود که کودک این مشکل را شخصی بداند و خودش با او کنار بیاید و کم کم رو به درمان برود.

استفاده از رختخواب که زیر آن لایه مشمایی وجود دارد باعث می‌شود که کار شما راحت تر شود و هر دفعه کل تشک را شستشو نکنید، بلکه تنها لایه رویی را عوض کنید. 

فراهم کردن یک زیر شلواری در کنار تخت کودک باعث می‌شود که کودک شما احساس کند که دیگر بچه نیست و خودش باید از پس کارهایش بر بیاید و این گونه با خود می اندیشد که این مشکل را باید ترک کند. 
 

نگاهی طب سنتی به شب ادارای

به نظر طب سنتی شب ادراری ها نشأت از سردی بدن یا کلیه می گیرد، هرچند استرس نیز در آن دخیل می باشد اما تغییر رژیم غذایی کودک می‌تواند به رفع شب ادراری کمک کند. 

پرهیز از مصرف مواد غذایی با مزاج سرد و مایعات به خصوص از یک ساعت قبل از خواب.

ساده ترین داروی خانگی برای از بین بردن شب ادراری، دارچین است چرا که با گرم نگه داشتن بدن کودکان، احتمال شب ادراری را بسیار کاهش دهید. شما می‌توانید کمی شکر را با پودر دارچین و کره ترکیب کنید و همراه با نان تست ،برای صبحانه کودک خود فراهم کنید. [2] 

شما می توانید با ماساژ دادن روغن هایی که طبع گرم دارند در ناحیه زیر شکم، کمر و کشاله های ران، پهلوی کودک خود باعث شوید که بدن آنها گرم شده و عضله های مربوطه تقویت شود. این روغن ها عبارتند از: روغن گل سرخ، روغن سیاه دانه، روغن هل، روغن کنجد و... یکی از بهترین داروها برای این عارضه مصرف مستمر هل به روش های مختلف در طول روز ۱۴ تا ۲۱ روز است. [3] 

پی نوشت:
[1] پزشک خانواده، گروه مؤلفان انستیو سلامتی آمریکا، ترجمه حمسین کریمی/پدرام مصطفایی، قم: آیینه دانش، 1388، صفحه 312.
[2] مصطفی خدادای، طب سنتی، جلد یک، قم: سپهر اندیشه، 1396 ، صفحه 68.
[3] سید هادی فاطمی، بیماری های کودکان، قم: نشر شهید کاظمی 1396، صفحه 324.


سبک زندگی مرتبط
ارسل تعليقاتك
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی ذات صلة